Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2005, 22:17

oj, źłe się dzieje na Highbury.
Następny mecz gramy na wyjeździe z West Ham'em Utd [nazwa rywala jest najlepszą nowiną :cry: ]

Wenger ogłosił listę zawodników mogacych niewystapić w tym meczu z powodu różnych dolegliwości .... i tak ....
:arrow: Henry [wiadomo - jeszcze miesiąc przerwy]
:arrow: Pires - na bank nie zagra z powodu kontuzji, która jednak okazała się groźniejsza [ta z meczu z Evertonem]
:arrow: Freddie - znowu jakieś dolegliwości - występ stoi pod duuuużym znakiem zapytania [mam nadzieje, że lekarze coś wymyślą]
:arrow: Dennis Bergkamp [:cry: :cry: :cry: ] ma jakiś cholerny uraz pleców - i też może nie zagrać

Jedyna dobra wiadomość ostatnich dni to ta, że Gilberto Silva podpisał nowy kontrakt do 2009 [:jupi:]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 wrz 2005, 10:00

Uuuu no źle :(

Piresa brzydko z faulował "mądry"Phil Neville :evil: W jechał mu butem w udo ... wrócił do gry ale na 2 minuty :evil:

Wiesz Fieldy lepiej by nie grali z takim West Ham niż coś wiekszego się "przyplatał". Przeciesz to nie taki rywal którego nawet z deka innym składem nie poknaja. Czekaj Sol w formie strzeleckiej to bedzie miał kto strzelać.

Może zagraja 4-5-1 ? albo normalnie 4-4-2 i Reyes - Van Persie w ataku. Tylko ze wtedy trzeba trzymać kciuki za zdrowie i gre bo ławka bedzie słaba a w zasadzie nie bedzie ławki... : :evil: tylko młodzi Song i reszta Senderos jeszcze coś i Cygan

Lehamnn - Lauren - Kolo - Sol - Cole -- na lewym z konieczności Cesc (juz tak grał) - Gilberto - Flamini - Hleb i atak Reyes Van Persie.

Bedzie dobrze muszą wygrywać choć by 1;0 tym bardzie że mają problemy kadrowe to trzeba oszczedzac się. .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2005, 10:32

*_For_zaza_Milan_* pisze:Lehamnn - Lauren - Kolo - Sol - Cole -- na lewym z konieczności Cesc (juz tak grał) - Gilberto - Flamini - Hleb i atak Reyes Van Persie.
hmmm - zobaczymy;
Obrona i obsada bramki zapewne bedize taka jak napisałeś. Lehmann jest obecnie naszym najlepszym bramkarzem - więc Wenger nie ma wyjścia [Almunia sobie jeszcze zaszkodził tym golem z FC Thun]
Lauren i Cole - pewniaki w obronie [nie do zastąpienia na chwilę obecną]
Kolo i Sol - podobnie jak wyżej - Kolo gra świetnie [ci w C+ coś narzeklai że przy golu Yakubu Kolo zawinił - ale piłka się odbiła w taki sposób, że sam Yakubu był zdziwiony, miał szczęście bo ją poprostu pierwszy zobaczył] a SOl pokazał, że już jest gotowy do gry nawet na więcej niż na 100 % swoich umiejetności.

Flamini już nie narzeka na kolano, ale nie wiadomo, czy już jest w 100 % zdrowy i gotowy.
Na lewej może wystaić Cesc [ale to juz naprawdę z konieczności] myślę, że Wenger może również postawić na lewą Quincy'ego [niby napastnik, ale przecież potrafi grać w pomocy, co pokazał chociażby w meczach reprezentacji [oczywiście juniorskich na MŚ U20]]
Na bank zagra Gilberto i Hleb [w końcu cąły mecz - mam nadzieję, że zabłyśnie] a na prawą strone bym widział Reysea [często gra na praej i nieźle mu idzie] w ataku van Persie i może Lupoli [ostatnio było coś słychac o jego wypozyczeniu do Ipswich, ale póki co mógłby wystapić. Przedwczxzroaj strzelił swego 2 hattricka w tym sezonie w rezerwach - to chyba wystarczy za komentarz - chłopak ma 18 lat] no, chyba że wystawi Cesca na lewą to Quincy pójdzie do ataku.

