POLSKA - MŚ 2018 - Strona 14

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 cze 2018, 0:20

Przypominam że Luksemburg wywiózł 0:0 nawet z meczu z Francją i generalnie w ciągu kilku ostatnich lat zanotował parę ciekawych wyników. To już nie jest typowy chłopiec do bicia jak San Marino czy inny Liechtenstein :wink:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 09 cze 2018, 9:59

Tak jak mówiłem od momentu wylosowania grupy, tak dalej podtrzymuję, z Senegalem może być srogi wpierdol.
W obronie nic się u nas nie zmienia, nadal padaka. Pazdan do tej pory nie nauczył się, że z pola karnego nie wybija się piłki koniecznie do przodu, ale tam, gdzie można najszybciej zniwelować zagrożenie. Mam nadzieję,że wróci Glik.
W ofensywie tradycyjnie gramy technikę sierpa i młota. Co wyjdzie to wyjdzie, jak nie wyjdzie to jesteśmy w dupie.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 09 cze 2018, 10:08

janop. nie wyłamuj się, przewalimy, inaczej nie będzie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 cze 2018, 10:43

janop pisze:
Salas11 pisze: Przypominam że Luksemburg wywiózł 0:0 nawet z meczu z Francją i generalnie w ciągu kilku ostatnich lat zanotował parę ciekawych wyników. To już nie jest typowy chłopiec do bicia jak San Marino czy inny Liechtenstein :wink:
Tylko jak narzekamy na towarzyskie naszych to warto też zerknąć na Senegal, który też jest w marnej formie (2 gole w 4 meczach) w tym roku.
No to z Polska sie przelamia.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 228

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 09 cze 2018, 11:12

Z przodu trochę jakości jest. Grosik naprawdę może fajnie szepnąć na boku. Lewy wiadomo. Blaszczu to już nie ten Blaszczu, ciekawa opcja by mogła być z Piszczkiem wysuniętym do przodu.
Obrona bardzo nerwowa. Pazdan elektryczny że aż strach.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 cze 2018, 12:18

Co wy narzekacie na Błaszcza. Szarpał, biegał i dograł ciacho Grosickiemu.

Dużo lepiej wyglądamy w 4-x-x niż w 3-x-x. Jest świeżość w nogach - nie są zarżnięci. Pierwsza połowa wyglądała ok.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 09 cze 2018, 12:43

Salas11 pisze:Serio chce Ci się wytłuszczać nazwiska każdego z piłkarzy? Nie martw, jeszcze jesteśmy na tyle młodzi że wzrok nie szwankuje
A bo mam taki dziwny nawyk z forum muzycznego. Faktycznie muszę coś z tym zrobić, może zacznę pisać nazwiska przy włączonym CAPS-ie? :glass:
No dobra panowie, dosyć tych żartów. :peace: Dotąd na mundialach trzy razy graliśmy z afrykańskimi drużynami i nie straciliśmy ani jednej bramki (a to że sami strzeliliśmy tylko jedną, też aż tak straszne nie jest, no chyba że... :blow: ) więc pisanie jak to my się boimy Senegalu napawa mnie wręcz niesmakiem! A kogo powiedzcie tak naprawdę mamy się bać? Czy ta reprezentacja coś już wygrała? To raczej oni nas się powinni zważywszy na historię, a nawet naszą obecną kadrę i jej turniejowe doświadczenie. 8) Zresztą ja nie ufam rankingowi FIFA i zawsze swoje zdanie o sile danej reprezentacji opieram na rankingu ELO (który jest bardziej miarodajny), a tam Polska jest 19, a Senegal 34 (Kolumbia 9, a Japonia 47), widać więc że wg niego mamy poważne szanse na wyjście z grupy. :idea: Senegal tylko raz z niej wyszedł (no dobra, bo tylko raz się dostał na Mundial :P ) i dotarł aż do ćwierćfinału (pamiętam że w tamtym meczu właśnie im kibicowałem, aż zdaje się w drugiej połowie pomyślałem - czy ci Turcy nie podobnie pragną tego sukcesu i tak samo na ten półfinał nie zasługują :idea: ). A na dodatek w inauguracyjnym meczu pokonał obrońców tytułu! :suicide:
Reasumując, jest się kogo obawiać, tyle że ich największym atutem jest szybkość i spryt. Jak podejdziemy do nich z inteligentną taktyką, to naprawdę spokojnie możemy te argumenty zneutralizować? Zwłaszcza że we wczorajszym meczu i to w drugiej połowie widziałem w naszych piłkarzach potencjał. Jeszcze było widać te niedoskonałości wynikające z treningowych przeciążeń, ale tak na moje oko czułem że chłopaki jadą na pół gwizdka, max na trzy czwarte. :mrgreen:
Trochę więcej wiary, czy zawsze u nas musi dominować takie pesymistyczne przekonanie, że wszystko co polskie jest do D? To niech Senegalczycy czują respekt przed naszymi chłopakami. :hardkor2:
ozob pisze:No to z Polska sie przelamia.
Chyba chciałeś napisać, że podtrzymają trend? :jupi:
ubek pisze:W ofensywie tradycyjnie gramy technikę sierpa i młota. Co wyjdzie to wyjdzie, jak nie wyjdzie to jesteśmy w dupie.
Z tym zdaniem choćbym nie wiem z której strony nań patrzył, zgodzić się nie mogę. :angry2:
Salas11 pisze:Nie chce mi się wierzyć że Nawałka postawi na niedoświadczonego Bednarka o ile ktoś z pary Pazdan Cionek już ewidentnie zacznie kopać się po czole. Większość selekcjonerów w tej sytuacji postawi na ogranie i doświadczenie. Tylko Górski był taki kozak że postawił na 20-letniego Żmudę na MŚ 74 i dobrze na tym wyszedł
A co, sądzisz że Nawałka nie ma jaj? :ozob:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 09 cze 2018, 12:55

yedraz pisze: Z tym zdaniem choćbym nie wiem z której strony nań patrzył, zgodzić się nie mogę.
bo?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6727

