NIEMCY - MŚ 2018 - Strona 4

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 16:55

ty dałeś tylko tezę. Nie podparłeś jej, ja swoją tak. Nadal sickstick nie potrafi mi wyjaśnić co Sane pokazał na arenie międzynarodowej. Jak się odnalazł po przeskoku z ligi do piłki pucharowej i reprezentacyjnej.

Oparłem, bo sickstick zaczął pisać o tym ile Sane strzelił w Anglii. Od tego się zaczęło. I od jego twierdzeń, że Sane > Muller, Ozil, Werner, Reus, Draxler itd. Poczytaj tę dyskusję od początku, bo wyskoczyłeś jak Filip z beczki :D

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 16:59

Wyskoczyłem bo czytam i nie wiem jak można pierdolic takie herezje ze Draxler czy Ozil byli lepszymi zawodnikami od Sane w tym sezonie

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 17:02

Gdybyś czytał to byś wiedział, że temat jest inny. Temat to "Sane jest najlepszym ofensywnym piłkarzem Niemców i jeśli Niemcy nie zdobędą mistrzostwa to decyzja o niezabraniu go będzie powodem do winienia Lowa". Przeczytaj od początku. Zauważysz to :D

Dalej czekam na to, co Sane pokazał na wyższym, międzynarodowym poziomie, by stawiać go nad Mullerem, Ozilem czy Wernerem. Zwłaszcza w kontekście kadry. Bo, jeżeli zauważyłeś, to temat o reprezentacji. Nie o PL, która, jak wszyscy wiemy, jest ważniejsza od LM, mistrzostw świata i rozgrywek ramienia Perseusza.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 17:04

Jeżeli zauważyłeś to na początku napisałem : dodaj ze chodzi o REPREZENTACJE i będzie spokój

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 17:06

Werner gra w Lipsku gdzie cała gra jest ustawiona pod niego, Sane jak zagra gorszy mecz to w jego miejsce czekają Bernardo Silva czy Gabriel Jesus.
Sane>Werner
Werner gra w lidze w której jedynym poważnym rywalem jest Bayern (ile goli strzelił Beyrnowi w tym sezonie? Czyżby nawet nie pierdnął?), zaś w lidze mistrzów jego Lipsk trafił do grupy śmiechu z której odpadł. Sane gra w lidze z o wiele trudniejszymi rywalami, praktycznie w co 4-5 kolejce podejmuje rywala z światowego TOPu (przynajmniej finansowego).
Sane>>Werner
Werner gra w ataku i jego obowiązkiem jest strzelanie goli, Sane to skrzydłowy który gra pod partnerów oraz zapieprza w obronie, tymczasem to Sane ma lepsze statystyki.
Sane>>>Werner

W dodatku gdyby pod kryteria które wysuwasz wrzucić takiego Ozila, to wyjdzie że od gracza Arsenalu są lepsi zarówno Werner, jak i Sane. Także tutaj tych kryteriów nie wysuwasz, chowasz się za stwierdzeniem 'dawno udowodnili klasę światową' i stosujesz tym samym podwójne standardy. Jeśli tak ważne są cyferki to Sane wypada lepiej od Ozila, jeśli uznanie piłkarskiego światka to Sane wypada lepiej od Wernera. Ty natomiast stawiasz i Ozila i Wernera ponad Sane, stosując dla każdego z nich inne kryteria.

Można by się tak przekrzykiwać w nieskończoność. Masz swoje zdanie, ja mam swoje, uszanuj je a nie próbuj mi imputować swojego zdania jako jedyne słuszne. Niedawno w innym temacie pisałeś że wymieniłbyś w Bayernie Lewandowskiego na Wernera, więc to oczywiste że żywisz wobec piłkarza z Lipska dodatkową sympatię która tak nakręca twój emocjonalny stosunek do dyskusji.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 17:09

W Lipsku gra nie jest ustawiona na Wernera. Jest rozłożona, na Keitę, Augsustina, Pulsena, Forberga. Wypowiadasz się o grze Lipska a wątpię, byś mecze Lipska oglądał. Choćby kilka w sezonie.

Ale przynajmniej podjąłeś w końcu próby argumentacji. Co do rywali. Kto jest poważniejszym rywalem - Bayern, Bayer czy Borussia dla Lipska, czy Chelsea, Watford albo Arsenal dla City? Werner nie gra w Bayernie. Werner gra w Lipski.

Sane gra w City - City nie ma poważnych rywali w Pl. Spójrz na tabelę i znajdź City poważnego rywala. Nie ma lepszej drużyny od City w PL. Od Lipska w BL jest kilka.

