Wybory parlamentarne - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo by? dziś zag?osowa? w wyborach do Sejmu?

1. Prawo i Sprawiedliwoś?
16
15%
2.Sojusz Lewicy Demokratycznej
7
6%
3. Platforma Obywatelska
50
46%
4. Polskie Stronnictwo Ludowe
3
3%
5. Socjaldemokracja Polska
4
4%
6. Liga Polskich Rodzin
4
4%
7. Unii Pracy
0
Brak głosów
8. Partia Demokratyczna
10
9%
9. Unia Polityki Realnej/PJKM
14
13%
ZA_ra_ZA
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZA_ra_ZA » 04 wrz 2005, 18:50

przeciez to jest jasne ze na LIGE POLSKICH RODZIN i na ich bojowki (mlodziez wszechpolska) :lol: ehehheh nie to zart jak by oni rzadzili to w polsce bylaby anarchia ale przyznacie za GERTYCH jest smieszny :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 wrz 2005, 18:54

oj ZAraZA ,przeciez LPR to jest nadzieja dla całej Polski :!: Jesli rzady przejmie inna partia to znow w polsce bedzie złodziejstwo :? LPR i Pan Gejtrych jest nasza jedyna nadzieja na lepsze jutro :!: :!: :!:

Liga zapewni nam bezpieczenstwo ,swietlana przyszlosc i moze wypisze nas wkoncu z tej Unii :!: czas najwyzszy :!: Przeciez tak dalej nie mozna zyc :!:

:rotfl2: :rotfl2:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 07 wrz 2005, 13:10

Protestujemy przeciwko przemilczaniu Platformy Janusza Korwin-Mikke, przeciwko jawnej manipulacji, kłamliwym sondażom! Prosimy wszystkich o wsparcie!
Media nas przemilczają, czy to tylko wymysł ? 4.09.2005 odbyła się konwencja wyborcza Platformy Janusza Korwin-Mikke. Wydarzenie to zostało zrelacjonowane jedynie w Teleexpresie (około 20 sekund) i wieczornej Panoramie, z wyraźnym i subiektywnym komentarzem sugerującym, że Platforma JKM nie ma szans na dostanie się do parlamentu. Nie było żadnej relacji w dzienniku głównym wiadomości o 19:30 na TVP1. „Uważamy, że jest to kpina i skandal!” – mówi Maciej Bojanowski - Szef Sztabu Wyborczego Platformy Janusza Korwin Mikke – „TVP nie odważyłoby się zrobić czegoś podobnego z konwencją wyborczą innych partii, jak PO, SLD czy PiS.”

Nie mówili o nas, przy utworzeniu Platformy Janusza Korwin-Mikke, nie mówili podczas rejestracji komitetu, próżno szukać informacji o nas nawet, gdy JKM zarejestrował swoją kandydaturę na prezydenta RP!
Byliśmy pomijani, gdy mówiono o wylosowanych numerach list.

W ostatnich sondażach czy to PJKM, czy JKM dostają często wyniki porównywalne z wynikami np. Partii Demokratycznej, mimo to w mediach PJKM najczęściej nie ma. PD owszem.

Przykład ?

W ostatnich sondażach PBS Henryka Bochniarz otrzymała 0,3% poparcia, JKM 7 razy więcej, mimo to, to tę pierwszą nadal pokazują wśród potencjalnych przyszłych prezydentów.

Gazeta wyborcza z 6.09.2005, na pierwszej stronie przedstawia tabelę z poparciem do sejmu. Nie zabrakło tu oczywiście PD i choć PJKM miało takie samo poparcie, nie ujęto jej w zestawieniu.
Obok zamieszczona jest informacja z poparciem społecznym dla kandydatów na prezydenta RP. Możemy tutaj przeczytać o Kalinowskim, Giertychu i Borowskim, którzy mieli po 3 % poparcia, JKM miał ponad 2% ... zabrakło dla niego miejsca.

