Czyli:Salas11 pisze:Tak, w szczególności tego trzeciego. Ale jestem świadom że dla fana Barcelony wszystko co zrobi Messi jest genialne dlatego nie zamierzam brnąć w tą dyskusję bo jedynie stracę czas.
Ochłoń. Może i oglądam mecze Barcelony od wielkiego dzwonu, ale w jego prime timie widziałem dostatecznie wiele razy by wiedzieć co piszę. I nie, Messi nie ma takiego repertuaru zagrań jak Ronaldinho czy Zlatan. Czemu? Bo by grać tak jak oni trzeba być czasem pierdolniętym a Messi nie jest pierdolnięty. Messi to Messi. Tylko i aż.Wojtekb pisze: Messi co mecz zakłada siatki i sombrera, wychodzi z piłką przyklejoną do nogi z niemożliwych sytuacji, w tłoku w ułamku sekundy otoczony trzema rywalami rzuca prostopadłą piłkę, której prawie żaden inny zawodnik nie umiałby posłać w Fifie w trybie treningu. Do tego od 20-25 metra jest śmiertelnym zagrożeniem bo z tej odległości potrafi strzelić z dowolnej pozycji. Sprowadzić umiejętności Messiego do tego, że doskonale opanował podstawy futbolu, bo nie robi ruletek jest szalonym uproszczeniem. Messi ma niemniejszy repertuar zagrań niż Ronaldinho, Zlatan czy Neymar.
* Ronaldinho kapkujący nad rywalem albo odgrywający piętą - szaleństwo, radość z gry
* Zlatan strzelający bramkę z karata - szaleństwo, radość z gry
* Messi zakładający dwie siatki pod rząd, albo rzucający prostopadłą piłkę na centymetry spomiędzy 3 zawodników - podstawy futbolu
Dobrze zrozumiałem?