Ma taki sam mandat, jak ty do bycia kasjerem. Babka jako sędzia miała NIEROZPOZNANE SPRAWY. Oznacza to tyle, że nie potrafiła wpisać w zarządzeniach coś w stylu: odłożyć na półkę, przedłożyć z pismami lub za 14 dni, przez co akta lądowały na dnie szafy i czekały na lepsze czasy - możliwe, że latami:-) wyznaczenie kogoś takiego na stanowisko sędziego TK jest gwałtem na wymiarze sprawiedliwości. Natomiast lektura tego, co piszesz gwałtem na rozumie.A jestem przekonany, że Kukiz a na pewno ZSL nie dopuszczą tam ludzi, którzy rzeczywiście to wyorają. Jak np. wyśmiewana Przyłębska. Była wywalana przez nadzwyczajną kastę z zawodu? Tym ma w moich oczach tylko większą legitymizację do sprawowania urzędu, bo tylko pokazuje, że nie cofnie się żeby rzeczywiście strażników komuny, postkomuny w Sądownictwie wywalić.
Nie ma to jak osądzisz sprawę jej nie znając. Widziałeś Panie akta ? Gówno wiesz o tych sprawach, nierzadko wielotomowych, poza tym, co usłyszałeś w "obiektywnych" mediach. Już nie mówiąc o tym, że w sprawie tej prowokacji to znowu pierdolisz na temat o którym nic nie wiesz. O jakich państwach mówisz ? Wskaż je kłamczuszku. Na marginesie dla reszty powiem, że jest bardzo bogate orzecznictwo ETPC, w którym wskazano na absolutną niedopuszczalnością prowokacji noszącej znamiona podżegania (np. Teixeira de Castro przeciwko Portugalii oraz Ramanauskas przeciwko Litwie). Oznacza to tyle, że w UE prowokacja jest absolutnie niedopuszczalna.Nie jestem za demokratyzacją Sądów tylko za wyjęciem ich spod kontroli absolutnie nadzwyczajnej skompromitowanej kasty ludzi, która potrafi uniewinniać Sawicką czy ostatnio zmowy cenowe w autostradah gdyż rzekomo prowokacja stosowana we wszystkich krajach na świecie jest nielegalna. Za tymi skompromitowanymi ludźmi, którzy nie potrafili tfu nie chcieli posadzić swoich ideowych przywódców Jaruzelskiego, Kiszczaka i innych zbrodniarzy komunistycznych. Za tymi co ustanowiali kuratorów dla 140 letnich żydów i dzięki temu otworzyli drogę do dzikiej reprywatyzacji. I tak mogę pisać, pisać i pisać.