Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 2522

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1383
Kibicuję: AC Milan

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 lip 2017, 8:36

Tomusmc pisze: Tekst, że Milan jest najlepszy we Włoszech powinien przejść do historii, w zeszłym sezonie nikt by tego nie napisał.
[k****] jak PO z wypowiedziami Kaczyńskiego. Wyrwane z kontekstu etc. Pokaż mi klub bardziej utytułowany od ACM w Italii. Nie ma - choćby takie Juve zdobyło dobiło i do 40 scudetti. To coś jakby pisać, że Arsenal jest bardziej utytułowany od Liverpoolu, bo regularnie jest w top4. A wy sobie tłumaczcie pewne rzeczy jak chcecie. Zwisa mi to. Fakt jest jeden niezaprzeczalny - suaby Milan bez pucharów wyrywa waszego najleszego obrońcę za 40 melonów w 3 ratach. Czyli w tym sezonie pewnie dojdzie do czystej wymiany Bonucci <=> De Sneklio w wymiarze księgowym. A Bonucci oglądając gablotę z trofeami u nas wygląda jak dziecko będące pierwszy raz w Disneylandzie:

Obrazek

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lip 2017, 8:43

ale mazur masz swoje lata a zachowujesz się jak sfochowany 13 latek :D widocznie się nie wyrasta z tego czasem. Ale śmieszne :D Jeszcze politykę tu wrzucił co za typek. kocham jak tacy frustraci piszą:
MazurXIII pisze: wy sobie tłumaczcie pewne rzeczy jak chcecie. Zwisa mi to.
jednocześnie zaśmiecając temat głupimi docinkami :D hipokryzja level hard

Matić ponoć na celowniku, byłoby świetne wzmocnienie,
Ostatnio zmieniony 15 lip 2017, 8:46 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2298
Kibicuję: AC Milan

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 lip 2017, 8:44

MazurXIII pisze: Fakt jest jeden niezaprzeczalny - suaby Milan bez pucharów wyrywa waszego najleszego obrońcę za 40 melonów w 3 ratach.
fakt jest niezaprzeczalny, ze wiele dobrego sie dla Milanu zlozylo, ze ten pozyskal Bonucciego.W zdanym innym wypadku Wloch nie przyszedlby na tym etapie do Milanu- oczywiscie Fassone to wykorzystal I chwala mu za to, ale to nie jest tak, ze Juventus od tak oddal swojego najlepszego obronce do ligowego rywala.
Fajne okienko, przemyslane transfery, dobra atmosfera wokol klubu, ale na prawde nie ma co popadac w samozachwyt.Cytujac klasyka - to jeszcze nie czas na lizanie sie po fiutach,a zauwazylem ze niektorym juz tu troche zbyt szybko zmienia sie poglad po latach kompromitacji.Liga sie nie zaczela, nie wiadomo jak to bedzie wygladac w rozgrywkach.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 lip 2017, 9:21

świetny transfer dla milanu, nie ma tu czego ukrywać. bonucci ma swoje wady, ale jest zdecydowanie zawodnikiem najwyższej klasy. gratulacje, rozumiem radość kibiców milanu, choć zdecydowanie bliżej mi tu do stonowanych nastrojów Enjo, aniżeli czemuś, co uprawia Mazur.

wychodzi na to, ze bonucciego należało się pozbyć, uszanowano wolę zawodnika o pozostaniu we włoszech (moim zdaniem słusznie). juve na tę chwilę nie wychodzi na tym najlepiej, ale dla mnie bardziej istotna jest długofalowa polityka klubu, a nadal mam pełne zaufanie do zarządu. ceny teraz są kosmiczne, ale ja nie wierzyłem do końca w oferty rzędu 60+ mln za leo z anglii (być może zostały oficjalnie potwierdzone, ale mi umknęło). 40 milionów za zawodnika tej klasy to nie jest dobra oferta, ale ze względu na sytuację jestem w stanie zrozumieć tę cenę. być może lepiej sprzedający menadźer wywalczyłby lepsze warunki, ale nie uważam, by była to jakaś największa porażka marotty.

zgadzam się ze wcześniejszymi głosami, iż lepiej zostawić sandro aniżeli bonucciego, podobnie jak i z tymi, że allegri jest ważniejszy od graczy. jeżeli choć część plotek jest prawdziwa, to nie było innego wyjścia i cieszę się, że klub wybrał takiego rozwiązanie. leo mogę życzyć tylko powodzenia i mieć nadzieję, że dybala nie jeden raz nim zakręci podczas spotkań ligowych.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 9:53

Nasz insider potwierdził, że od 25 Maja Milan pracował z Juve nad tym transferem i że takie ultimatum było Maxa, że albo on albo Alves i Bonucci. Leo się zgodził ale pod warunkiem, że sam wybierze kierunek.

