Wybory parlamentarne

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: dzidzius » 22 wrz 2005, 18:28

pippen pisze:PIS promuje takie prawo?
Ja pytałem w zasadzie pod wpływem czego stwierdziłeś że kostek musi się obawiać jeśli będzie chciał w przyszłości skrytykować nadchodzące rządy.

cloner pisze:czy ogladal ktos wczoraj debate w Lublinie (tvp 1)
odbyla sie ona wieczorem, niestety nie moglem jej obejrzec, czy wydarzylo sie cos ciekawego
znam tylko nazwiska osob, ktore braly udzial : min. Ujazdowski, Lepper, Korwin-Mikke, Mazowiecki
napiszcie cos nt. tej mini-debaty
Dziś były chyba powtórki, wieczorem ma być kolejna debata na temat bezpieczeństwa.
A wczoraj, cóż, dwie ciekawostki: Pierwszy raz pojawił się JKM, Młodzież Wszechpolska robiła niesamowitą "wiochę". PD reprezentował Mazowiecki, któremu nie dawali wiele mówić wspomniani przedstawiciele MW (swoją drogą nie wiem czy dobrym pomysłem było wysłanie Mazowieckiego na tą debatę, ale to nie mój kłopot). W zasadzie te ich krzyki, trąbienie i nie wiadomo co jeszcze było naprawde pokazem sporej głupoty. Co ciekawe stali z transparentem z jakimś napisem, obok, którego był napis LPR i logo partii. I jak Durczok prosił przedstawiciela LPR czy może by spróbował uspokoić zwolenników swojej parti to ten (nie pamiętam nazwiska) ze zdziwieniem kręcił głową jakby sugerując że nie mają z nimi nic wspólnego. Rozumiem, że nie można odpowiadać za wszystkich zwolenników ale jakoś trafiać do nich można by spróbować.
Z samej debaty wiele nie wynikało, było masa ogólników i banałów. W sumie nikt nic konkretnego nie powiedział, może poza sugestią Leppera o funduszu wspierania handlu, no i naturalnie JKM, który zawsze potrafi z czymś wyjechać. Widać było po nim, że jest zdenerwowany ale ogólnie nie wypadł źle. Myśle, że dzisiejsza debata będzie dużo ciekawsza i można spodziewać się konkretniejszych słów ze strony rpzedstawicieli parti.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”