Kolarstwo szosowe - Strona 18

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 03 mar 2017, 10:55

janop pisze: Wygląda na to, że Verva kończy żywot.
Tam jest jeden gość, którego rozwoju kariery jestem ciekaw... Franczak, typowy cwaniaczek, ale talent ma. W sumie szkoda, bo jak ORLEN zaczal ich sponsorować to myślałem, że coś z tego będzie.

No zobaczymy jak to będzie z Kwiato, niby celuje w Ardeny, ale formę ma całkiem ok na ten moment wiec moze powalczyc, 3 lata temu objechał Sagana na Strade Bianche, ale jutro to raczej wątpliwe :wink: , ale trzymam kciuki

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 18 mar 2017, 17:33

Kwiato król - od razu dzien fajniejszy

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6746

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 mar 2017, 17:12

Uczciwie trzeba przyznać, że to Sagan zrobił całą robotę. Gdyby nie on, Kwiato rozprowadzałby Vivianiego, ale i tak szacunek, że Michał utrzymał się za Saganem. Odjechać od Poggio na dwadzieścia sekund od peletonu to duża sztuka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 mar 2017, 20:24

Jeżeli wożenie się na kole na zjeździe, danie raz zmiany na płaskim i minimalne wygranie finiszu nazywamy inteligencją i mocą to ok :wink:

Ja tam Michałowi nic nie odmawiam, ale tak jak Peter powiedział, Kwiatek jest mu winien kilka piw.

Mam nadzieję, że Kwiato przemyśli sobie te GT i wróci do tego, co potrafi najlepiej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 mar 2017, 20:47

A w sumie wiadomo czemu on w zeszłym sezonie był tak fatalnie przygotowany, zwłaszcza psychicznie?
Spoiler:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 mar 2017, 19:16

Ja się jeszcze nie przestawiłem na czas wiosenny, bo miałem zakodowane, żeby obejrzeć a i tak wyszedłem na spacer bo nie miałem co robić :(

Z ciekawostek to ostatnio widziałem w księgarni książkę Armstronga o treningu coś "w miesiąc do mistrza" :rotfl:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 24 mar 2017, 22:25

Jak tak dalej pójdzie to Majka nie powalczy w tym sezonie, cała nadzieja w tym, ze Poljanski znow stanie na wysokosci zadania, ale On jeden to może być mało :?

Avermaet i Gilbert najpierw chcieli odczepić Naesena, a pozniej jak do nich dojechał to mieli pretensje ze na zmiane nie chce wyjsc :rotfl: Zgadzam sie z Baranowskim, że miał pełne prawo wieźć się do końca na kole jednego i drugiego ;). Co innego przy normalnej jeździe, bez próby odczepienia kogoś.

Kiedys na wyscigu (150km) gość przez 100 km nie wychodził na zmiany, nie mogliśmy go odczepić, na kilometr przed kreską wyszedł z koła, na szczęscie nie wygrał, ale dostał taką zjebkę od "starszaków", że od razu spakował rower i pojechał do domu :rotfl:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 24 mar 2017, 22:33

janop pisze: Obawiam się, że w wyścigach, w ktòrych w składzie Bory będą Majka i Sagan wszystkie siły będą rzucone na walkę Słowaka o etapowe zwycięstwa i zieloną koszulkę.
No tak, ale przecież w górach Sagan nie bedzie walczył o zwyciestwo, wiec wtedy pewnie pomoże :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 24 mar 2017, 22:38

janop pisze: Albo będzie oszczędzał siły z tyłu
Górskie są chyba zawsze na końcu, więc nie bedzie sie miał już na co oszczędzać ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 mar 2017, 20:08

Valverde jaka forma, czapki z głów.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 mar 2017, 17:47

janop pisze: Nieprawdopodobna strata ze strony Sky dziś.
Bardzo się z tego cieszę, bo nie lubię Frooma, dla mnie to podejrzana jednostka. Moze i ma moc, ale nie lubię tego typu kolarzy, bez zadnych wczesniejszych przebłysków nagle wyskoczyl w 2012/2013 i zaczal wygrywac TDF hurotow ? :roll:

Sagan :brawo: :brawo: :brawo: , do pelni szczescia brakowalo tego, żeby zostawił Terpstre i dojechal do tej dwójki, ale trudno. Chcieli sie dowieźć na jego plecach a On z nimi ładnie zagrał.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 mar 2017, 18:56

janop pisze: Pytanie czy ktoś będzie chciał z nim współpracować w przyszłości. Bo wygląda na to, że każdy kalkuluje, że na finiszu z nim nie wygra, więc bez sensu dawać mu zmiany.
Spokojnie, Tym sposobem to by nikt nic nie wygral ;)
janop pisze: Co do Frooma to zawsze będą podejrzenia
Podobno ma astmę, ciekawe czy taką jak norweskie biegaczki narciarskie :roll: . Moim zdaniem za kilka lat mleko się rozleje... podobnie jak w przypadku Armstronga...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 mar 2017, 19:11

Z tego co pamiętam to do Frooma nie było zastrzeżeń, że pojawił się znikąd, ale podejrzany był jego bardzo szybki postęp. Gościu przed 2011 rokiem ścigał się gdzieś po Afrykach, raczej ze średnimi wynikami, potem nagle świetny występ na Vuelcie, potem pomoc Wigginsowi na Tdf (gdzie powiedzmy sobie szczerze, był od Bradleya mocniejszy) i już wtedy ścisła top czołówka. Zeszłoroczny TdF to jego popis, robił co chciał, jak za czasów Armstronga.

Valverde odnoszę wrażenie że im starszy tym lepszy, wielka klasa na tej etapówce.

Belgowie również w kapitalnej formie w tych klasykach, wreszcie wygrywają u siebie i trzeba przyznać, że to Avermaet będzie faworytem we Flandrii.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 kwie 2017, 12:32

janop pisze: A mnie Sagan lekko irytuje. Zawsze wolałem roboty od ludzi Ja trzymam kciuki za Boonena.
A mnie z kolei irytuje Bonnen, ale tez bezpodstawnie, po prostu to odwieczny rywal Cancellary na klasykach, a ja od zawsze za Fabianem :wink:

No nie mów, że Sagan nie pracuje na drużynę jak trzeba, ostatnio nawet bidony woził i dał mocne zmiany na koniec ostatniego klasyku w Belgii, po czym na 2,5 km przed kreska odbił w bok :wink:
janop pisze: Mam nadzieję, że dziś wielkich różnic w kraju Basków nie będzie i jutro będzie kozacka czasówka
W takim układzie wyścig wygra Roglic, Kwiato mysle stac na podium spokojnie, choc ostatnimi czasy jego jazda na czas juz nie jest taka dobra jak w w 2014 czy 2015

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Kolarstwo szosowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 kwie 2017, 12:47

janop pisze: W Tirreno Michał słabo pojechał, ale w trakcie Volta ao Algarve miał udaną czasówkę i taki czas jak Roglic. Pytanie brzmi co dziś zrobią Hiszpanie.
Pytanie jest tez takie czy jak pojdzie ostry atak dzisiaj to Kwiato, który jak wiadomo szykuje sie na Ardeny bedzie chcial za wszelka cene isc w trupa.

Valverde moze dzis odskoczyć, coś tak czuję. A Contador od momentu jak Oleg T. napisał, że jest hiszpańskim g*wnem to cały czas się przewraca, chyba go to dotknęło :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”