Co do Dybali, to poza akcją z telefonem(przed meczem) to jeszcze miał wyśmiać Barzagliego i Mandzura gdy prosili go o większe zaangażowanie w grę obronną, wtedy Leo miał się wkurwić i przeniosło się to do szatni.
bagg pisze: podobnie jak i z tymi, że allegri jest ważniejszy od graczy
No właśnie zaczynam się zastanawiać po tych wszystkich doniesieniach, czy czasem Dybala nie jest tam najważniejszy.

Abbiati mówił, po zakończeniu kariery, że najbardziej wkurzało go to, że przed i po meczu(nawet przegranym) w szatni brylowały telefony i fotki na insta czy twittera, tak jakby każdy miał w dupie. Dodał, że za starej gwardii byłoby to nie do pomyślenia.
Taki Gattuso by osobiście zeżarł te telefony ze wściekłości.

Alves wyrzuca telefon Dybali przed finałem LM. Raz że było zakazane ich używanie a dwa, że chodzi o koncentrację przed meczem. Na boisku zarzucają Dybali brak zaangażowania ten reaguje śmiechem. W finale LM, nie w meczu z Cagliari.

Klepiecie się po plecach, że dobrze że wyrzucono dwa zgniłe jajka z klubu(Leo i Alvesa) podczas gdy, jedyny wspólny mianownik tej zadymy, jest ciągle pomijany w komentarzach. Czegoś tu nie rozumiem.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 lip 2017, 10:00

Pewnie jest tak jak piszecie, młodego można jeszcze postawić do pionu i wydaje mi się że tak będzie

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 lip 2017, 10:02

Zakładam też, że w klubie wiedzą lepiej co się dzieje i co będzie lepsze dla drużyny niż insajderzy seby i mazura z forów internetowych, ale to tylko moje przypuszczenie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 10:13

Berele Lewartow pisze: Zakładam też, że w klubie wiedzą lepiej co się dzieje i co będzie lepsze dla drużyny niż insajderzy seby i mazura z forów internetowych, ale to tylko moje przypuszczenie.
Ja nie twierdzę, że nie wiedzą. Nie twierdzę też, że klub zrobił jakiś błąd. Jednak biorąc jedyne rzeczy, które wiemy(my kibice) z prasy, pod rozwagę to wina powinna być rozłożona jakoś adekwatnie do sytuacji. Oczywiście nie mówię tu o jakimś wyrzuceniu Dybali, ale skupiono się tu na forum tylko i wyłącznie na dwóch piłkarzach, których już nie ma a ognisko zapalne(biorąc pod uwagę doniesienia prasy) wciąż jest.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 15 lip 2017, 10:19

seba82 pisze: Klepiecie się po plecach, że dobrze że wyrzucono dwa zgniłe jajka z klubu(Leo i Alvesa) podczas gdy, jedyny wspólny mianownik tej zadymy, jest ciągle pomijany w komentarzach. Czegoś tu nie rozumiem.
I nie musimy rozumieć. Ważne, że rozumie trener i zarząd, którzy znają sprawę z pierwszej ręki, a nie z www, od dziennikarzy czy insiderów. Uważasz, że trener i zarząd na podstawie swoich informacji przeanalizowali sprawę mniej kompetentnie niż kibice Milanu na podstawie doniesień z internetu? Jeśli tak, to spoko, raczej się nie zrozumiemy ;)

Allegri zapracował sobie na zaufanie, dlatego nie wierzę w celowe działanie na szkodę drużyny (jakim jest odpalenie dwóch gwiazd, liderów), by ugłaskac Dybałe, który wszystkich prowokuje do gwałtownych reakcji. Kupy się nie trzyma. Allegri jest odpowiedzialny za ten zespół, na przestrzeni lat prowadzi tę drużynę rewelacyjnie i jeśli taką podjął decyzję, to jest dla mnie bardziej wiarygodny od dziennikarzy. Ale każdy może mieć swoje zdanie. My opieramy je na podstawie doniesień, a zarząd zakładam na podstawie prawdziwych wydarzeń.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 lip 2017, 10:23

Wobec tego co tu się przewija, wyłania się obraz patowej sytuacji dla Juventusu. Łatwo napisać, że Juve frajerzy, Dybala idiota i wywalić zarząd ale spróbujmy popatrzeć na sytuację z boku i z dystansem.

Widać, że w szatni był jakiś konflikt, doniesienia głoszą, że po jednej stronie byli Leo i Alves a po drugiej Dybala. Mamy tu też trenera, który stanął po stronie Argentyńczyka i może im nawet pozwalać wrzucać zdjęcia swoich fajek w trakcie meczu ale robi z drużyną kosmiczne wyniki i po stracie Vidala, Pogby, Teveza, Pirlo czy Moraty stworzył zespół jeszcze silniejszy, który mógł wygrać LM. Można krytykować pewne zachowania graczy czy chwalić postawy innych ale koniec końców to Allegri odpowiada za wyniki a te poza finałem LM, są znakomite i tu, biorąc pod uwagę jak Juve świetnie się prezentowało cały sezon, trudno mieć obiekcje do trenera bo to była głównie jego a nie Bonucciego zasługa.