Rzeczpospolita 06-09-2005 umieściła również informacje na temat sondaży prezydenckich. Wymienieni zostali nawet tacy potentaci jak Henryka Bochniarz i Stanisław Tymiński którzy otrzymali poniżej 1 proc.
JKM został po raz kolejny przemilczany.

Na stronie internetowej Gazety Wyborczej wśród kandydatów na prezydenta nie zabrakło pani Bochniarz czy pana Kalinowskiego, zabrakło oczywiście nie kogo innego jak JKM

Na tej samej stronie w dziale wybory parlamentarne znajduje się oczywiście partia demokraci.pl – PJKM znów brakuje.

5 września 2005 liderzy partii politycznych byli uczestnikami kolejnej debaty wyborczej przygotowanej wspólnie przez TVN24 i dziennik "Rzeczpospolita". Nie zdziwi Państwa zapewne informacja, że PJKM nie otrzymało zaproszenia, choć np. Demokraci owszem.

W lipcu 2005 TVP nie przeznaczyła ani jednej sekundy na PJKM! W tym samym miesiącu PO, PiS, SLD dostali każdy po ponad 2 godziny czasu antenowego. Demokraci mimo, że uzyskują zbliżone poparcie do PJKM, mogli się zaprezentować przez blisko 24 minuty. Podobną ilość czasu dostali w czerwcu.

Zestawienie czasu wystąpień przedstawicieli władz państwowych (rząd, prezydent), partii politycznych, związków zawodowych i związków pracodawców w programach ogólnopolskich TVP S.A.

Nazwa podmiotu

Czas wystąpień
Prezydent

0:28:20
Prezes Rady Ministrów

0:13:38
Rząd

2:18:44
Marszałek Sejmu

1:00:11
Sojusz Lewicy Demokratycznej

2:29:44
Socjaldemokracja Polska - Unia Pracy- Zieloni 2004

2:18:07
Polskie Stronnictwo Ludowe

0:30:50
Platforma Obywatelska

1:10:04
Prawo i Sprawiedliwość

2:01:18
Liga Polskich Rodzin

0:43:20
Samoobrona

0:45:44
Partia Centrum

0:01:47
Stronnictwo Konserwatywno-Ludowe

0:00:32
Partia Demokratyczna

0:23:57
Senat 2001

0:01:35
Unia Lewicy

0:01:39
Ruch Patriotyczny

0:06:03
Polska Partia Pracy

0:00:30
Razem wszyscy politycy

10:35:10

NSZZ Solidarność

0:23:01
Ogólnopolski Komitet Obywatelski

0:00:12
źródło: informacje ze strony internetowej TVP

Co na to prawo?

Dz.U. z 2004 r. Nr 253,poz. 2531
USTAWA
z dnia 29 grudnia 1992 r.
o radiofonii i telewizj

Rozdział 4
Publiczna radiofonia i telewizja
Art. 21. 1. (...)
2. Programy publicznej radiofonii i telewizji powinny:
1) kierować się odpowiedzialnością za słowo i dbać o dobre imię publicznej radiofonii i
telewizji;
2) rzetelnie ukazywać całą różnorodność wydarzeń i zjawisk w kraju i za granicą;
3) sprzyjać swobodnemu kształtowaniu się poglądów obywateli oraz formowaniu się opinii
publicznej;
4) umożliwiać obywatelom i ich organizacjom uczestniczenie w życiu publicznym poprzez
prezentowanie zróżnicowanych poglądów i stanowisk oraz wykonywanie prawa do kontroli i
krytyki społecznej;
(...)
Art. 23. 1. Jednostki publicznej radiofonii i telewizji stwarzają partiom politycznym możliwość
przedstawienia stanowiska w węzłowych sprawach publicznych.
(...)

I co etyka?