Ale tez jest inna możliwość - może po prostu te kontuzje Freddiego i Dennisa okażą się nie takie znów groźne i zagrają :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 wrz 2005, 11:07

fieldy pisze:Kolo i Sol - podobnie jak wyżej - Kolo gra świetnie [ci w C+ coś narzeklai że przy golu Yakubu Kolo zawinił - ale piłka się odbiła w taki sposób, że sam Yakubu był zdziwiony, miał szczęście bo ją poprostu pierwszy zobaczył]
Ja sobie przypomne co Yakubu zrobił z meczu z MU to zaden bład go nie przebije :wink: tym bardzie nie Kolo. Twarożek :wink: wtedy do skreslił a teraz chwali :lol: Jak betona Huth :lol:

No może Reyes na prawej choć ten młody "Parmista" Lupoli nawet na ławce ostatnio nie siedzi. Takze cos mi mowi że bedzie skład z Cesciemnaprawej. albo 4-5-1 :D Song ostatnio zaliczył debiut to może on ?? choć nie pewny jest, co daje pewne obawy.

Ja sądze że bardzie nie zagrajadla tego by sie nie wydarzyło coś gorszego przed meczem LM z Ajaxem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2005, 11:53

*_For_zaza_Milan_* pisze:choć ten młody "Parmista" Lupoli nawet na ławce ostatnio nie siedzi. Takze cos mi mowi że bedzie skład z Cesciemnaprawej
Lupoli miał iśc do Ipswich, ale nagle Ipswich zrezygnowało z niego - dziwne, tymbardziej, że lupoli zachwyca w tym sezonie - 2 Hat tricki w ostatnim meczu także miał asystę - nie rozumiem ich decyzji, szkoda - bo jak mówisz może nie zagrać w pierwszym składzie Kanonierów, a tak nabierałby doświadczena.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Ja sądze że bardzie nie zagrajadla tego by sie nie wydarzyło coś gorszego przed meczem LM z Ajaxem.
:naughty: muszą zagrac na 100% - mamy za dużą strate do Chelsea, żeby się oszczędzać przed LM - Wenger sie wypowiadał, że jesli Chelsea bedzie nam dalej uciekać to już na samym początku stracimy szanse na mistrza - ma rację, zdaje sobie z tego sprawę - i dlatego muszą wygrać z West Hamem - co myślę, uda się pomimo kłopotów kadrowych.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2005, 12:01

IMHO Arsenal prędzej powinien postawić na Premiership niż Ligę Mistrzów jeżeli chce chociaż zachować pozory walki o jakieś trofeum w tym sezonie. W LM na pewno nic wielkiego nie ugrają a Chelsea będzie uciekać. Niech się skupią na własym podwórku i nie odpuszczają żadnego meczu. W Lidze Mistrzów może wyjdą z grupy i to będzie pewnie kres możliwości (chyba, że trafią na kelnerów w drugiej rundzie).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2005, 12:07

Niggaz pisze:W Lidze Mistrzów może wyjdą z grupy i to będzie pewnie kres możliwości
chyba lekko przesadzasz. Mamy łątwą grupę, z Thun, Spartą i Ajaxem [wszyscy są do ogrania, do tego - najsilniejszy rywal - Ajax - też ostatnio nie zachwyca - jakbynie mieli Sneijdera to w ogóle by przegrywali wszystko]
Niggaz pisze:W LM na pewno nic wielkiego nie ugrają a Chelsea będzie uciekać.
czy na pewno :> każda seria się kiedyś kończy - teraz Arsenal ma kłopoty kadrowe - i może właśnie teraz paradoksalnie będzie dobry sezon w CL - pamiętasz Liverpool ? nikt na nich nie stawiał - wygrali, to samo może być z Arsenale, bo mało kto stawia na nich w CL. To jest piłka, never say never :lol:
Niggaz pisze:(chyba, że trafią na kelnerów w drugiej rundzie).
może na Barce, która ostatnimi czasy jest do ogrania [to już nie ten sam zespół co przed rokiem]
Niggaz pisze:Niech się skupią na własym podwórku i nie odpuszczają żadnego meczu.
na pewno tak zrobią, ale i w Premier League i w CL

