Hiszpania dobra na urlop? - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Hiszpania dobra na urlop?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 13 paź 2017, 16:49

a ja całe życie żyłem w przekonaniu że jadąc na camping wypoczywam :angry2:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 paź 2017, 16:50

ryba_82 pisze: Jedziesz wypocząć w jak najbardziej komfortowych warunkach.Co to za wakacje jak będziesz spał w hostelu i jadł zupki chińskie czy tyrolską z puszki?
Co ma jakość hotelu do tego co człowiek będzie jadł? :D

Poza tym jak słuznie zauwazono - są różne typy wyjazdu. Sam się wybieram niedługo do Włoch, chcę możliwie wiele zobaczyć i nocleg nie robi mi wiekszej różnicy. Wystarczy własny czysty pokój z łazienką - nie zamierzam w nim spędzać więcej czasu niż muszę - czyli wychodzac rano i wracając późnym wieczorem.
BeBaD pisze: a ja całe życie żyłem w przekonaniu że jadąc na camping wypoczywam
Musisz poszukać campingów z odpowiednią ilością gwiazdek :D

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 paź 2017, 17:41

Dla mnie urlop to ma byc wypas.Zajebisty hotel,w ciul zwiedzania,jedzenie w restauracjach ale tez i czas na zwykle wylegiwanie.Jesli komuś odpowiada niższy standard to nic mi do tego,ale nie bardzo wiem skąd to oburzenie.Zwyczajnie chyba mamy inne oczekiwania.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 paź 2017, 18:07

RoyKeane pisze:
ryba_82 pisze:
RoyKeane pisze: Hostel.
Na wakacjach to imo przynajmniej 4-gwiazdkowy hotel.
Ojej....a czemuż tak?
Szlachta się bawi w luksusie;)
No hotel to podstawa, z basenem, 2 tygodnie przed hotelem opalanko na basenku to podstawa.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 paź 2017, 0:18

League pisze: No hotel to podstawa, z basenem, 2 tygodnie przed hotelem opalanko na basenku to podstawa.
Nie wiem czy to ironiczna wypowiedź, ale hotel jedynie jest ważny jak jedziesz na wycieczkę z biura bo tam masz wszelakie atrakcje, baseny itp. Jeśli leci się do takiej Hiszpanii pozwiedzać to wystarczy hostel bo w pokoju będzie jedynie czas na sen i szybkie śniadanie

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 14 paź 2017, 1:30

ryba_82 pisze: nie bardzo wiem skąd to oburzenie
Przecież to proste. Twoja pierwsza narracja była zbudowana na zasadzie: ma być hotel 4* i basta, jak w ogóle można mieszkać na urlopie w czymś innym:
"Co to za wakacje jak będziesz spał w hostelu", "Dobry hotel (...) to podstawa udanego urlopu".
Teraz już zmieniła się na: co kto lubi, jaki kto preferuje typ wypoczynku: "Dla mnie urlop to ma byc wypas.", "mamy inne oczekiwania." czy nawet " czas na zwykle wylegiwanie".
Przykładowo ja nie mam ani ciężkiej fizycznie pracy, ani stresującej, nie ma żadnej presji czy zmęczenia psychicznego.
Zwyczajnie na urlopie potrzebuję innych bodźców, poznania czegoś nowego, itp. Będąc 10 dni na Cyprze wylegiwałem się pół dnia, kiedy już powoli padałem od zwiedzania i chodzenia po 20-30 km dziennie.
Jak w Twojej drugiej wypowiedzi: co kto lubi. Na nic mi basen, sauna w hotelu, skoro wracam tam mocno zmeczony, padam na lozko i wychodzę rano ;]

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 paź 2017, 9:45

Tomusmc pisze:
League pisze: No hotel to podstawa, z basenem, 2 tygodnie przed hotelem opalanko na basenku to podstawa.
Nie wiem czy to ironiczna wypowiedź, ale hotel jedynie jest ważny jak jedziesz na wycieczkę z biura bo tam masz wszelakie atrakcje, baseny itp. Jeśli leci się do takiej Hiszpanii pozwiedzać to wystarczy hostel bo w pokoju będzie jedynie czas na sen i szybkie śniadanie
przecież ja napisałem to samo co ty praktycznie;)

Lekki sarkazm mam z turystów którzy jadą sobie gdzieś daleko a spędzają ten czas w hotelu. No nie mówię że to coś złego ale mnie smieszy taki rodzaj turystyki.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 14 paź 2017, 9:52

częstujcie się

Obrazek

danieldelnik
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danieldelnik » 14 paź 2017, 10:47

Bardzo chcę lecieć do Hiszpanii, ale marzę o tym, by poznać ją spacerując po najpiękniejszych miejscach.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 14 paź 2017, 11:15

janop pisze: Ubek - a pytonem już się częstowałeś?
:idzze:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”