Góry - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 sty 2018, 19:29

Czy ja napisałem, że mają tam zginąć? A czy pokryją wszystkie koszta?

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 26 sty 2018, 19:31

Carbon pisze: Czy ja napisałem, że mają tam zginąć? A czy pokryją wszystkie koszta?
tylko ostatniego gbura może obchodzić teraz kasa. nara

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 sty 2018, 19:48

Carbon pisze: Czy ja napisałem, że mają tam zginąć? A czy pokryją wszystkie koszta?
Oczywiście, ze nie.

Ładna ranga.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 sty 2018, 19:56

ryba_82 pisze: Tylko że gość o którym mówimy odprowadza mikroskopijne podatki nawet w porównaniu do zwykłego robotnika który ma 2tys. wypłaty na miesiąc. Ten robotnik już mógłby zabierać głos w tej sprawie, ale nie dzieciak który jest na utrzymaniu rodziców.
To nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Wg Twojej zasady, to tylko bogaci mieliby prawo się wypowiadać, bo w porównaniu do nich, robotnik g***o płaci.
ryba_82 pisze: Nie dzielę społeczeństwa na lepszych i gorszych, sedno wypowiedzi tyczyło się konkretnie Ciebie i faktu że jeśli jakikolwiek podatek odprowadzasz to i tak łożą na to Twoi rodzice dając Ci pieniądze na ubrania itd. Łapiesz teraz?
Nie. Jeśli on wchodzi do sklepu, to ON wydaje pieniądze. Jeśli jego rodzice postanowili mu DAĆ jakieś pieniądze, to mogli to zrobić tak samo - a nawet bez podatku - jak bezdomny co dał samochody Rydzykowi. I od tego momentu są to JEGO pieniądze.
Nie ma NAJMNIEJSZEGO znaczenia skąd on je ma.

Zbierając to trochę do kupy:
1.Piszesz, że w porównaniu do x - oznacza to, że oceniasz wkład i tym samym wysuwasz zdanie milionerów jako ważniejsze niż reszty.
2.Piszesz, że to jego rodzice są tymi podatnikami - wkraczasz w sferę gdzie interesuje Cię źródło pieniędzy i sposób ich zdobycia, czym wykluczasz każdego kto pieniądze zdobył inaczej niż poprzez określoną pracę.

Także oba argumenty nie mają tutaj najmniejszego sensu.

BeBaD pisze: a nawet nie znasz tematu. Oni ubezpieczenie mają ale nie takie które obejmuje wynajem helikoptera bo ich nie było stać.
To nie powinni tam lecieć.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 sty 2018, 20:34

Nie, właśnie za mnie bulicie(ja w sumie też). Mam nadzieję, że Wam przyjemnie żyć z tą świadomością. 8) :beer:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 26 sty 2018, 20:56

Carbon pisze: Nie, właśnie za mnie bulicie(ja w sumie też). Mam nadzieję, że Wam przyjemnie żyć z tą świadomością. 8) :beer:
Obrazek

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 sty 2018, 20:58

czarny samael pisze:
ryba_82 pisze: Tylko że gość o którym mówimy odprowadza mikroskopijne podatki nawet w porównaniu do zwykłego robotnika który ma 2tys. wypłaty na miesiąc. Ten robotnik już mógłby zabierać głos w tej sprawie, ale nie dzieciak który jest na utrzymaniu rodziców.
To nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Wg Twojej zasady, to tylko bogaci mieliby prawo się wypowiadać, bo w porównaniu do nich, robotnik g***o płaci.
ryba_82 pisze: Nie dzielę społeczeństwa na lepszych i gorszych, sedno wypowiedzi tyczyło się konkretnie Ciebie i faktu że jeśli jakikolwiek podatek odprowadzasz to i tak łożą na to Twoi rodzice dając Ci pieniądze na ubrania itd. Łapiesz teraz?
Nie. Jeśli on wchodzi do sklepu, to ON wydaje pieniądze. Jeśli jego rodzice postanowili mu DAĆ jakieś pieniądze, to mogli to zrobić tak samo - a nawet bez podatku - jak bezdomny co dał samochody Rydzykowi. I od tego momentu są to JEGO pieniądze.
Nie ma NAJMNIEJSZEGO znaczenia skąd on je ma.

Zbierając to trochę do kupy:
1.Piszesz, że w porównaniu do x - oznacza to, że oceniasz wkład i tym samym wysuwasz zdanie milionerów jako ważniejsze niż reszty.
2.Piszesz, że to jego rodzice są tymi podatnikami - wkraczasz w sferę gdzie interesuje Cię źródło pieniędzy i sposób ich zdobycia, czym wykluczasz każdego kto pieniądze zdobył inaczej niż poprzez określoną pracę.

