Europa chyli się ku ruinie - Strona 112

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Chcesz imigrantów?

Tak
4
6%
Nie
60
91%
Nie wiem
2
3%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Europa chyli się ku ruinie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 mar 2017, 1:25

Kolejny argument za tym, ze religijno-konserwatywno-fundamentalne przekonania sa powodem agresji.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 mar 2017, 8:38

Magnum pisze:Tak, guru, bo żyjemy w zero-jedynkowym świecie.
np.w temacie pedofilii w kościele jak najbardziej żyjecie w takim świecie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 mar 2017, 9:07

Porownanie z dupy. :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8806
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 mar 2017, 9:11

ozob pisze: Kolejny argument za tym, ze religijno-konserwatywno-fundamentalne przekonania sa powodem agresji.
Teoretycznie tak. Ale w praktycznie wygląda to tak, że zaledwie jedna religia kumuluje ogromną większość tych agresywnych zachowań. I to religia, której wyznawców jest może 25% na świecie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 mar 2017, 9:41

Dziś wielkiej paniki w necie nie widzę, ale już samo to, że przy 4 trupach robi się aferę na cały świat brzmi dla mnie śmiesznie.

Awatar użytkownika
canislupus
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: canislupus » 23 mar 2017, 9:54

Zgodnie z tą mapą Londyn znajduje się w samym centrum zdarzeń, gdzie ludzie się tym przejmują Obrazek

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 mar 2017, 10:00

czarny samael pisze:Dziś wielkiej paniki w necie nie widzę, ale już samo to, że przy 4 trupach robi się aferę na cały świat brzmi dla mnie śmiesznie.
Na wskros absurdalna opinia.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 mar 2017, 13:17

Niby czemu absurdalna? Ja nie widzę, najmniejszego powodu do paniki, a w necie już jest jeżdżenie na temacie. Jak ktoś ma panikę w oczach kiedy są 4 trupy, a ma wywalone kiedy jest rozwala się autokar i ginie 20, to dla mnie jest z nim coś konkretnie nie tak.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 mar 2017, 13:18

Problem w tym, że autokar nie rozwala się raczej w imię Allaha.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 mar 2017, 13:24

Ale ginie więcej ludzi. W ogóle mnie nie ruszają te doniesienia o zamachach i dziwię się, że kogoś ruszają.

Wojna i jej efekty będą z nami jeszcze przez lata, jak ktoś ma plan panikować przeciw temu, to jest masochistą.

Wczoraj wojska amerykańskie przekroczyły Eufrat niedaleko Al-Tawarah, co jest działaniem które ma odbić największą tamę na tej rzece, którą Daesz może wysadzić żeby zalać Rakkę, po upadku miasta.

Amerykańskie wojska. Nie SDF, SAA, czy FSA. To jest realne działanie przeciw terrorystom. I też nie zapobiegnie następnym i to znacznie większym zamachom. Z góry mogę założyć, że do końca dekady jeszcze kilka tych po kilkanaście-kilkadziesiąt osób w Europie zobaczymy.

A skoro jestem na to przygotowany, skoro wiem z czego to wynika, skoro widzę postępy w walce ze zjawiskiem (które realnie będą odczuwalne może za 5-10 lat), to dlaczego miałbym wielce się tym przejąć?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6779

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 mar 2017, 13:28

Zgadzam się z czarnym

Europa teraz będzie patrzeć na Londyn, a powinna na Warszawę :(

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 mar 2017, 13:29

czarny samael pisze: Niby czemu absurdalna? Ja nie widzę, najmniejszego powodu do paniki, a w necie już jest jeżdżenie na temacie. Jak ktoś ma panikę w oczach kiedy są 4 trupy, a ma wywalone kiedy jest rozwala się autokar i ginie 20, to dla mnie jest z nim coś konkretnie nie tak.
Masz racje. Mylse, że ludzie na zachodzie Europy powinni w koncu pogodzic sie z sytuacją, ze co jakis czas ktos o ciemniejszej karnacji skory rozpieprzy bombe w srodku miasta albo wsiądzie w samochod i zacznie rozjezdzac ludzi, ewentualnie kupi pistolet i rozstrzela kilka przypadkowych osob. Przeciez to nic nadzywczajnego. Nie ma powodow do paniki. Mozna powiedziec, ze to taki zachodnieuropejski folklor. Dzien jak co dzien.

Boromir pisze: Europa teraz będzie patrzeć na Londyn, a powinna na Warszawę
Zawsze pod gore :(

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 mar 2017, 13:31

Świat powinien patrzeć w tym tygodniu na Rakkę, Hamę, Damaszek i Tawarah. Na działania Izraela, Rosji i Turcji. Ale co tam przecież... "Wszyscy" tematem interesują się od afery do afery, a później szok.

masacra pisze: Masz racje. Mylse, że ludzie na zachodzie Europy powinni w koncu pogodzic sie z sytuacją, ze co jakis czas ktos o ciemniejszej karnacji skory rozpieprzy bombe w srodku miasta albo wsiądzie w samochod i zacznie rozjezdzac ludzi, ewentualnie kupi pistolet i rozstrzela kilka przypadkowych osob. Przeciez to nic nadzywczajnego. Nie ma powodow do paniki. Mozna powiedziec, ze to taki zachodnieuropejski folklor. Dzien jak co dzien.
Kiedy jest się na wojnie i dziwi się, że są ofiary, to chyba nie jest oznaka inteligencji, prawda?

Bez dwóch ostatnich zdań, mógłbym to napisać sam bez ironii.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2629
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 23 mar 2017, 15:50

ozob pisze: Kolejny argument za tym, ze religijno-konserwatywno-fundamentalne przekonania sa powodem agresji.
Nie, to kolejny dowód na to, że wyznawanie religii wymyślonej przez pewnego niepiśmiennego arabskiego karawaniarza w VII w. jest powodem agresji. Nie żeby potrzeba było więcej dowodów, bo kto nie jest zaczadzony politpoprawną propagandą i wie cokolwiek o islamie widzi to od dawna.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 mar 2017, 16:07

czarny samael pisze: Niby czemu absurdalna? Ja nie widzę, najmniejszego powodu do paniki, a w necie już jest jeżdżenie na temacie. Jak ktoś ma panikę w oczach kiedy są 4 trupy, a ma wywalone kiedy jest rozwala się autokar i ginie 20, to dla mnie jest z nim coś konkretnie nie tak.
Kazda przypadkowa smierc jest bez sensu. Nie inaczej sprawa wyglada z zamachem lub wypadkiem autokaru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”