I Twoje argumenty podważone. Poza tym o ataku, o czym pisałem - obaj są napastnikami. Sane to lewy napastnik, Werner taki w rodzaju Mullera, chociaż bardziej dynamiczny.

Dalej nie odpowiadasz na kolejnej stronie - co Sane pokazał na wyższym, międzynarodowym szczeblu? Ile mam czekać na odpowiedź? Odpowiedziałeś na pełno niezadanych pytan, na to nie chcesz. Pogrubiłem, byś w końcu tę kwestię zauważył. Cyferki od początku są ważne dla Ciebie, bo zacząłeś to o zdobyczach ligowych. A ja ciągle chcę wiedzieć jakie to ma przełożenie na grę na szczeblu miedzynarodowym. I nie mogę się doczekac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2018, 17:17

Dziwi mnie brak powołania dla Sane. Zwlaszcza, po takim sezonie jaki miał w City. Pojawia się argument, że City jest najlepsze w Anglii. No w dużej mierze było najlepsze dzięki grze Sane.

RLG pisze: co Sane pokazał na wyższym, międzynarodowym szczeblu?
póki co niewiele i dalej nie pokaże, bo nie jedzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 17:19

RLG pisze:Dalej nie odpowiadasz na kolejnej stronie - co Sane pokazał na wyższym, międzynarodowym szczeblu? Ile mam czekać na odpowiedź? Odpowiedziałeś na pełno niezadanych pytan, na to nie chcesz. Pogrubiłem, byś w końcu tę kwestię zauważył.
Odpwiedziałem już na to pytanie kilka razy:
Nie uważam, że osiągi na poziomie międzynarodowym to jedyne kryterium oceny klasy piłkarza.

Jeśli twierdz że piłkarz klasy międzynarodowej - o poziom lepszy od skrzydłowego City - to gracz którego gra w klubie rozkłada się po równo pomiędzy Augustina czy Pulsena, to tym samym przeczysz temu że to piłkarz wielkiej klasy. Piłkarze wielkiej klasy grający w przeciętnych klubach mają inicatywę ustawioną pod siebie. Skoro własny trener klubowy nie ceni go bardziej niż Augustina czy Pulsena, to dlaczego my mamy?

Jeśli uważasz że w Premier League mistrz Manchester City nie ma żadnego poważnego rywala, dlaczego my mamy uwierzyć że takowych ma Lipsk w Bundeslidze?

Sane gra na lewym skrzydle i co za tym idzie - pracuje w defensywie. Werner gra na środku ataku i ma za obowiązek strzelać gole. Jeśli i to podważasz mówiąc że to właściwie ta sama pozycja i nie powinno się ich inaczej oceniać, to o czym my w ogóle rozmawiamy? :lol2:

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 17:27

Ale grał, w europejskich pucharach i w kadrze. i tak jak piszesz nic nie pokazał. Obiektywne pole porównania, jedyne, obu piłkarzy, Wernera i Sane, to reprezentacja. Tam grali w tym samym środowisku, tyle, że Werner z silniejszymi przeciwnikami. I Werner pożarł w kadrze Sane na przekąskę. Europejskie puchary to tez wspólne pole. Tam Werner regularnie punktował. Sane zaliczył dwie asysty.

Łatwo jest ofensywnemu, lewemu napastnikowi regularnie strzelać w takim zespole, jak City, który zgwałcił ligę i pobił rekordy strzeleckie. Sam sickstick przyznał, że to nie zasługa samego Sane, tylko jest tam szereg świetnych piłkarzy w ofensywie. Sane akurat wkład miał mniejszy od kilku innych zawodników. O wiele trudniej jest się pokazać w Europie grają w takim Lipsku. Drużynie z potencjałem, ale przeciętnej na tle drużyn z Europy.

Także Werner mając cięższą sytuację klubową w lidze pokazał mniej więcej tyle samo, w Europie więcej. W kadrze nie ma porównania, jakakolwiek dyskusja o zestawieniu obok siebie obu zawodników w kadrze graniczy z szaleństwem, bo tam Werner i Sane to niebo i piekło.
Nie uważam, że osiągi na poziomie międzynarodowym to jedyne kryterium oceny klasy piłkarza.
A nie uważasz, że kluczowa? Poziom ligowy to jedno, poziom międzynarodowy to drugie. Zwłaszcza w kontekście tego tematu.
Jeśli twierdz że piłkarz klasy międzynarodowej - o poziom lepszy od skrzydłowego City - to gracz którego gra w klubie rozkłada się po równo pomiędzy Augustina czy Pulsena, to tym samym przeczysz temu że to piłkarz wielkiej klasy. Piłkarze wielkiej klasy grający w przeciętnych klubach mają inicatywę ustawioną pod siebie.
O, kolejny raz mnie poparłeś. W obu klubach się rozkłada - pisałeś, że w przypadku Sane też. Więc Sane, Twoim zdaniem, to nie piłkarz wielkiej klasy :D Idźmy dalej. Werner mimo rozkładu ofensywy jest w niej najlepszy w Lipsku. Sane w City nie jest. Kolejny szach i mat.

