FMy - Strona 791

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6553

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sty 2017, 11:56

I jak ten nowy FM? Gra ktoś?

Ja ciągle tłukę 15, która jest idealna na takie krótkie powroty bo jest łatwa. Teraz próbuję podbić rynek amerykański i podjąłem wyzwanie w MLS. Grał tam ktoś kiedyś? 10 rodzajów draftów, odpadłem w finale konferencji, nie wiem nawet czy zagram w pucharach czy nie, z akademii gości muszę wykupywać, nie mogę ich przenosić - magia po prostu.

Inne kluby mi oferują za zawodnika wartego kilka baniek 10 miejsce w drafcie a ja nawet nie wiem czy to dobrze czy to źle :rotfl:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sty 2017, 12:09

Jestem obecnie w Polsce i mam szczere wątpliwości nad kupnem nowego FMa. W 16 mało co gralem bo nie dawała mi frajdy. Już na pewno nie tyle co choćby FIFA online.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 sty 2017, 18:31

Dobra, drugi sezon w Montrealu rozwalony, tym razem nie zatrzymał mnie już nikt, chociaż Real Salt Lake City, zarówno w tabeli ligowej, jak i w MLS Cup postawiło ciężkie warunki. Zdecydowanie mogą czuć niesmak, bo byli bezapelacyjnie najlepszą amerykańską drużyną w tym sezonie. Kilka spostrzeżeń:

- ogarnąłem kontrakty z drużyny młodzieżowej do seniorskiej - uważam je za głupie, rezerwowe, seniorskie minimalne, seniorskie zwykłe...
- połowicznie ogarnąłem drafty - uważam to za ciekawe rozwiązanie, ale póki co nie pojawił się tam taki gracz, żeby można było oddać podstawowego zawodnika za wyższe miejsce w drafcie. Pojawiają się tam solidni ligowcy, ale żadnych wielkich talenciorów nie zaobserwowano. Nie wiem jeszcze na jakiej zasadzie gracze, którzy potrafią u mnie złapać z 300-400 minut nagle są wystawiani do draftu i ktoś ich przejmuje :?
- po sezonie w którym wygrałem wszystko odeszło z mojej ekipy... siedmiu podstawowych graczy. Mówiąc odeszło, mam na myśli nie przedłużenie kontraktu z powodu złego czucia się w klubie :badziewie:
- system transferowy jest tak popieprzony, że zdecydowałem się uzupełnić braki juniorami z akademii - efekt póki co to cztery mecze bez porażki. FM 2015 jest jednak żałośnie łatwy
- przy czym jak są mecze międzypaństwowe to muszę grać regenami, bo większość moich Kanadyjczyków gra w kadrze, a regulamin MLS nie pozwala na przekładanie meczów
- denerwujący jest system rejestracji graczy, nie lubię takiego ciągłego grzebania przy zgłoszeniach
- liga mistrzów to dla mnie największe obecnie wyzwanie - odpadłem w fazie grupowej stosunkiem bramek z jakąś meksykańską ekipą. W ćwierćfinale zagra siedem (SIEDEM!) meksykańskich drużyn i jedna z Hondurasu. Jakim cudem jest tam aż tylu Azteków - ni cholery nie wiem, wg przepisów powinny być cztery.
- generalnie chyba nie zagrzeję tu długo miejsca bo jednak zasady są takie a nie inne i nie da się zdominować tej ligi w taki sposób w jaki lubię

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 mar 2017, 19:27

Jakby kogoś interesowało, to wraz z Piotrem Sebastianem zaczynamy ciekawy projekt:

http://www.centrumfm.org/artykul-989,Jo ... ktyki.html

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 mar 2017, 19:40

Szkoła taktyki już kiedyś była na cmrev z dziesięć lat temu, też chyba Piotr Sebastian prowadził. Wtedy jeszcze jakoś się udzielałem w takich sprawach taktycznych, lubiłem to rozgryzać. Teraz w zasadzie jak coś stworzę to jadę na tym długie sezony...

