Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: Simonek » 03 wrz 2005, 23:14

Tak Hunter pomyliło mi się :lol:

Co do meczu to już ochłonąłem po meczu Włoch....ale Polska to mi sie dzisiaj będzie śniła :twisted:
Ale przejdę do konkretów. Generalnie z gry Włoch jestem zadowolony, Lipp zrobi kilka korekt i będzie super :wink:
Oto moja ocena graczy:
Peruzzi - myślę, że jego akurat nie ma co oceniąc bo pracy nie miał prawie w ogóle. Bramka to nie jego wina.
Zambrotta - jak zwykle zostawia płuca na boisku, kapitalnie grał dzisiaj zarówno w I połowie na lewej obronie, znakomicie włączał się w akcje ofensywne, a w II również świetnie na prawej stronie boiska. Jeden z najlepszych na boisku
Cannavaro i Nesta zagrali bardzo dobrze moim zdaniem. Oczywiście mieli problemy z Milerem, ale go powstrzymywali skutecznie w ostatecznosci i do większych spiec pod bramka nie dochodziło...chociaż Nesta za nim pobiegał, widać, że w II połowie był jego "opiekunem"
Zaccardo - już wcześniej wypowiadałem się, że moim zdaniem ten gość jest za słaby na I skład. Grosso zaprezentował się o niebo lepiej a na dodatek brameczke ładną strzelił i był ogromnym wsparciem w ofensywie.
Innymi moimi kandydatami na te pozycje sa Oddo czy chociażby Zambro i przesunięciena lewą Grosso czy danie Chielliniego.
De Rossi - zagrał słabo, 2 defensywnych obrońców to za dużo. Gatusso wystarczy...Camoranesi zagrał o wiele lepiej, rozruszał troche atak po tym jak Totti opadł z sił
Gatusso - średni mecz specjlanie się nie wyróżniał, na pewno lepiej od De Rossiego, ale nie powiedziałbym że świetnie.
Pirlo- wspólnie z Grosso i Zambro najlepszy na boisku. Doskonale potrafi zachować proporcje pomiędzy atakiem a obroną.Gdyby lepiej z wolnego przymierzył cieszyłby sie z bramki.
Totti- w I połowie podobała mi sie gra, umiejętnie utrzymywał sie przy pilce, prowokował, wymuszał faule, ale w II mniej widoczny i zabrakło jakiegoś błysku, chociaż mógł mieć asyste w I połowie, ale to chyba Zaccardo nie trafił w bramke tylko w bramkarza :twisted:
Vieri - :shock: co ten koles w reprezentacji robi to ja pojęcia nie mam. W I połowie strzał w bramkarza, słabo się starał. A w II z 3 metrów do pustej bramki nie trafił. Z taką formą nie wiem co szuka w Azzurich. Obok Zaccardo najgorszy na boisku :!:
Iaquinta- podobał mi się, kreatywny gracz, miał kilka naprawde niezłych zagrań. Ale do końca chyba sam nie wiedział, że zagra w I składzie i miał lekką tremę.
Toni - 8) bardzo dobrze się spisywał, chociaż grał najkrócej to bardzo aktywny i moim zdaniem powinien grac w I kładzie.
Mój skład na następny mecz:
Peruzzi- Zambro, Canna, Nesta, Grosso - Camor, Gatusso, Pirlo,Del Piero - Toni, Totti

Wróć do „Włochy”