Wiesz, zależy jak na to popatrzeć. To, że Morata był świetnym jokerem i strzelał gole w wielkich meczach o stawkę to jedno, inną kwestią jest czy podoła funkcji lidera ataku bo po to został sprowadzony.
O Lukaku wiemy, że w lidze powinien regularnie strzelać będąc starterem bo w Premier League przez lata wyrobił sobie markę, to czy w Europie będzie równie efektywny trudno powiedzieć bo jeszcze nie miał okazji grać regularnie w LM. Z perspektywy kibica MU to sensowne posunięcie bo priorytetem w chwili obecnej jest przede wszystkim Premier League i walka o mistrzostwo. Tu na nową "9" Belg pasuje jak ulał.
Chelsea Conte zdołała już podbić Anglię więc teraz mają z pewnością apetyt na sukces w Europie i tu wspomniane przez Ciebie doświadczenia "wielkiej piłki" Moraty będą z pewnością cenne ale zastanawia mnie jeszcze coś innego w przypadku Hiszpana. Pomijając to, że nie wiemy na ile Morata okaże się równie dobry co joker jako podstawowy napastnik bo nie miał dotychczas ku temu okazji to intryguje mnie jak odnajdzie się w taktyce Conte, którą preferowała jego Chelsea. Costa odnajdywał się w nim idealnie i z boku wydaje się, że to idealna taktyka dla, jak to pisze red, target mana a tu idealni wydają się goście w typie właśnie Diego, Lewego czy Lukaku. Nie wiem na ile Morata będzie w stanie wpisać się tu jako lider ataku jako gość o nieco innym profilu, który do tego wchodzi do zupełnie nowej dla siebie ligi.
Mimo wszystko, po ostatnim sezonie na miejscu kibiców Chelsea wypada tu zaufać Conte i po tym co widzieliśmy w poprzednim sezonie chyba nikogo by nie zdziwiło gdyby Morata okazał się strzałem w "10" i został królem strzelców.