W każdym razie, gratki Kluchman za zwycięstwo :beer:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 mar 2017, 19:47

Tak, była w 2009 roku i w sumie nadal jest, tylko grafiki zniknęły. Chcemy to trochę odświeżyć w nowej formie i przy najnowszej wersji gry.

kisiel94
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kisiel94 » 08 kwie 2017, 17:28

Mój pierwszy post i od razu ciekawostka - wiecie, że Liga Polska Manager wróciła pod nazwą Liga Manager?
Sam kupiłem gierkę i wygląd kolosalnie się zmienił, dodatkowym atutem jest bardzo dobry edytor, gdzie możemy ustawić choćby rok początkowy gry (nie znajdziemy tego w FM-ie, bo chcą aby co rok bulić im kasę :P ) i zrobić praktycznie każde rozgrywki n.p. Ekstraklasa jest z dzielonymi punktami, grupą mistrzowską i spadkową.
Obrazek

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2017, 17:50

Gra ktoś w nowego FMa :?: Pierwszy raz od edycji 05 nie zaczynałem tak późno. Ba! Nawet jakoś nie ciągnie mnie aby to kupić.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 kwie 2017, 17:54

ja gram dziennie i uwazam ze to najtrudniejsza odslona w ktora gralem, nigdy w 100% nie trafiam w taktyke a i do tego trzeba ja dosc czesto zmieniac bo gra uczy sie od ciebie i z doswiadczenia przeciwnicy potrafia cie eliminowac, nie ma samograjow, zaczalem ManU i mnie wyjebali w drugim sezonie :ozob: . Stary dobry FM ogolnie ale juz tak nie porywa jak 2014 (ta odslona chyba jako ostatnio mnie ogromnie wciagnela)

Taka moja skromna opinia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2017, 18:20

W FM-ie nie ma czegoś takiego, jak "uczenie się" przez przeciwników twojej taktyki. Po prostu każda taktyka przeciwko niektórym stylom gry będzie sprawdzać się lepiej, a innym gorzej. Jeśli dodatkowo są w niej jakieś poważniejsze błędy, to też będzie gorzej działać.

Jedna rzecz sie jednak zdecydowanie zgadza. Najnowsze FM-y (2016, 2017) są trudniejsze od starszych (2014, 2015 i wcześniejsze.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 maja 2017, 8:34

Jak by ktoś chciał poczytać, zapraszam do mojej kariery Piece of Cake - http://forumcm.net/index.php/topic/7525 ... ake/page-1
2013 - 2022 Weston Super Mare
2022 - 2023 Swansea
2023 - 2024 Orando Pirates
2024 - 2027 Guangzhou
2027 - 2029 Śląsk
2029 - 2031 Puskas Akademia

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 28 cze 2017, 19:01

Dorwałem w końcu FM2017. Polecicie jakiś do gry z premier league ew champinship bo mam niezły ból głowy z wyborem. chyba chciałbym coś slabszego niż takie MU,

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 cze 2017, 19:40

BeBaD pisze: Dorwałem w końcu FM2017. Polecicie jakiś do gry z premier league ew champinship bo mam niezły ból głowy z wyborem. chyba chciałbym coś slabszego niż takie MU,
Dla mnie najlepiej chyba jakąś ekipę ze stosunkowo młodą kadrą i dobrymi obiektami młodzieżowymi. W Champinship to chyba Fulham miało całkiem fajną młodą kadrę z Chriestensenem i Hughesem, więc może oni.

alv10
Junior
Junior
Reputacja: 0

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alv10 » 28 cze 2017, 20:12

Z tych słabszych to Middlesbrough, Aston Villa i Brighton Albion pod względem obiektów treningowych, młodzieżowych i wyszukiwania juniorów są dobre.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 28 cze 2017, 20:13

Mam pewne pytanie dot. FM'a. Da sie gdzieś w edytorze zmienić zasady, żeby przy rejestracji nie było obowiązkowe zarejestrować np 4 zawodników wyszkolonych w klubie/wychowanków? Bo już 2x przerywalem przez to kariery. Zakupilem jakiegoś koksa to go nie zarejestrujesz, bo trzeba wychowanka... A jak koksa zgłosisz, to i tak trzeba zrezygnować z innego potrzebnego, ważnego zawodnika na rzecz nolnejma..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”