KARTA ETYCZNA MEDIÓW
Dziennikarze, wydawcy, producenci i nadawcy (...) przyjmują tę Kartę oraz deklarują, że w swojej pracy kierować się będą następującymi zasadami:
Zasadą obiektywizmu - co znaczy, że autor przedstawia rzeczywistość niezależnie od swoich poglądów, rzetelnie relacjonuje różne punkty widzenia.
Zasadą oddzielania informacji od komentarza - co znaczy, że wypowiedź ma umożliwiać odbiorcy odróżnianie faktów od opinii i poglądów.

DEKLARACJA ZASAD MIĘDZYNARODOWEJ FEDERACJI DZIENNIKARZY

2. (...)dziennikarz powinien być wierny zasadom wolności poprzez rzetelne gromadzenie i publikowanie informacji; powinien też stawać w obronie prawa do swobodnego komentarza i krytyki.

(...)

8. Poważnymi nadużyciami w zawodzie dziennikarza są:

(...)
złośliwe zniekształcanie faktów
(...)
KODEKS ETYKI DZIENNIKARSKIEJ
Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich

* zadaniem dziennikarzy jest przekazywanie rzetelnych i bezstronnych informacji oraz różnorodnych opinii, a także umożliwianie udziału w debacie publicznej,
* wolności słowa i wypowiedzi musi towarzyszyć odpowiedzialność za publikacje w prasie, radiu, telewizji czy Internecie,
* dobro czytelników, słuchaczy i widzów oraz dobro publiczne powinny mieć pierwszeństwo wobec interesów autora, redaktora, wydawcy lub nadawcy.

I - Informacje i opinie

1. Informacje należy wyraźnie oddzielać od interpretacji i opinii.
2. Informacje powinny być zrównoważone i dokładne, tak by odbiorca mógł odróżnić fakty od przypuszczeń i plotek, oraz powinny być przedstawiane we właściwym kontekście i opierać się na wiarygodnych i możliwie wielostronnych źródłach.

(...)
II - Zbieranie i opracowanie materiałów
(...)

8. Opracowanie lub skrót informacji, wywiadu czy opinii nie może zmieniać ich sensu i wymowy; materiały archiwalne i rekonstrukcje zdarzeń przedstawiane w mediach elektronicznych powinny być odpowiednio zaznaczone

(...)
V - Konflikt interesów

21. Angażowanie się dziennikarzy w bezpośrednią działalność polityczną i partyjną jest również przejawem konfliktu interesów i należy wykluczyć podejmowanie takich zajęć oraz pełnienie funkcji w administracji publicznej i w organizacjach politycznych.

(...)
VII - Odpowiedzialność i kary

24. Za naruszenie zasad etyki dziennikarskiej odpowiada zarówno autor publikacji - prasowej, radiowej, telewizyjnej czy internetowej, jak i redaktor, wydawca czy nadawca.

(...)

DZIENNIKARSKI KODEKS OBYCZAJOWY
Stowarzyszenia Dziennikarzy Rzeczypospolitej Polskiej

I
Podstawowym obowiązkiem etycznym dziennikarza jest poszukiwanie i publikowanie prawdy. Niedozwolone jest manipulowanie faktami. Komentarz własny czy hipotezy autora powinny być wyraźnie oddzielone od informacji. W sytuacjach konfliktowych obowiązuje szczególna staranność w dotarciu do źródeł informacji wszystkich stron sporu. W razie trudności dotarcia do jednej ze stron sporu obowiązuje stwierdzenie, iż są to dane częściowe.

(...)

Czy mamy zatem podstawy by sądzić, że media nas przemilczają? Tak! I mamy prawo, a być może i obowiązek walczyć z tymi, którzy łamią zasadę przekazywania rzetelnych i bezstronnych informacji oraz różnorodnych opinii, a także umożliwianie udziału w debacie publicznej.

Jeżeli i Ty nie widziałeś ostatnio PJKM w mediach, zaprotestuj razem z nami wysyłając swoje opinię na ten temat !
Naturalnie to zjawisko można zaobserwować od dawna, po prostu brak mi słów na to, co dzieje się w naszym kraju...

