Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: EndriuK » 16 maja 2017, 7:04

blackmore pisze: Myślę, że troszkę przesadzasz, tj. w XX wieku nie znalazłoby się młodzieży, która pobiłaby/komentowała pobicie w ten sposób? Przecież od lat w środowiskach młodzieżowych są bójki, podkładanie świni, znęcanie się nad słabszymi i jedni w tym uczestniczą aktywnie, zaś inni biernie i tylko przyklaskują.
Na pewno, by się znalazła. Kiedyś też młodzież robiła inne rzeczy, dwa osiedla np napieprzały się ze sobą, a jedna strona nie była mile widziana na terytorium drugiej, bo mogło się to skończyć źle.
blackmore pisze: Myślę, że to działa w drugą stronę, tj. Internet umożliwia doświadczenia takiego zachowania na szerszą skalę. Tj. nie trzeba bezpośrednio rozmawiać z tymi osobami, aby się dowiedzieć, że tak myślą.
Zdecydowanie internet powoduje, że takie sytuacje docierają do większej ilości, a kiedyś przez jego brak nie było o tym tak głośno. Nie wiem, wydaje mi się, że młodzież 10-15 lat temu była inna, lepsza. Gdzieś zatraciła te wszystkie wartości, jakąś kulturę, szacunek, ma co raz głupsze pomysły.

Wróć do „Hyde Park”