AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 3855

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2018, 17:07

Ten Li to jakiś kret. Jego przyjście wpakowało jedynie klub w jeszcze większe tarapaty. Ale w sumie od początku nie sprawiał wrażenia wiarygodnego a jego ruchy były niejasne, więc nie jestem szczególnie zaskoczony. Zaskoczony jestem za to że Berlusconi oddał Milan w takie ręce.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 27 cze 2018, 17:10

To wydaje się być jeden rok przez dwa lata jeśli awansujemy albo 18/10 albo 19/20, [k****] po angielsku pisać nie potrafią?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 27 cze 2018, 17:27

Salas11 pisze: Ten Li to jakiś kret. Jego przyjście wpakowało jedynie klub w jeszcze większe tarapaty. Ale w sumie od początku nie sprawiał wrażenia wiarygodnego a jego ruchy były niejasne, więc nie jestem szczególnie zaskoczony. Zaskoczony jestem za to że Berlusconi oddał Milan w takie ręce.
To nie ma nic do rzeczy, bo ta kara jest za lata rządów Gallianiego i Berlusconiego.
UEFA ma huj do tego kto rządzi klubem do momentu gdy klub jest niewypłacalny, nie płaci piłkarzom itd.
Ich przewidywania, że Li może mieć problemy spłacić Elliot mogą sobie wsadzić w dupę. Elliot im gwarantował na piśmie stabilizację finansową i co?

Wytłumaczy mi ktoś logicznie o co chodzi jak nie o drugie dno i wojenkę o LM dla najbogatszych do której FIFA chce skusić kluby?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 cze 2018, 17:44

Poprawka - ten ban jest na jeden sezon, nie na dwa. Czyli Milan nie zagra w tym sezonie jedynie.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 520

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 27 cze 2018, 19:03

seba82 pisze:
Wytłumaczy mi ktoś logicznie o co chodzi jak nie o drugie dno i wojenkę o LM dla najbogatszych do której FIFA chce skusić kluby?
rozwin

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 27 cze 2018, 19:09

MK92 pisze: To jest chyba jakiś żart...

O co w ogóle chodzi z tą formułą wykluczenia w sezonie 2018/2019 lub 2019/2020, bo nie mogę tego zrozumieć?
Źle napisali interpretując jakoby Milan się nie zakwalifikował obecnie. Nie zagramy w tej EL.
fekalia pisze:
seba82 pisze:
rozwin
Od kilku miesięcy chodzą słuchy, że UEFA użyje Milanu jako straszak przed klubami łamiącymi FFP a chcącymi uczestniczyć w edycji LM dla najbogatszych. Najlepsze kluby bez żadnych eliminacji, kasa rozdzielana między kluby uczestniczące, miliardy z wpływów itd. FIFA chce tym patronować, UEFA powiedziała, że będzie bojkotować te rozgrywki.

Takie tuzy jak rosyjskie czy tureckie średniaki dostawały VA i nie było problemu a MIlan teraz niby co?
Z tego co analizowali to Roma i Inter podpisały VA z UEFĄ będąc wtedy w gorszej sytuacji finansowej niż Milan, gdzie tu sprawiedliwe traktowanie?

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 27 cze 2018, 19:15

seba82 pisze:Od kilku miesięcy chodzą słuchy, że UEFA użyje Milanu jako straszak przed klubami łamiącymi FFP a chcącymi uczestniczyć w edycji LM dla najbogatszych. Najlepsze kluby bez żadnych eliminacji, kasa rozdzielana między kluby uczestniczące, miliardy z wpływów itd. FIFA chce tym patronować, UEFA powiedziała, że będzie bojkotować te rozgrywki.
Równie patologiczna sytuacja, choć trochę różniąca się od tej wizji ma obecnie miejsce w koszykówce na naszym kontynencie. Kilkanaście najbogatszych klubów skrzyknęło się i wystartowali ze swoją własną Euroligą, podczas gdy w tym samym czasie FIBA Europa organizuje Ligę Mistrzów.

Szymek029
Skład C
Skład C
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek029 » 27 cze 2018, 19:20

Na słabym Milanie można sobie robić

PSG, City nikt nie tknie.