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 07 wrz 2005, 14:07

Ja oczywiscie zagłosuje na Platforme Obywatelską ..... SLD to komunisci i jak wiadomo banda złodzieji tak wiec nie wyobrazam sobie zeby wygrali w obecnych wyborach. Co do PiSu to wiele ich poglądów mi sie podoba (szczególnie wrogie nastawienie do aborcji i homoseksualistów, chorobe trzeba tępic :wink: ) ale mimo wszystko uwazam ze lepiej naszym państwem bedzie rządzic PO mają realne plany i twardo stąpają po ziemi w przeciwienstwie do PiSu

Przez ostatnie miesiące moje nastawienie do SLD zmieniło sie z nieprzychylnego na wrogie :wink: zawsze uwazalem ich za komuchów ale to co sie ostatnio dzieje sprawiło ze jeszcze bardziej ich nienawidze. Szczególnie zdenerwowała mnie obecnos członków SLD podczas obchodów 25-lecia Solidarności a pozatym cały czas jakies afery związane z SLD. Gdy widze tego Nałęcza ktory nieporadnie prubuje bronic Cimoszewicza oskarzając PO to az mnie trzesie ..... kolesie poprostu nie wiedzą kiedy spasowac, widocznie za bardzo przywiązali sie do koryta ... mam nadzieje ze PO zrobi z nimi porządek i rozbije te elity które okradają uczciwych obywateli. Swoją drogą, co prezentuje sobą Nałecz przenosząc sie najpierw z SLD do SDPL a pozniej ponownie do sztabu wyborczego kandydata SLD na prezydenta ?? nie jest to człowiek godny zaufania !!! tak wiec widzimy ze nie tylko kobieta zmienną jest ...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 wrz 2005, 14:31

Kostek to zjawisko jak sam mowisz wystepuje od dawna wiec dlaczego sie jeszcze nie przyzwyczailes?:P
Nie wiem jak to jest ustalone konstytucyjnie ale chyba kazda partia czy kandydat powinni (musza) miec taki sam dostep do mediow i czas przebywania - prezentowania sie w nich.Jednak tylko totalni naiwniacy czy idealisci w to wierza.Pomijajac platne reklamy ktore moze kazdy nabyc to jestem przekonany ze czas kupuje sie takze "pozakulisowo".Ale czy to moze dziwic?Optymistycznie dodam ze w Polsce nie jest jeszcze tak zle.U nas partie nie sa jeszcze finansowane z mafijnych srodkow (przynajmniej ja nic o tym nie wiem) co mialo i ma miejsce we Wloszech.Albo nie zakladaja podsluchow w komitetach wyborczych rywali he he.

Jeszcze tak przy okazji skoro juz tu jestem.Czytajac te wszystkie posty zastanawiam sie ile osob zadalo sobie trud zeby przynajmniej "liznac" program ugrupowania na ktore bedzie glosowac.Chyba niewielu.W sumie po co sie meczyc jak mozna isc po najnizszej lini oporu i glosowac na kogos bo "patriotyzm nie jest obcy" (raczej nacjonalizm) albo nie glosowac "bo to komunisci" ze wezme przyklady z ostatniej strony.
Czy to jest powazne podejscie do glosowania a co za tym idzie do ksztaltowania wlasnego panstwa?Opieranie sie na opinii zaslyszanej od kuzyna kolezanki sasiada czy w tv?Chyba najwazniejsze sa tutaj pomysly na bezrobocie prywatyzacje szkolnictwo sluzbe zdrowia i jeszcze dlugo wymieniac.Nie czytajac programow nie wiemy co dana partia sadzi o tych wszystkich sprawach.A czy ten program beda potem realizowac to juz inna bajka.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 07 wrz 2005, 14:36

Socjaldemokracja Polska
68 % (11 takich samych odpowiedzi)

68 % (11 takich samych odpowiedzi)

56 % (9 takich samych odpowiedzi)

Samoobrona
56 % (9 takich samych odpowiedzi)

