IRAN - PORTUGALIA (25.06.2018 - 20.00)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

IRAN - PORTUGALIA (25.06.2018 - 20.00)

Post autor: Magnum » 26 cze 2018, 0:03

MazurXIII pisze:W tym przypadku albo sędzia puszcza grę (te 'uderzenie' dla mnie dyskusyjne, Irańczyk dodał dużo od siebie) albo czerwień. Żółta to kompromitacja.
Eyesmon pisze: Carbon - w takiej sytuacji po konsultacji z VAR sędzia albo daje czerwo albo uznaje, że nic nie było. Żółtko to była wielka łaska dla nazwiska jakim jest Krystian i IMHO wielkie obsranie się sędziego w tym momencie.
No ale dlaczego? Uznajemy, że to była walka o piłkę w której Ronaldo przesadził i dlatego dajemy żółtą. Jednocześnie nie uznajemy, że było to uderzenie z premedytacją by zakwalifikować to jako violent conduct. Miał prawo. Czy słuszne? Szczerze? Kwestia interpretacji. Ile osób, tyle opinii. :] Moim zdaniem celowe i jakbym musiał z pistolerem przy głowie wybrać to czerwona, na boisku pewnie bym poddał to w wątpliwość i dał żółtą, bo aż tak stuprocentowej pewności nie mam. Stąd własnie żółta jest akceptowalna. Chociaż wcale to nie oznacza, że najbardziej słuszna.
Carbon pisze: Dla mnie ten karny dla Iranu był zasłużony, ręka totalnie nienaturalnie w locie ułożona i zablokowała drogę piłki.
Totalnie naturalnie przy walce ciałem w takiej sytuacji, gdy piłka leci w odwrotnym kierunku i jest odbita nagle główką (dużo po tym, jak już te ręce były ułożone) i z metra uderza rękę. Nie jest to rozmyślne zagranie piłki ręką.

Wróć do „GRUPA B: Portugalia, Hiszpania, Maroko, Iran (MŚ 2018)”