Powtórzę znowu. O klasie piłkarza świadczy to jak radzi sobie w najważniejszych meczach. Liga to dobry wskaźnik regularności, ale matura jest podczas meczów reprezentacji i pucharowych. Czy piłkarz bierze na siebie odpowiedzialność, czy ma zimną krew, jest skuteczny, czy wnosi coś więcej niż obecność. Werner taki jest. Sane nie. Mullera nie ma co nawet wskazywać, bo Sane od roli Mullera w piłce wiele jeszcze dzieli.

Sane może ma większą wartość marketingową, bo gra w City. Jeszcze, gdyż Werner jest na celowniku Bayernu, Barcelony i Realu, chociaż przy polityce Lipska będzie go trudno wyciągnąć, zażyczą sobie minimum 100 000 000 za niego.

Ech, muszę się powtarzać. Sane i Werner są napastnikami. Obaj. Z tym, że Werner schodzi ze środka a Sane ze skrzydła. Klasycznymi środkowymi, wbrew nominacji, są inni piłkarze. W Lipsku Augustin lub Poulsen, w kadrze Gomez, czasem Muller. Werner to nie piłkarz pokroju Lewandowskiego tylko właśnie Mullera.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 17:29

RLG pisze:O, kolejny raz mnie poparłeś. W obu klubach się rozkłada - pisałeś, że w przypadku Sane też. Więc Sane, Twoim zdaniem, to nie piłkarz wielkiej klasy :D Idźmy dalej. Werner mimo rozkładu ofensywy jest w niej najlepszy w Lipsku. Sane w City nie jest. Kolejny szach i mat.
IWener rozkłada inicjatywę pomiędzy Augistina, Pulsena, Keite i Fosberga. Sane - pomiędzy de Bruyne, Silve, Aguerro, Jesusa, Sterlinga czy Bernardo. Jeśli uważasz że ten pierwszy zestaw piłkarzy jest 'nieco' słabszy od tego drugiego, to Werner zwyczajnie MUSI mieć więcej inicjatywy niż Sane. Jeśli nie ma, to sam go podsumowałeś ;) Na tym zakończmy.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 17:31

Tak czytając te wypociny RLG śmiem twierdzić ze Werner to będzie o ile już nie jest, poziom Messiego

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 17:32

Znowu przyznajesz mi "punkt". Werner osiąga w lidze podobne, w Europie wyraźnie lepsze wyniki mając obok siebie słabszy zestaw piłkarzy. Ładne porównanie. Z Wernerem grają Poulsen czy FOsberg, z Sane Aguero czy de Bruyne. Gdy mają tych samych piłkarzy obok siebie, w kadrze, pojawia się efekt, miażdżący na korzyść Wernera. Masz rację, zakończmy to, nie lubię się znęcać.

Ładny poziom argumentacji, BadBoy, popisałeś się. Nie czytasz jednak moich wypocin (a raczej Werner, przy Twojej składni gramatycznej). Wtedy wiedziałbyś, że porównywany jest Werner z Sane, nie Werner z Messim. Uciekanie w nieuzasadnione skrajności to jeden z ostatnich, nieużytych punktów brudnej retoryki :D

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 17:34

Dzieki za pochwały a odnośnie tego co napisałeś to Sane wlasnie dlatego ma takie statystyki bo Ci piłkarze obok niego RÓWNIEŻ umieją punktować. Ktoś w Lipsku ma podobne staty do Wernera?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 17:35

Jak nie wiesz co to ironia, zapraszam do szkoły

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 17:38

Z braku argumentów chcesz sprowadzać do takiego poziomu dyskusję? Dobrze, wezmę się za jakąś ripostę, skoro myślisz, że w dyskusji chodzi o to, nie o wyłożenie racji. Powiedz, do której szkoły chodzisz, to może wpadnę, skoro zapraszasz. Uwierz, nie chcesz, bym podjął taki sposób rozmowy, bo staram się nie być złośliwy i nie uciekać w retorykę, by wyłożyć uczciwie sprawę. Nawet, jeśli działa to w jedną stronę.

Przy okazji - nie użyłeś ironii. Chcesz definicję? Tak na przyszłość, przyda Ci się.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA F: Niemcy, Meksyk, Szwecja, Korea Południowa (MŚ 2018)”