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 wrz 2005, 13:22

Często o tym slysze ale jednak nie znam powodu abstynencji lotniczej Denisa Bergkampa .
Może ktorys z kibicow arsenalu wie o tym ?
:?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2005, 14:14

fieldy

Z tym 'może' to rzeczywiście przesadziłem bo tylko kataklizm mógłby spowodować, że Arsenal nie wyjdzie z grupy, ale w pozostałych kwestiach podtrzymuję moje zdanie.
Uważam, że w LM nic nie ugrają choćby z tego względu, że co roku słabo spisują się w tych rozgrywkach a nie widzę powodów dla których miałoby to ulec zmianie teraz. Wzmocnienia to w zasadzie tylko Hleb ale odszedł Vieira. Mają spore problemy kadrowe (może za jakiś czas to przejdzie). Nie wierzę też w to, aby przytrafił im się taki fart jak Liverpoolowi. Mój światopogląd by się załamał :lol:
Barca ostatnimi czasy jest jak najbardziej do ogrania (niestety), ale z Arsenalem daliby sobie radę :P :wink:

A Chelsea jeżeli będzie grać cały sezon na przynajmniej 70% możliwości to uwzględniając ich farta wygrają Premiership. Arsenal aby nawiązać walkę musi grać cały sezon na 100% i liczyć na swoje szczęście albo pech Chelsea :roll: No a jest jeszcze Manchester przecież.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 wrz 2005, 15:08

Obrazek

Oby to byla prawda :D [/img]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2005, 15:37

kaczy pisze:Często o tym slysze ale jednak nie znam powodu abstynencji lotniczej Denisa Bergkampa .
Może ktorys z kibicow arsenalu wie o tym ?
zapewne każdy kibic Arsenalu o tym wie - a ja jako przykładny forumowicz :lol: odpowiem ci na to pytanie. Dennis po prostu boi się latać, każdy ma jakieś słabostki, Bergkamp akurat czuje strach przed lataniem [niestety]
Niggaz pisze:Barca ostatnimi czasy jest jak najbardziej do ogrania (niestety), ale z Arsenalem daliby sobie radę Razz Wink
wiesz, że taki mecz mogłby być arcyciekawy - jakbyśmy na siebie trafili, to z pewnością mielibyśmy piękne widowisko - mam nadzieję, że do takiego meczu dojdzie możliwie jak najszybciej :wink:

Już za 24 h mecz z West Ham'em. Mam pewną ciekawostkę - otóż West Ham nie wygrał z Arsenalem od 1999 roku :lol: ale jest tez druga strona medalu [że się tak wyrażę] Arsenal nie pokonał West Hamu na wyjeździe [a będzie to mecz na wyjeździe] od 2000 - oby jutro została przerwana ta 2 passa :lol:

Freddie jednak zagra z WHU natomiast nie wystapi Senderos - czyli juz jest przesądzone, że na środku zagraja Kolo i Sol.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 wrz 2005, 15:30

Zaraz mecz West Ham - Kanonierzy. Mimo apsencji kilku ważnych graczy postawiłam na Kanonierów sporo gotówki. Nie tylko na nich ale prawde mówiąc od nich najwiecej zależy.

Oby zagrali skutecznie. To najważniejsze. Reyes niech ciągnie gre do przodu jak ostatnio. Hleb nam potrzeba Hleba :!: i oby mnie Białorusin nie zawiódł bo na niego najwiecej licze. Może po raz pierwszy strzeli :?: :> :!: oby.

Fieldy życze wygranie do nie daruje im jak coś :wink: :lol: :roll:

Pozdro - Do ostatniego gwizdka :) :twisted:

Edit: Zabrakło kropki nad i ...

Ale sie przejachałem :evil: czemu Freddy nie przyjełeś lepiej w tej 80 minucie. :? to mogłe być 100%- Van Persie też jakoś tak dziwnie grał. Hleb tyle razy był idealnie ustawiony czemu nie strzela tylko szukal kolegów ? Raz na jakisz czas mógl sie zdecydowac uderzyć przeciesz jak ma taką magiczna technike to i peterde w nodze. West Ham chwilami grało naprawde super w defensywie ale byli do ogranie. Ten brat Rio Ferdinanda taki troche nie pewny ale nikt tego nie wykorzystał.

