Seriale

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Seriale

Post autor: blackmore » 19 kwie 2017, 20:14

Nadrobiłem ostatni sezon "Sherlocka". Od początku nie byłem wielkim fanem tej produkcji, zbyt wiele w niej efekcików, a za mało klimatu z twórczości Arthura Conan Doyle'a, niemniej jednak nie mam w zwyczaju przerywać tego, co napoczęte, zatem odpaliłem trzy finalne epizody. Cóż, ten pierwszy całkiem przyzwoity, drugi z niezłą końcówką, ale jak już pokazały poprzednie sezony, początek następnego odcinka powoduje rozczarowanie z powodu płytkiego rozstrzygnięcia, a trzeci... Tutaj scenarzyści polecieli ostro po bandzie i szacun dla kobiecego czarnego charakteru, że był w stanie tak to wszystko zorganizować. Zbudowanie fickyjnego pokoju przed rezydencją Holmesów to był hit, ale równie wielką niedorzeczność stanowił fakt, że w momencie, gdy Holmes rozmawia przez telefon z dziewczynką z samolotu, to jednocześnie obserwuje reagującą na to w czasie rzeczywistym własną siostrę... No nic, przynajmniej muzyka, jak zawsze, miła dla uszu oraz aktorsko bez zarzutu. Może u Cumberbatcha i Freemana nie było tej świeżości, co siedem lat temu i dało się odczuć, że mają na głowie inne, większe produkcje, niemniej jednak posłuchać ich retoryki zawsze sympatycznie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”