Liga Polskich Rodzin
50 % (8 takich samych odpowiedzi)

demokraci.pl
37 % (6 takich samych odpowiedzi)

Prawo i Sprawiedliwość

Platforma Obywatelska

Platforma Janusza Korwin-Mikke
6 % (1 takich samych odpowiedzi)

na janusza chyba nie zaglosuje, lol

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 wrz 2005, 18:13

Mam do Was sprawę. Możecie mi podać programy każdej partii politycznych? Nie za bardzo się tym interesuje i niewiem gdzie toznaleźć, z góry dzięki!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 wrz 2005, 18:31

Tomusmc pisze:Mam do Was sprawę. Możecie mi podać programy każdej partii politycznych? Nie za bardzo się tym interesuje i niewiem gdzie toznaleźć, z góry dzięki!
hmmm, na stronie oficjalnej kazdej partii ;)
wpisz na www.google.pl nazwe kazdej partii i szukaj :)

pozdro

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2833

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 wrz 2005, 18:37

Socjaldemokracja Polska
62 % (10 takich samych odpowiedzi)

no to by się zgadzało

62 % (10 takich samych odpowiedzi)
no to już mniej

Samoobrona
50 % (8 takich samych odpowiedzi)
jak mawiał wódz andrzej l.-każdy z nas pochodzi ze wsi i może dlatego 3 miejsce na samołobrony.a mieszkam w 130tys mieście :roll:

demokraci.pl
43 % (7 takich samych odpowiedzi)

myślałem że będą wyżej

Prawo i Sprawiedliwość
fuj fuj fuj,pośmiewisko i samosąd blee<zygi>

Platforma Obywatelska
ta partia jest mi obojętna

Platforma Janusza Korwin-Mikke
miałem kiedyś wykład z Januszem i zachowywał się jak psychopata,raczej bym na niego nie zagłosował

25 % (4 takich samych odpowiedzi)
ta partia raczej do sejmu nie wejdzie,brak im wodza :wink:

Liga Polskich Rodzin
18 % (3 takich samych odpowiedzi)
ojj bardzo dobrze,nie jestem faszystą ani półdebilem,jupi

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 08 wrz 2005, 10:12

TVP kompromituje się w dalszym ciągu - polecam poniższy link:

http://wybory2005.wp.pl/kat,1342,wid,78 ... icaid=1262

NAPISZ E-MAIL !

DO: widzowie@tvp.pl; marcin.bochenek@waw.tvp.pl; rzecznik.tvp@tvp.pl

TEMAT: Protestuje wobec braku Platformy Janusza Korwin-Mikke w debatach

Szanowni Panstwo,
Prostestuje przeciwko pomijaniu Platformy Janusza Korwin-Mikke w debatach publicznych telewizji TVP.
Prezentowanie wybranych przez Panstwo partii (według podejrzanych kryteriów) stwarza mylne wrazenie, ze w wyborach biora udzial ciagle te same partie.
Jako przymusowy platnik abonamentu NIE ZGADZAM SIĘ z takim traktowaniem.
Niniejszym skladam protest.

W wyrazami szacunku
....

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 11 wrz 2005, 15:13

no dzisija trochę posłuchałem Korwina jak się w Bochni wypowiadał :
mówi nawet ciekawie , napewno lepsa to partaia od tych zagnieździałych i śmiejących się pod nosem lewicowców.

ale jakoś mało wierze w hasła Korwina : Kontrewolucja, Benzyna za 2 zł

albo " Nie słuchajcie tych idiotów z partii Demokratycznej"

zobaczyłem pozatym, to co jużwiedzaieł mże dyrektor mojego byłego liceum i niektórzy nauczyciel należą dop partii Korwina

aha dla Fanów Korwinn-a MIkke, Moge odsprzedać baloniki z logiem jego platformy , które dostałem( poważnie) :)