I teraz ja poległem z kasa a Kanonierzy tracą mega cenne pkt. Szkoda jak nic oby tylko to sie nie zemściło :? Chelsea traci pierwsza bramke czyli coś pękło u nich :) hehe oby ...

Jeszcze uraz Gilberto Silvy nic tylko się [....] :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2005, 19:22

NIestety - jest coraz gorzej - aż razi brak Dennisa i Henry'ego.
Reyes ostatnio miał dobre mecze - szkoda, że nie potwierdził tego dzisiaj [dobrej dyspozycji] zabrakło zimnej krwi ....

W końcówce Arsenal przycisnął - szkoda, że nic z tego nie wyszło [jedynie kontuzja Gilberto :cry: ]

Quincy będzie wzmocnieniem Arsenalu, [już niedługo ]ale sam nic nie zdziała.
freddiemu trzeba wybaczyć - do dzisiaj praktycznie nie było pewne czy zagra.

Widać, że obronę chociaż mamy optymalną - dobrze graja, tylko czekać aż powróci Heniek i Pires [choć ten akurat ostatnio nie błyszczał]

Płakać się chce jak się widzi Chelsea uciekającą z każdym meczem - już 11 pkt straty :? [choć jeden mecz jeszcze mamy z Liverpoolem]

Szczęście w nieszczęściu, że ManU poległo. Nie zmienia to faktu, że dogonic Chelsea [już teraz] będzie piekielnie trudno

frank drebin
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frank drebin » 24 wrz 2005, 19:47

Kurwicy juz mozna dostac z taka gra!! Przede wszystkim jestesmy nieskuteczni. W 3 ostatnich meczach tylko jedna bramka z gry, i to jeszcze bardzo szczesliwa(Bergkamp z Thun). Bardzo watpilwe wydaja mi sie talenty piłkarskie Fabregasa i Van Pesie'go, wg mie Quincy wprowadził wiecej zamieszania w szeregach "Młotów" przez 20 min, niz V.P w 75!!W kazdym razie ta dwójka narazie jest po prostu za słaba na premiership. Jak Wegere w ziemie nie zrobi przynajmniej po jednym transferze do kazdej z formacji, to bedziemy mogli sie zegnac z Henrym, Colem, Ljungbergiem itd.. Aby obrona poczuła sie pewniej w grze, musza miec za swoimi plecami naprawde dobrego i niepopełniajacego błedów bramkarza, a takim nie jest zaden z tych których wengere ma w sewj kadrze(Dudek raczej tez nie jest takim bramkarzem). Nastepnie prawa obrona do wymiany, Lauren za czesto fauluje, czasami daje sie ogrywac jak dziecko. Najlepszy byłby gallas, który mógłby byc tez alternatywa na srodek i lewa strone obrony, ale sam nie wieze ze odejdzie z chelsea na rzecz arsenalu. No i koniecznie środek pomocy, np rosicky albo swietny w odbiorze diarra, i jakis facet z przodu, chyba zeby stawiac na Owusu, który tak jak mówilem wczesniej, jest lepszy od RVP. To by bylo na tyle i tak nie wiem czy to ktos przeczya!!!!

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 24 wrz 2005, 19:51

Arsenal nie radzi sobie i nie chcę zapeszać, ale mogą oni nie wyjśc z grupy jeśli dalej tak będą grali. Słaby mecz rozegrali z Thun jak i dzisiaj z West Ham, a brak Dennisa Berkama i Henryego jest bardzo widoczny. Jeśli Arsenal dalej będzie tak grał to wątpie czy zagrają w pucharze UEFA.

Ciekawe jak dzisiaj poradzi sobvie Barcelona bez Cracków...Mam nadzieję, że już nie długo kolejnym Crackiem Barcy będzie Henry i atak Messi, Eto'o, Henry, no niewiem co wtedy zrobi trener Barcy...hehe!

PS:Sorka, że troszkę ten drugi akapit nie na temat, ale...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”