Przecież tam jasno napisalem, zemete pisze:Nie. W przytoczonym przeze mnie cytacie jasno piszesz, że Milan powierza sezon w ręce trenera, który nic nie osiągnął. Tak tam zostało napisane a teraz zmieniasz na to, że mógł się postarać o lepszego fachowca. Dość zasadnicza różnica! Później na obronę swoich wypowiedzi podajesz Tuchela, który w świecie trenerki osiągnął tyle co Montella. Tak, Milan miał zwolnić trenera, który zbudował solidną drużynę z niczego, który pokazał, że potrafi wykrzesać z wiele że swoich graczy i który przede wszystkim osiągnął postawiony przed nim dla dla Tuchel, który właśnie wyleciał z Borussii z jego CV trenerskie jest tak bogate jak Montelli a dodatkowo problemy z piłkarzami i zarządem klubu między innymi przez wystawianie graczy na dziwnych pozycjach. W międzyczasie jeszcze na obronę swojej tezy podasz mercato przeprowadzone po zatwierdzeniu Montelli czy wyniki z tego sezonu...ozob pisze:W przytoczonym przez Ciebie cytacie piszę, że Milan mógł się postarać o lepszego fachowca. Lepszego od Montelli, bo ten co osiągnął? Jako taka gre w Violi, kalectwo w Smapie czy sezon w Milanie z pogranicza przeciętnego i przyzwoitego. To jest az tak wiele, aby dac mu za zadanie awans do LM po przebudowie? Tuchel błysnął w Mainz, odbudował BVB po Kloppie i zrobił wicemistrza, pokazał się dobrej strony w LM. Na pewno można mu to zapisać do osiągnięć.
Przestań się pogrążać jeszcze bardziej.
Masz jakis problem z rozumowaniem? Nigdzie nie napisałem słowa o jakiś tytułach, a zdaje się, że właśnie do tego pijesz, iz w Twoim mniemaniu lepszy od tego bez ociagniec to ten z gablota trofeów. Zagoniles się teraz w slapa uliczke i aby się obronić piszesz, o czymś co z mojej strony nie padło. Lepszym bowiem jest także ten, kto ma bogatszy warsztat i doświadczenie na wyższym szczeblu. Czy Tuchel ma? Oczywiście.Mamy końcówkę listopada a Montella nie udźwignąl ilości zmian w drużynie, odpadł z walki o top 4 choć ci co go pozostawili na stolku powinni się liczyć z tym, że VM nic tak naprawdę nie osiągnął jako trener i czas w Violi czy dobre pół roku w Milanie nie definiuja go jako właściwą osobę, która zrobi wynik na juz, a takie przecież były oczekiwania. To jest mój pierwszy zarzut odnośnie Milanu w kierunku zarządu, o ktorym pisze juz od dawna, bo ci mogli się postarać o lepszego fachowca.
I jeszcze jedno. Zarzucam Milanowi od poczatku dwa podstawowe błędy i rzeczywistość przyznaje mi rację, które doprowadziły klub do obecnej sytuacji. Pierwszym było pozostawianie VM na stolku i powierzenie mu bardzo ciężkiego zadania jakim był awans do LM w rok. A drugim jest absurdalna końcówka mercato i gdyby była ona lepsza, to być może Milan ciągle by się liczył w walce o top 4. Fassone z Mirabellim powinni wiedzieć, że główni rywale do top 4 mają albo lepszych trenerów i skład (Juve, Napoli, Inter), albo lepszy skład i porównywalneg trenera (Roma), albo porównywalny skład i lepszego trenera (Lazio), ale niestety nie udało im się zasypać tego dystansu czego efekt właśnie macie okazję oglądać co tydzień.