Także oba argumenty nie mają tutaj najmniejszego sensu.
Najmniejszego sensu to nie ma bronienie gościa który odprowadza podatek tylko wtedy gdy kupuje mleko albo jeansy za matki pieniądze i jednocześnie podnosi larum gdy państwo polskie próbuje ratować życie swojego obywatela, bo robi to za jego pieniądze. Z milionerami to już sam sobie dopowiedziałeś, przecież wyraźnie chyba napisałem iż robotnik w tej kwestii ma coś do powiedzenia. Nie wiem ile MSZ zapłaci za tą wyprawę, ale jak znam życie to pewnie z Carbona podatków odprowadzonych z VAT za pomady :wink: to pewnie nawet złotówka nie pójdzie, więc jakim trzeba być [ch**] by wypominać państwu ratowanie życia swojego obywatela za 1 PLN? Oczywiście kwota mocno przejaskrawiona.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 sty 2018, 21:32

Ja pierdole. Temat o górach A tu miliard stron o podatku VAT. A tam chłop już pewnie martwy. Dla mnie himalaizm/alpinizm czy teteryzm(?) To jest pasja, pełna wyrzeczeń, zajebiście niebezpieczna pasja. Zdobywanie niemożliwego...czegoś co jest tylko dla nielicznych, A na pewno nie dla ludzi takich jak my...spędzających tyle czasu na siedzeniu w necie. I nie nam Ich wszystkich oceniać

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 sty 2018, 22:00

Ehh, Stanowski, ehh, na siłę się stara być kontrowersyjny, ehh.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 26 sty 2018, 22:02

ehhh

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 26 sty 2018, 22:30

Stanowski że taki głupi to nie wiedziałem.

Taki zatroskanych o publiczne pieniądze , a w ekstraklasę to idzie cała rzeka forsy na utrzymanie klubów.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sty 2018, 23:44

Cieszę się, że nasze państwo nie jest teoretycznie i swojego w potrzebie nie zostawi. Mam nadzieję, że w innych sytuacjach też tak jest. I ufam, że tak jest. I od tego, [k****] mać, jest też państwo.

Dobranoc.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 sty 2018, 9:30

ryba_82 pisze: Najmniejszego sensu to nie ma bronienie gościa który odprowadza podatek tylko wtedy gdy kupuje mleko albo jeansy za matki pieniądze i jednocześnie podnosi larum gdy państwo polskie próbuje ratować życie swojego obywatela, bo robi to za jego pieniądze. Z milionerami to już sam sobie dopowiedziałeś, przecież wyraźnie chyba napisałem iż robotnik w tej kwestii ma coś do powiedzenia. Nie wiem ile MSZ zapłaci za tą wyprawę, ale jak znam życie to pewnie z Carbona podatków odprowadzonych z VAT za pomady to pewnie nawet złotówka nie pójdzie, więc jakim trzeba być [ch**] by wypominać państwu ratowanie życia swojego obywatela za 1 PLN? Oczywiście kwota mocno przejaskrawiona.
Jeśli całość wynosiła 72k, to przy 38kk Polaków wypada 0,2 gr na osobę.

Jest obywatelem? Jest. Więc ma prawo się do tego odnosić, a Ty wrzucając temat jego spraw osobistych zachowujesz się co najmniej nie na miejscu. :wink:

Równie dobrze mogłoby się okazać, że jutro Carbon odkrywa że miał dalekiego kuzyna w USA, który jednak śledził jego życie i postanowił mu zostawić 100 mln $ i Carbon nigdy nie będzie musiał pracować. :-)
Dalej będzie obywatelem i dalej będzie miał takie samo prawo twierdzić, że to z jego podatków.

Deprecjonowanie czyjegoś zdania z racji jego spraw osobistych, jest na tym samym poziomie co rzucenie "Nie gadaj o 500+ jak nie masz dzieci" albo jeszcze lepiej a podobnie "nie gadaj o szczepionkach, jak nie masz dzieci". Podobnych możemy sobie wymyślić w cholerę, ale to, że ktoś ma określoną sytuację życiową, nie może determinować jego prawa do zabierania stanowiska.

W ogóle mam wrażenie, że owszem, Carbon robi często wokół siebie dziwny szum, ale jest jechany w każdej jednej gadce gdzie komuś nie pasuje jego stanowisko. I to się nie odnosi tylko do Ciebie ryba :wink:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 sty 2018, 9:32

RoyKeane pisze: Stanowski że taki głupi to nie wiedziałem.

Taki zatroskanych o publiczne pieniądze , a w ekstraklasę to idzie cała rzeka forsy na utrzymanie klubów.
Głupi, to są ci co tego nie rozumieją. Można ich też nazwać debilami.

Widzisz? To działa w dwie strony. Także spokojnie z rzucaniem takich tekstów, bo ktoś się z Tobą nie zgadza.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 27 sty 2018, 9:56

Jako ciekawostkę, można śledzić, gdzie jest Adam:
http://adambielecki.pl/spot
Ponoć ze względu na złe warunki, wyprawa ratunkowa jest opóźniona.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”