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 cze 2018, 13:02

Naprawdę podziwiam tych, którzy potrafią wyciągnąć wnioski ze sparingów, czy to przed turniejem, czy przed sezonem.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 09 cze 2018, 13:18

ubek pisze: bo?
Bo nijak gry naszych piłkarzy nie mogę skojarzyć z komuną. :whistle:

A co do sparingów, to prawda. Polacy im gorzej na nich wypadali tym później lepiej było na samym turnieju. Dlatego mimo wszystko ucieszyłem się, że te dwie bramki nasi strzelili (a te zmarnowane okazje w drugiej odsłonie, puściłem im płazem), a nie zmartwiłem wcale tym, że dwie też stracili. :zwała:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 09 cze 2018, 13:24

Boromir pisze: Naprawdę podziwiam tych, którzy potrafią wyciągnąć wnioski ze sparingów, czy to przed turniejem, czy przed sezonem.
Dziękuję :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 cze 2018, 13:33

Moim zdaniem sparing na plus. Wiadomo, że obrona dziurawa jak dziura budżetowa w Polsce, ale w ataku - przynajmniej pierwszym garniturem - graliśmy momentami na prawdę ciekawie. 2:2 powiecie, ale gdyby została pierwsza jedenastka, to dalibyśmy radę może coś jeszcze wsadzić.

Mnie cieszy forma Krychowiaka. Potrzeba nam takiego gościa na tyłach i widać, że nie marnował w WBA czasu. Wczoraj biegał jak koń i oby tak już zostało. To czego nam brakuje to bezpieczne tyły. Jeśli Pazdan ma być tak elektryczny, to posadziłbym go na ławce i dał dwóch fizolów Cionka-Bednarka. Jeden i drugi przynajmniej mają te walory (wzrost, siła i determinacja), a z łysym jak widać może być różnie. Senegal to trudny przeciwnik, ale ich mecze kontrolne pokazują, że sami szukają dla siebie rozwiązań. Nie ma tam drużyny, jest dużo chaosu, a u nas Nawałka zdecydowanie utrzymuje dyscyplinę taktyczną i sam Lewandowski dużo więcej jest pod grą niż w Bayernie. Dla mnie jednak optymalny skład to ten z Milikiem obok Lewego. Kto oglądał mecze Napoli ten wie, że Polak jest w stanie decydować o meczach. A jeszcze grając u boku Roberta, będzie miał sporo przestrzeni dla siebie.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 09 cze 2018, 13:47

Bassu pisze: A jeszcze grając u boku Roberta, będzie miał sporo przestrzeni dla siebie.
Być może masz rację? :spoko:

Dopiero przyjrzałem się pucharowej drabince (bo wcześniej jaki to miało sens).
I wychodząc z założenia, że Niemcy i Brazylia wygrają swoje grupy, to po ewentualnym przejściu 1/8 (gdzie czeka nas prawdopodobnie batalia z Anglią lub Belgią) Polska trafia na któregoś z tych rywali. :bicz:
Zatem lepiej byłoby nam wygrać grupę (to też wszak poprawia morale), gdyż z drugiego miejsca wpadamy na połówkę Canarinhos i mamy ich już w ćwierćfinale przeciwko sobie! A to przecież jest główny faworyt Mundialu? :idea:
Zaś Niemcy dwa razy dotąd po zdobyciu mistrzostwa odpadali właśnie w 1/4 (choć w 1978 roku formalnie to była druga faza grupowa). A więc to były jedne z ich najgorszych występów! Zwłaszcza pamiętam dobrze tę ich ćwierćfinałową porażkę w 1994 roku jak Bułgaria odprawiła obrońców tytułu wygrywając 2-1 i ten efektowny pierwszy gol szczupakiem z główki Jordana Leczkowa. 8)
Pięknie więc byłoby w tej fazie turnieju ograć mistrzów świata po jakimś spektakularnym spotkaniu. :ok: :roll:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 cze 2018, 13:48

Na Senegal potrzeba Milika bo Lewym zapewne zajmie się Koulibaly i wyłączy go z gry. Chyba, że ktoś z pomocników weźmie na siebie ciężar strzelania bramek, Grosik albo Zielu.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4439
Kibicuję: AC Milan

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 cze 2018, 14:09

Panowie wiecej wiary w naszych. Co tu tacy malkontenci. Pierwszy mundial od 12 lat na którym gramy i będzie dobrze. Lewy Grosik Błaszczykowski Pazdan Piszczek wiedza ze to ich ostatni taki turniej. Do tego paru naszych gra o kontrakty (Krycha Grosik Pazdan Błaszczykowski moe Lewy chce się jeszcze pokazać Realowi) więc dadzą z siebie wszystko. Trzymajcie kciuki. Więcej serca mniej rozumu tym razem ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”