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 11 wrz 2005, 15:50

pippen pisze: aha dla Fanów Korwinn-a MIkke, Moge odsprzedać baloniki z logiem jego platformy , które dostałem( poważnie) :)
Dziękuje, postoje :lol:
PSL wygrało prawybory w Bochni
PSL z 26,42 proc. poparciem wygrało prawybory w Bochni (woj. małopolskie). Kolejne miejsca zajęły SdPl (15,93 proc.), PO (11,03 proc.) i SLD (10,72 proc.) - poinformował organizator prawyborów Krzysztof Pławecki.
5 proc. próg wyborczy przekroczyły jeszcze: PiS (8,58 proc.), Platforma Janusza Korwin-Mikke (8,43 proc.), Samoobrona (7,2 proc.) oraz Partia Demokratyczna-demokraci.pl (6,51 proc.).

Poniżej progu znalazła się LPR z 4,98 proc. poparciem.

W prawyborach, w których mogli głosować wszyscy pełnoletni mieszkańcy powiatu bocheńskiego, oddano w sumie 1306 głosów.

W trwającym od soboty mityngu wyborczym swoje programy i kandydatów prezentowało siedem ugrupowań: LPR, SLD, SdPl, PSL, Samoobrona, Partia Demokratyczna-demokraci.pl i Platforma Janusza Korwin-Mikkego.

W prawyborach nie uczestniczyły PO oraz PiS, ponieważ zarzucały ich organizatorom łamanie wyborczych zasad i manipulowanie wyborcami. Od imprezy zdystansowała się też LPR, uważając, że wyniki głosowania nie będą miarodajne i nie będą stanowić podstawy do przewidywania wyników wyborów ogólnopolskich.
Wyniki względnie pozytywny, wysoki wynik PJKM, która wyprzedziła parodie partii politycznych czyli LPR i Samoobrone oraz partię-niewypał czyli PD.

Cieszy niski wynik PISu, martwią wysokie wyniki SLD-SDPL i PSLu (!).

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 11 wrz 2005, 20:16

PSL z 26,42 proc. poparciem wygrało prawybory w Bochni (woj. małopolskie). Kolejne miejsca zajęły SdPl (15,93 proc.), PO (11,03 proc.) i SLD (10,72 proc.) - poinformował organizator prawyborów Krzysztof Pławecki.
5 proc. próg wyborczy przekroczyły jeszcze: PiS (8,58 proc.), Platforma Janusza Korwin-Mikke (8,43 proc.), Samoobrona (7,2 proc.) oraz Partia Demokratyczna-demokraci.pl (6,51 proc.).

Poniżej progu znalazła się LPR z 4,98 proc. poparciem.

W prawyborach, w których mogli głosować wszyscy pełnoletni mieszkańcy powiatu bocheńskiego, oddano w sumie 1306 głosów.

W trwającym od soboty mityngu wyborczym swoje programy i kandydatów prezentowało siedem ugrupowań: LPR, SLD, SdPl, PSL, Samoobrona, Partia Demokratyczna-demokraci.pl i Platforma Janusza Korwin-Mikkego.

W prawyborach nie uczestniczyły PO oraz PiS, ponieważ zarzucały ich organizatorom łamanie wyborczych zasad i manipulowanie wyborcami. Od imprezy zdystansowała się też LPR, uważając, że wyniki głosowania nie będą miarodajne i nie będą stanowić podstawy do przewidywania wyników wyborów ogólnopolskich.

co o tym myśleć??
jeśli głosowało tylko ponad 1000 ludzi, to bardzo mało.

ale wspaniały wyniki Korwina mikke, no no gratuluje

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2005, 20:33

smieszne te prawybory :lol: :lol:
psl wygrywa :?: i to ma byc reprezentatywna probka :lol: :lol:

Bochnia - oby nigdy wiecej :!:

p.s. - gratulacje dla tych co sa zadowoleni z wynikow :)

pozdro

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 11 wrz 2005, 20:40

nie no, wyniki super... chyba idea prawyborow jest bezsensowna, te poparcia nie maja zadnego zwiazku z rzeczywistoscia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”