Prędzej czy później FIFA wygra. Pierwsze zwycięstwo to klubowy mundial w 2021 roku.

Piłka jaką znamy umiera. Zacznijmy od tego, że cała piłka klubowa zaczyna robić sie patologiczna, przez co coraz mniej atrakcyjna. Piłkarze coraz rzadziej są emocjonalnie przywiązani do swoich zespołów a coraz bardziej do pieniędzy, przez co zaczyna sie to obrzydliwie oglądać bo widok takiego Neymara przepierdalajacego z Realem z myślą "a [ch**] tam, przecież za rok pogram sobie może u nich" jest po prostu obrzydliwy. 10-15 lat temu jeszcze tego nie było, albo w małych ilościach . Teraz te City, PSG i inne śmieszne twory, psują piłke nożną a piłkarzy jak Totti nie przybywa
Wszystko fajnie, ale zwiększanie liczby drużyn w rozgrywkach zarówno LM jak i Euro i Mundialu, nie sprzyja poziomowi.
Sorry, ale w LM, UNITED Nie jest szczęśliwe z gry z jakimś Ludożercam Razgrad , bo może tylko stracić jeśli raz na 10 spotkań zdazy się ten gorszy mecz.
W MS - mam wrażenie że znaczna grupa piłkarzy z najlepszych klubów ma na ten mundial jednak wyjebane. Tym trudniej gra się z zespołami, które zakładają że zagrają 3 mecz w i chce zostać zapamiętane choćby z jednego.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 27 cze 2018, 20:50

Szymek029 pisze: Wszystko fajnie, ale zwiększanie liczby drużyn w rozgrywkach zarówno LM jak i Euro i Mundialu, nie sprzyja poziomowi.
Dokładnie. Idealnie pokazują to wyniki Maroko, Iranu czy teraz Korei z Niemcami. A nie, czekaj.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2851

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 cze 2018, 20:53

Szkoda. Ale tak jak pisałem rok temu interesy z chińczykami tak się kończą

Szymek029
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek029 » 27 cze 2018, 20:56

panmechiko pisze:
Dokładnie. Idealnie pokazują to wyniki Maroko, Iranu czy teraz Korei z Niemcami. A nie, czekaj.
Zobacz jak wygląda selekcja w Azji czy Afryce.

I porównaj do tej jaka ma być na MŚ 2026.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 27 cze 2018, 21:17

Wiem jak to wygląda i co z tego? Dla Ciebie nie będzie atrakcyjne oglądanie jakiejś Mongolii, a dla kibiców tego państwa już tak. Równie dobrze udział Polski na tych MŚ też nie był atrakcyjny i nie podniósł poziomu, ale jakby nas nie było ze względu na przepisy to pewnie pierwszy byś pluł. Nikt nie każe ci oglądać czegoś co cie nie interesuje. Włączysz sobie po prostu to na co masz ochotę. I wiecej drużyn nie zaniża poziomu rozgrywek, to jest chyba największa głupota.

Szymek029
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek029 » 27 cze 2018, 21:22

Skończ bredzić już, bo nie masz racji. może od razu zlikwidujmy eliminacje.

tutaj nie chodzi o atrakcyjność tylko o rywalizację.

jeżeli Mongolia będzie miała dobry zespół to zagra na Mundialu.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 27 cze 2018, 22:11

Nie mam racji bo co? Bo ty tak mówisz?

Dali więcej miejsc Afryce i Azji przede wszystkim i większość drużyn stamtąd mogłoby zgnieść taką Polskę czy inną drużynę Europy. Mundial zostanie wydłużony, ale co z tego. Może będzie to słabe dla uczestników, ale takiemu Januszowi futbolui jak ty to nie robi różnicy. I mówienie, że jak Mongolia będzie miała dobry zespół to się dostanie to też brednie, bo mogą mieć lepszy zespół od Polski, a mogą się nie dostać bo mają mniej miejsc niz Europa i pomimo, że mogą być lepsi od Polski, to są gorsi innych państw.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 cze 2018, 6:53

Nie wiem jak ostatnio mu się wiodło, ale zapowiadał się na ciekawy talent. Fajny i perspektywiczny transfer. Szczegóły nie znane, póki co.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”