Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 lip 2017, 10:37
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 21 lip 2017, 11:58
Ja też idę sobie ulicą, policja się mnie nie czepia i ogólnie się nie boję. Ale obecnie wystarczy śledzić kogoś w internecie. Przy okazji odkąd PiS doszedł do władzy:
Carbon
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 21 lip 2017, 12:03
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 lip 2017, 12:26
Rzeczywiście tak to było przedstawiane? Nie chodziło o uszczelnienie systemu podatkowego?Carbon pisze: @EDIT: O, i jeszcze liczy się to, że to blokowanie miało walczyć przeciwko hazardowi. A za sto tysięcy złotych totalizator kupił jednorękich bandytów. Brawo, świetna walka z hazardem.
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2017, 12:31
Tak było, dopóki nie próbowali się brać za TK, KRS, sądy powszechne i SN. To zmienia ustrój państwa. A zanim powiesz/pomyslisz, że to tylko gadanie jednej strony to wiedz, że PiS też tak to widzi:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... =FB_Gazeta- My realizujemy interes państwa. Polacy, dając nam władzę, chcieli zmian. Dlatego zmieniamy ustrój państwa - powiedział w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" szef MSZ, Witold Waszczykowski.
Właśnie dotyczy nas wszystko co się dzieje. Spójrz na ten wykres:
1.Ale mogą się zabrać. I sądy tego już nie zablokują. Zresztą te słowa:Eyesmon pisze: - co tak naprawdę dotyka obywatela że aż tak się piekli, chodzi na demo albo wywala swój hejt na fb? komuś coś naprawdę zabrano? nie ma wolności słowa? ktoś siedzi? To nie USA gdzie mają patriot akt.....to nie Niemcy gdzie o gwałtach w Kolonii media nie mogły pisać. U nas jest jak najbardziej wolność słowa bo nikt nie zamyka TVN i GW
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... as/hf4z648- Przed wakacjami musimy uporządkować wymiar sprawiedliwości - wyjaśnia, pytana o tempo wprowadzania ustaw dot. wymiaru sprawiedliwości, posłanka PiS Krystyna Pawłowicz. - W pewnych etapach, w pewnym tempie wprowadza się po prostu reformy, a po wakacjach weźmiemy się za was! - ostrzega w rozmowie z Onetem. - To znaczy, ja tak mówię - dodała szybko, oddalając się od reportera.
Co ma piernik do wiatraka?
A)Wskaż te postępowania prokuratorskie, które mówią że cały system możemy uznać za skorumpowany. Wczoraj słyszałem, że jest 10 000 sędziów w Polsce. To ilu ma oskarżenie? 500? 400? 700? Odpowiedź na to pytanie też słyszałem, ale że danych nie miałem przed oczami, to rzucać słowem na wiatr nie będę. I nie była to bliska temu liczba.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 21 lip 2017, 12:42
No jak to, nie pamiętasz słynnej wypowiedzi Szydło?
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 21 lip 2017, 12:45
krzysiu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 lip 2017, 12:55
Az tak polityki nie śledzęCarbon pisze:
No jak to, nie pamiętasz słynnej wypowiedzi Szydło?
http://pl.pokerbreak.net/beata-szydlo-u ... -hazardem/
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 lip 2017, 13:22
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 lip 2017, 13:24
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 21 lip 2017, 13:33
Przecież żaden poważny gracz bukmacherki nie przejdzie teraz do STSu czy innego tak czy siak, żeby zostawiać na wejście 12%...., a potem jeszcze podatek od wygranej xd Wyrównywanie szans powinno iść w druga stronę, polecam poczytać o modelu duńskim jak już koniecznie musi być jakikolwiek podatek.red85 pisze: - polscy bukmacherzy nie mieli jakichkolwiek szans w starciu o klienta z zagranicznym bukiem, który nie musiał się w ogóle troszczyć o kwestie podatkowe. Takie wyrównywanie szans(czy też wg Was "cenzurowanie") rodzimych przedsiębiorców z zagranicą jestem w stanie zaakceptować". Tak naprawdę to nikt nie cenzuruje - wystarczy, ze firma spełni odpowiednie warunki.
wianuch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 21 lip 2017, 13:42
- ja nie widzę żadnej cenzury i necie - może masz wirusa jakiegośCarbon pisze:Ja też idę sobie ulicą, policja się mnie nie czepia i ogólnie się nie boję. Ale obecnie wystarczy śledzić kogoś w internecie. Przy okazji odkąd PiS doszedł do władzy:
- Mamy cenzurę internetu i zablokowane strony zagranicznych bukmacherów
- Urząd skarbowy zaczął wymuszać na bankach udostępnienie danych klientów, niektóre banki na to poszły
- Najważniejsze ustawy przepycha się po północy, gdy większość narodu śpi. A robi się to dla własnych zysków i spraw. Spójrzmy na przykład, dlaczego obecna ustawa o sądzie najwyższym jest tak szybko przepychana. Chyba obaj wiemy, hm?
- Głośno robi się tylko o niektórych pomysłach jak opłata paliwowa. To zagrywka polityczna pod wyborców PiSu i Dudy. Tymczasem po cichu przeszły w ostatnim czasie zwiększone opłaty za wodę czy to, że ta opłata za abonament ma być dopisywana do PITu, co jeszcze bardziej strzeli nam po kieszeniach.
- Muszę rejestrować każdą kartę SIM, co jest nieporozumieniem.
Pierwsze przykłady, które przyszły mi do głowy. Mógłbym jeszcze pewnie kilka wymienić. Jak choćby to, że w ciągu ostatniego roku PiS zadłużył mnie, Ciebie i każdego innego obywatela na kolejne trzy tysiące złotych, a sam dług publiczny wzrósł do biliona złotych. <3
Aha, co do sądów. Zostawiam wypowiedź Korwina sprzed 20 lat.Wciąż aktualna.
http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/5c ... enDocument
Bebej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2017, 13:45
Dlaczego gdybanie? Od momentu, gdy zostaną wymienieni prezesi sądów, to z definicji każdy wyrok będzie można uznać za polityczny. Tzn., że tak jak z TK, wyroki sądów przestaną mieć realne znaczenie.
Bo na OFE masz różne poglądy. PiS idzie dalej niż PO, chce ich całkowitej likwidacji. ZUS musi wypłacić to co zarobiłeś i oddałeś OFE tak samo jak OFE by musiało. Ja popieram tamtą zmianę, bo to było sztuczne podwyższanie polskiego długu. Ale to jest tylko jedna z ustaw ekonomicznych, jakich w Polsce masz multum, a nie zmiana ustroju.
Bo w Polsce zmienia się ustrój i obala konstytucję! Nie ma niczego poważniejszego od tego! Jest tylko kwestia formy. To, że PiS nie wziął włdzy wojskiem, w tym momencie schodzi na dalszy plan. Oni tym co robią, kończą z koniecznością uznawania jakiegokolwiek prawa.
Taki jak każdy z nas.
Chcę zatrzymania zamachu stanu przeprowadzanego przez PiS. I tak, oczywiście będę głosował na najsilniejszą opozycję. Oby to było N, bo w większości się z nimi zgadzam, tylko są jak dla mnie zbyt umiarkowani w swoich zamierzeniach.
Weszli do redakcji NIE i skonfiskowali rzeczy Kotlińskiego.
Przecież on groził prezydentowi, nie poszedł siedzieć za poglądy...
Ci ludzie byli agresywni i rozwalali budynek swojego pracodawcy...
To nie jest gdybanie - to jest obalenie trójpodzialu władzy.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 lip 2017, 13:49
Eyesmon
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio