Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC - Strona 27

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zwycięży

Real Madryt
7
64%
Liverpool FC
4
36%
RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 12:59

Czytaj ze zrozumieniem. Nie zdiagnozowano wstrząśnienia, tylko zaburzeni orientacji wzrokowo-przestrzennej. Prawdopodobnie, według opinii Zafonte, spowodowane wstrząśnieniem, opinia została wystosowana w oparciu o wyniki badań. Finał odbył się w Kijowie, 26 maja. Po powrocie stwierdzono problem i Karius poleciał do USA, do Bostonu. Tam był badany o 31 maja opublikowano efekty badań. Działo się to niemal zaraz po finale. Wniosek o zaburzeniach jest pewny, powody zaburzenia zostały wydane dopiero po analizie wyników przez wspomnianego profesora.

Należy też rozróżnić wstrząs mózgu od wstrząśnienia mózgu. To już jednak inny temat.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2018, 13:00 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 cze 2018, 12:59

sickstick pisze:Nie widziałem tych badań, może je nam zaprezentować. Jeśli masz rację i faktycznie bramkarzowi Liverpoolu zdiagnozowano wstrząśnienie mózgu 5 dni po zdarzeniu, to znaczy że obsługa medyczna jest na Anfiled gorsza niż w Leśnej Górze. Nie da się żyć 5 dni ze wstrząśnieniem mózgu i dopiero po tylu dniach je zdiagnozować xD Wydaje mi się że coś takiego jest nierealne. To tak jakbyś złamał nogę i dopiero 5 dni później to zauważył. Nie da się.

Oczywiscie, ze sie da. Wszystko zalezy od stopnia wstrzasnienia.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 13:02

Czyli niemiecki bramkarz doznał zaburzeń wzrokowo-przestrzennych i nie poprosił o zmianę. To jeszcze gorzej o nim świadczy, na boisku nie ma miejscu na nieodpowiedzialnych piłkarzy którzy pchają się do wykonywania zadań, chociaż z różnych powodów nie są w stanie ich prawidłowo wykonać. W takim wypadku nie rozmawiamy już o błędach - które mogą się zdarzyć najlepszym, o umyślnym i nieodpowiedzialnym działaniu narażającym dobro drużyny. Czyli jeszcze gorzej.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 13:05

"Amerykańscy badacze...." xD dobry troll

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 13:08

ozob pisze:
sickstick pisze:Nie widziałem tych badań, może je nam zaprezentować. Jeśli masz rację i faktycznie bramkarzowi Liverpoolu zdiagnozowano wstrząśnienie mózgu 5 dni po zdarzeniu, to znaczy że obsługa medyczna jest na Anfiled gorsza niż w Leśnej Górze. Nie da się żyć 5 dni ze wstrząśnieniem mózgu i dopiero po tylu dniach je zdiagnozować xD Wydaje mi się że coś takiego jest nierealne. To tak jakbyś złamał nogę i dopiero 5 dni później to zauważył. Nie da się.

Oczywiscie, ze sie da. Wszystko zalezy od stopnia wstrzasnienia.
Przy czym, dla jasności, zauważono kłopoty i dlatego wysłano Kariusa za ocean. To normalne postępowanie w sporcie, nieużywanie klubowych obiektów, które najczęściej są skupione na fizjoterapii i rehabilitacji, tylko posyłanie piłkarzy do specjalistów w różnych miejscach. Nie zawsze ma się takiego na miejscu, jak to było np z Hansem Wilhelmem Müller-Wohlfahrtem. Kluby nie dysponują specjalistami w różnych dziedzinach, bo nie są klinikami.
Jeśli miał zaburzenie, a mimo to chciał grać to nie było zbyt poważne, więc nadal beka.
Czyli niemiecki bramkarz doznał zaburzeń wzrokowo-przestrzennych i nie poprosił o zmianę. To jeszcze gorzej o nim świadczy, na boisku nie ma miejscu na nieodpowiedzialnych piłkarzy którzy pchają się do wykonywania zadań
Sami specjaliści. Karius nie musiał mieć pojęcia co się z nim dzieje ani od razu analizować objawów. Pamiętasz mecz na mundialu, gdzie chyba ktoś z Kostaryki oberwał mocno w głowę i chciano go ściągnąć siłą? Miał o wiele groźniejszy uraz, ale na boisku go nie odczuwał poza dezorientacją, prawie pobił się z lekarzem, gdy go ściągano, bo chciał grać a nie widział problemu. Karius nie jest lekarzem a zaburzenia polegają na tym, że jest się nieświadomym swoich reakcji, nie świadomym tego, że są błędne. Myślcie ludzie, myślcie. Sam Karius myślał, że popełnia błędy, za co przepraszał, a problem wykazały dopiero późniejsze oględziny przez lekarza. Wy byście chcieli, by Karius był neurochirurgiem i sam siebie badał mając zaburzenia w trakcie meczu.
"Amerykańscy badacze...." xD dobry troll
Na razie tylko Ty trolujesz. Boston jest z medycyny znany i to jeden z najważniejszych środków akademickich w tym zakresie na świecie.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 13:38

RLG pisze: Na razie tylko Ty trolujesz. Boston jest z medycyny znany i to jeden z najważniejszych środków akademickich w tym zakresie na świecie.
Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, ze dopiero niedawno dowiedziałeś się na jakiej pozycji występuje Karius. :)

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 13:39

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że dopiero teraz dowiedziałeś się o istnieniu Bostonu.

Chcesz prowadzić rozmowę w taki sposób i mówisz cos o trollowaniu? Ogarnij się.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 13:58

RLG pisze: Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że dopiero teraz dowiedziałeś się o istnieniu Bostonu.

Chcesz prowadzić rozmowę w taki sposób i mówisz cos o trollowaniu? Ogarnij się.
Z tym że my tu nie rozprawiamy o stanie amerykańskiej medycyny, lecz o piłce, co do której pokazałes, ze nie posiadasz wiedzy by dyskutowac na niektore tematy, bo zwyczajnie nie oglądasz meczów. Karius swoje fenomenalne zagrania prezentowal juz wcześniej, czego nie wiedziałeś i nawet kibic LFC na to wskazał - to odnośnie braku obiektywizmu, który zarzucałeś Kluchmanowi. Wskazywanie na Ramosa, jako określanie go mianem bandyty, to zwykły trolling, wiec ogarnąć, to się możesz sam i mnie nie wkurwiaj.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 cze 2018, 14:00

Wskazywanie na Ramosa, jako określanie go mianem bandyty, to zwykły trolling
To [k****] pofrunales. :rotfl:

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:04

Nie, Ty rozmawiasz o medycynie. Podważyłeś wyniki badań w Bostonie wyśmiewając się z "amerykańskich badaczy". Nie wnosisz nic konkretnego poza odzywkami czy tezami "nie posiadasz wiedzy o piłce i nie oglądasz meczów". Poza kłamstwami i insynuacjami. Ignorujesz to, co piszę by odpisywać mi na to, co nie pisałem. Jesteś w tym momencie śmieszny i groteskowy, nie zachowujesz się jak rozsądny i dorosły człowiek i piszę to nie z emocji, ale z chłodnej analizy. Masz przed sobą efekty pracy specjalistów, to reagujesz nazywając innych trollami i wyśmiewając się z amerykańskich lekarzy; gdy zażyłeś własnego lekarstwa to atakujesz osobiście jakimiś dennymi tekstami w rodzaju "nie znasz się na piłce, nie oglądasz meczów", jakbyś był w przedszkolu. Ignorując to, że to, o czym piszesz, było już podjęte w rozmowie i skontrowane.

Ramos jest boiskowym bandytą. To osobny temat. Jest nim. Zarzucasz innym to, że nie znają się na piłce i nie oglądają meczów, ale zastanawia mnie, co Ty oglądasz, że nie wiesz, jak gra Ramos i jak, mimo ciągłego pobłażania mu, często łapie kartki i kary.

I tak, wiem, zaraz ten post zgłosisz bym dostał WP, doczekałeś się ostrzejszej odpowiedzi po prowokacjach.

Jeszcze co do Ramosa to powoli zbliża się do ćwierć tysiąca żółtych i czerwonych kartek w karierze ligowej, nie licząc reprezentacji, chociaż regularnie na sucho wiele mu uchodzi. Oczywiście nie znam się na piłce uważając za obraźliwe porównanie klasy boiskowej i kapitańskiej Ramosa i Lahma. Oglądasz mecze z udziałem Ramosa i Lahma? Zaciekawiło mnie to.

Zerknąłem z kadrą. W sumie 247 kartek. Jeszcze trzy i jubileusz :D Przy braku pobłażania pewnie dobijałby do pół, nie ćwierć tysiąca.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2018, 14:14

Mnie z kolei zastanawia inna sprawa. Na [ch**] oni jechali aż do USA, do tej wspaniałej renomowanej kliniki? W UK nikt się na tym nie zna? Czy może chodziło o reputację by opinia w większej liczbie to łyknęła? Tak jak pisałem w temacie Liverpoolu, cała akcja została zainicjowana zbyt późno. Jeśli Karius czuł dyskomfort w trakcie meczu co wpływało na jego reakcję to powinien to zgłosić. Lekarze LFC powinni go obejrzeć i ocenić czy da radę grać dalej. A badanie powinny być przeprowadzone już na następny dzień a nie gdzieś [k****] na koniec miesiąca. Przecież to farsa jakaś :badziewie: Ja tego nie kupuję, samo zdarzenie z Ramosem też nie wyglądało jakoś groźnie, gdyby od takich kontaktów ludzie doznawali wstrząśnień to po co drugim meczu ktoś by lądował w Bostonie (obowiązkowo!) na badaniach :lol2:

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:20

Salas11 pisze: Mnie z kolei zastanawia inna sprawa. Na [ch**] oni jechali aż do USA, do tej wspaniałej renomowanej kliniki? W UK nikt się na tym nie zna? Czy może chodziło o reputację by opinia w większej liczbie to łyknęła? Tak jak pisałem w temacie Liverpoolu, cała akcja została zainicjowana zbyt późno. Jeśli Karius czuł dyskomfort w trakcie meczu co wpływało na jego reakcję to powinien to zgłosić. Lekarze LFC powinni go obejrzeć i ocenić czy da radę grać dalej. A badanie powinny być przeprowadzone już na następny dzień a nie gdzieś [k****] na koniec miesiąca. Przecież to farsa jakaś :badziewie: Ja tego nie kupuję, samo zdarzenie z Ramosem też nie wyglądało jakoś groźnie, gdyby od takich kontaktów ludzie doznawali wstrząśnień to po co drugim meczu ktoś by lądował w Bostonie (obowiązkowo!) na badaniach :lol2:
Mógłbyś pytać "na ch*j" piłkarze latają do klinik w Niemczech lub Hiszpanii, skoro w każdym kraju istnieje służba zdrowia. Zamiast tworzyć teorie spiskowe, że przekupili uniwersytet i klinikę w Bostonie :D Sami spiskowcy. Przecież w świecie sportu takie "medyczne podróże" to standard, są różne umowy, preferencje, a środki na tyle duże, by nie robiło to większej różnicy. Co do temat dyskomfortu w trakcie meczu to już był tu podniesiony. Chyba, że myślisz, że piłkarz potrafi ocenić, że ma zaburzenia w toku gry i tego, jak się to toczy. Z poważniejszymi urazami piłkarze dostrzegają takie coś po fakcie.

To, że lekarz powinien go obejrzeć to prawda. Nawet, jeśli nie miał sygnałów z boiska w drugiej połowie. Gdyby to było w pierwszej pewnie by obejrzał, tak zrobił to po meczu.

Możesz tego nie kupować. To po prostu wyniki badań przeprowadzonych przez światowej klasy specjalistów w zakresie medycyny. Typowy konflikt wiara kontra nauka się tu robi, jak widzę. Przekonania ludzi "z ulicy" kontra profesura medyczna.

Dochodzi znowu czytanie ze zrozumieniem... badania były przeprowadzone niedługo po meczu. Ten też był pod koniec miesiąca, a 31 maja były wyniki. Ludzie, czytajcie! To tylko według Kluchamna okres pomiędzy 26 maja w nocy w Kijowie a 31 maja w rano w Bostonie wynosi dwa tygodnie. Może też oberwał łokciem, kto wie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 cze 2018, 14:25

Tyle że mówimy o wstrząśnieniu mózgu, a nie skomplikowanej operacji, na którą jedzie się do konkretnego doktora specjalizującego się w urazach sportowych i mającego duże doświadczenie w przywracaniu zawodników do pełnej sprawności. Serio żeby ustalić, że gość ma wstrząśnienie mózgu, trzeba było jechać do USA? Przecież to brzmi jak jakieś jaja :D

Tak jak pisałem - fakt, że piłkarze leczą się w różnych krajach, ale chodzi raczej o chirurgię sportową, a nie stwierdzenie urazu, który pewnie każdy lekarz może stwierdzić. To tak jakby Ronaldo jechał do Nowego Jorku leczyć grypę ;d

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 14:28

RLG pisze:Dochodzi znowu czytanie ze zrozumieniem... badania były przeprowadzone niedługo po meczu. Ten też był pod koniec miesiąca, a 31 maja były wyniki. Ludzie, czytajcie!
Co to były za badania, że trzeba było 5 dni na wyniki czekać? :boje się: Robili mu testy DNA? Też powinieneś te wszystkie doniesienia przez filtr logiki przepuszczać w głowie, bo wygląda to tak jakbyś w sprawach niemieckich piłkarzy łykał wszystko jak leci bez zastanowienia.

Nie wiem co brzmi bardziej komicznie - że mu zdiagnozowali uraz mózgu 5 dni po zdarzeniu, czy że na wyniki zaburzeń wzrokowo-przestrzennych czekał 5 dni od wykonania badania. Jak sobie takie badania robisz w NZOZ na NFZ to masz wyniki od razu.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 14:31

RLG pisze: Poza kłamstwami i insynuacjami.
To, że nawet nie wiedziałeś, iż Ramos jest kapitanem nie jest kłamstwem. Teraz jeszcze twoja postawa odnosnie Kariusa i jego gry...
RLG pisze: Masz przed sobą efekty pracy specjalistów, to reagujesz nazywając innych trollami i wyśmiewając się z amerykańskich lekarzy;
Nie innych, tylko Ciebie :)
RLG pisze: Ignorujesz to, co piszę by odpisywać mi na to, co nie pisałem.
Nigdy nikogo nie ignrouję, chyba że ten ktoś ignoruje to, co ja piszę - wcześniejsza dyskusja o świętych kapitanach Bayernu - sprytnie pominąłeś temat :)
RLG pisze: Ramos jest boiskowym bandytą. To osobny temat. Jest nim. Zarzucasz innym to, że nie znają się na piłce i nie oglądają meczów, ale zastanawia mnie, co Ty oglądasz, że nie wiesz, jak gra Ramos i jak, mimo ciągłego pobłażania mu, często łapie kartki i kary.
Nigdy nie pisałem, ze Ramos to bezgrzeszny osobnik. Daruj sobie te wywody - nie do mnie powinieneś to kierować. Śmieszy mnie tylko twoja postawa w kontekście Realu/Ramosa, to kreowanie przez Ciebie nowej rzeczywistości i pomijanie niewygodnych faktów.

Przepraszam innych za sposób prowadzonej "dyskusji", ale ten człowiek wypisuje takie głupoty, że nie da się tego czytać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”