ARGENTYNA - MŚ 2018

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

ARGENTYNA - MŚ 2018

Post autor: Wojtekb » 23 maja 2018, 15:19

Salas11 pisze:
Wojtekb pisze: Messiemu brakuje fantazji, duszy, szaleństwa?
Tak, w szczególności tego trzeciego. Ale jestem świadom że dla fana Barcelony wszystko co zrobi Messi jest genialne dlatego nie zamierzam brnąć w tą dyskusję bo jedynie stracę czas.
Wojtekb pisze: Messi co mecz zakłada siatki i sombrera, wychodzi z piłką przyklejoną do nogi z niemożliwych sytuacji, w tłoku w ułamku sekundy otoczony trzema rywalami rzuca prostopadłą piłkę, której prawie żaden inny zawodnik nie umiałby posłać w Fifie w trybie treningu. Do tego od 20-25 metra jest śmiertelnym zagrożeniem bo z tej odległości potrafi strzelić z dowolnej pozycji. Sprowadzić umiejętności Messiego do tego, że doskonale opanował podstawy futbolu, bo nie robi ruletek jest szalonym uproszczeniem. Messi ma niemniejszy repertuar zagrań niż Ronaldinho, Zlatan czy Neymar.
Ochłoń. Może i oglądam mecze Barcelony od wielkiego dzwonu, ale w jego prime timie widziałem dostatecznie wiele razy by wiedzieć co piszę. I nie, Messi nie ma takiego repertuaru zagrań jak Ronaldinho czy Zlatan. Czemu? Bo by grać tak jak oni trzeba być czasem pierdolniętym a Messi nie jest pierdolnięty. Messi to Messi. Tylko i aż.
Czyli:
* Ronaldinho kapkujący nad rywalem albo odgrywający piętą - szaleństwo, radość z gry
* Zlatan strzelający bramkę z karata - szaleństwo, radość z gry
* Messi zakładający dwie siatki pod rząd, albo rzucający prostopadłą piłkę na centymetry spomiędzy 3 zawodników - podstawy futbolu
Dobrze zrozumiałem?

Wróć do „GRUPA D: Argentyna, Islandia, Chorwacja, Nigeria (MŚ 2018)”