W takiej sytuacji będąc postawionym pomiędzy wyborem - doskonały trener, do którego ślinią się wszyscy w Europie a 30-letni stoper skłócony z największą gwiazdą drużyny i trenerem co miał zrobić zarząd? Zwłaszcza, że z tego co się mówi to właśnie Allegri postawił ultimatum albo on albo Leo. Łatwo besztać Juventus i pisać jakby lekkomyślnie oddali Bonucciego, bo np. pożałowali mu miliona pensji ale chyba wszyscy sobie zdają sprawę, że ta decyzja musiała być podyktowana mocnymi czynnikami pozaboiskowymi. Decyzja o postawieniu na Allegriego, po tym co robi z Juve w ostatnich latach, wydaje się racjonalna. Skoro ten transfer doszedł tak szybko do realizacji to znaczy, że obie strony były zdeterminowane i wewnętrzny konflikt był nie do zażegnania.

Gdyby Juventus postawił na Bonucciego to nie dość, że straciłby Allegriego, to w dalszej perspektywie w Turynie mogliby mieć kwas w szatni i w niedługim okresie za Maxem pożegnalibyście Dybalę. Konflikt tragiczny, Juventus stracił doskonałego stopera i kolejnego lidera ale w innym wypadku mógłby stracić znacznie więcej.

Czynnikiem, który budzi tu tyle emocji jest klub, do którego odszedł Bonucci. Gdyby poszedł za te 60 baniek do Bayernu czy City to nie byłoby takiej afery. Zawodnik jednak był zdeterminowany zostać we Włoszech, klub mógł albo się z nim boksować i wywierać presję żeby zmienił kraj co mogłoby się nie udać ze względów rodzinnych albo przystać na ofertę jedynego zespołu, który spełniał oczekiwania zarówno Juve jak i zawodnika. Jedyną rzeczą, do której IMO można się przyczepić to kwota transferu - skoro Higuain z Napoli rok temu kosztował 90 baniek to i Bonucci był warty znacznie więcej niż te 42 miliony. Tu jednak pojawia się pytanie kto był bardziej zdeterminowany - Milan żeby sprowadzić Leo czy Juventus żeby go sprzedać.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 lip 2017, 10:26

Wiemy niewiele, większość to przypuszczenia nakręcone odejściem Bonucciego. Zakładam jednak, że jeśli klub zdecydował się na tak drastyczny krok, to widać miał ku temu powody, jakie - nie wiem. Krucjata przeciwko Dybali zaczęła się jakoś dziwnie od momentu klepnięcia transferu Bonucciego.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 10:27

maestro pisze: Uważasz, że trener i zarząd na podstawie swoich informacji przeanalizowali sprawę mniej kompetentnie niż kibice Milanu na podstawie doniesień z internetu? Jeśli tak, to spoko, raczej się nie zrozumiemy
Nie, tak nie uważam. My tylko gdybamy.
Ja będę inaczej patrzył na sytucję, która mnie nie dotyczy niż wy, tzn. z większym dystansem i bez zbędnych emocji.
Ja tylko się dziwię, że nikt słowa o Dybali i jego zachowaniu nie powiedział tutaj, a to chyba ono doprowadziło do całej awantury, w odróżnieniu od lawiny komentarzy o Leo czy Alvesie.
Oczywiście Bonucci i Alves to charakterni piłkarze, może Max faktycznie miał jakiś problem z nimi a sytuacja z Dybalą posłużyła jako pretekst. Mi, generalnie, chodziło o to, że problem jest bardziej złożony niż, jak nie którzy myślą, zły Bonucci czy zły Alves.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 lip 2017, 10:37

O tym, że Allegri odjedzie jeśli Bonucci zostanie mówiło się już na miesiące przed finałem CL. Więc to nie jest tak, klub podjął decyzje na podstawie jednej nerwowej sytuacji w którą był zamieszany Dybala.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lip 2017, 10:46

Wygląda na to że Bernadescchi blisko. Viola chciała Pjacę który odmówił ale ostatecznie ma się zgodzić na Sturaro .
Sandro ma dostać nowy kontrakt, uderzamy po De Sciglio i Cancelo. Obu, nie jednego z nich , pewnie Licht na wylocie.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2017, 10:47 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 lip 2017, 10:47

A co ten Dybala robił tym telefonem? Bo może oglądał filmiki motywacyjne albo chciał włączyć muzykę? Tak już odbiegając od tematu każdy motywuje/odcina się inaczej , jeden się modli, inny się rozgrzewa czy siedzi w kiblu bo ma sranie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”