Ogólna dyskusja o polityce cz.2

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: MarcinW » 18 lip 2017, 23:19

A jestem przekonany, że Kukiz a na pewno ZSL nie dopuszczą tam ludzi, którzy rzeczywiście to wyorają. Jak np. wyśmiewana Przyłębska. Była wywalana przez nadzwyczajną kastę z zawodu? Tym ma w moich oczach tylko większą legitymizację do sprawowania urzędu, bo tylko pokazuje, że nie cofnie się żeby rzeczywiście strażników komuny, postkomuny w Sądownictwie wywalić.
Ma taki sam mandat, jak ty do bycia kasjerem. Babka jako sędzia miała NIEROZPOZNANE SPRAWY. Oznacza to tyle, że nie potrafiła wpisać w zarządzeniach coś w stylu: odłożyć na półkę, przedłożyć z pismami lub za 14 dni, przez co akta lądowały na dnie szafy i czekały na lepsze czasy - możliwe, że latami:-) wyznaczenie kogoś takiego na stanowisko sędziego TK jest gwałtem na wymiarze sprawiedliwości. Natomiast lektura tego, co piszesz gwałtem na rozumie.
Nie jestem za demokratyzacją Sądów tylko za wyjęciem ich spod kontroli absolutnie nadzwyczajnej skompromitowanej kasty ludzi, która potrafi uniewinniać Sawicką czy ostatnio zmowy cenowe w autostradah gdyż rzekomo prowokacja stosowana we wszystkich krajach na świecie jest nielegalna. Za tymi skompromitowanymi ludźmi, którzy nie potrafili tfu nie chcieli posadzić swoich ideowych przywódców Jaruzelskiego, Kiszczaka i innych zbrodniarzy komunistycznych. Za tymi co ustanowiali kuratorów dla 140 letnich żydów i dzięki temu otworzyli drogę do dzikiej reprywatyzacji. I tak mogę pisać, pisać i pisać.
Nie ma to jak osądzisz sprawę jej nie znając. Widziałeś Panie akta ? Gówno wiesz o tych sprawach, nierzadko wielotomowych, poza tym, co usłyszałeś w "obiektywnych" mediach. Już nie mówiąc o tym, że w sprawie tej prowokacji to znowu pierdolisz na temat o którym nic nie wiesz. O jakich państwach mówisz ? Wskaż je kłamczuszku. Na marginesie dla reszty powiem, że jest bardzo bogate orzecznictwo ETPC, w którym wskazano na absolutną niedopuszczalnością prowokacji noszącej znamiona podżegania (np. Teixeira de Castro przeciwko Portugalii oraz Ramanauskas przeciwko Litwie). Oznacza to tyle, że w UE prowokacja jest absolutnie niedopuszczalna.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”