HSV (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 paź 2005, 20:21

hehe, nikt mi nie wierzyl, gdy pisalem, ze typuje na mistrza HSV Smile
dzis zwyciestwo 3-0 na K'lautern Smile
jestem usatysfakcjonowany Smile
co za nikt - może napisz, że były wyjątki - ja pisałem, zę będą walczyć nawet o CL - bo to widać na pierwszy rzut oka - mają świetny skład - i do tego vdv - nieprawdopodobny :wink:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 02 paź 2005, 20:31

Ja, tak samo jak fieldy pisałem, że HSV pod wpływem gdy Vaarta i nie tylko powalczy o LM. Narazie gra HSV mnie miło zaskakuje. Życze im jak najlepiej... A jak widać po tych 8 kolejkach, Vaartowi dobrze zrobiła zmiana otoczenia...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 paź 2005, 20:45

Ja nie wierzyłem, że HSV może zdobyć mistrzostwo, ale z każdym meczem coraz bardziej się do nich przekonuje. Jednak według mnie ojcem sukcesu nie jest van der Vaart lecz Thomas Doll. Van der Vaart strzela piękne i ważne bramki, ale wirtuozerii na meczach nie pokazuje. Jakby się głębiej przyjrzeć to HSV nie ma składu na mistrza, ale ma trenera na mistrza. Drużyna na boisku nie składa się tylko z VdV, ale z jeszcze z 10 innych piłkarzy. W zeszłym sezonie HSV prezentowało żenujący styl, który nie przynosił korzyści (Kto był wtedy trenerem? Kurt Jara? :roll: ), kiedy przyszedł Doll postawił na ofensywny futbol, a specjaliści patrzyli na to z przymrużonym okiem, ale HSV grało znakomicie, potem znowu zniżka formy, ale w tym sezonie od sierpnia grają na tym samym, wysokim poziomie. I bardzo dobrze. Walka o mistrzostwo będzie zacięta. Od czołówki nie odstaje Werder, więc wbrew pozorom będzie bardzo ciekawie na górze jak i dole tabeli.

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 02 paź 2005, 21:17

HamburgerSV zawojuje w lidze, i miłą niespodzianką dla mnie również by było jakby zdobyli mistrza kraju, lecz jeśli zajmą pod koniec sezonu, miejsce w tabeli premiowane grą w Eliminacjach do Ligi Mistrzów, napewno władze klubu będą usatysfakcjonowane. Nie zapominajmy, że HSV gra również w PucharzeUefa, i liczę , ze tam tez pokażą klasę. Co prawda do fazy grupowej awansowali nie zbyt przekonywująco, to i tak myśle, ze bedą grali o wiele lepiej niż w dwumeczu z Kopnehagą:].
Ale by bylo jakby HSV wygralo Bundeslige i Puchar Uefa :twisted: ...
Troche się musze zgodzić z Carlito, ze nie tylko van der Vaartowi należy się podziw za zwycięstwa drużyny, ale także reszcie ekipy, która współgra ze soba jak narazie świetnie. Na bramce mają świetnego Wechtera, który moim zdaniem jak narazie jest jednym z lepszych bramkarzy w Bundeslidze w tym sezonie. Obrona również nie przeciętna, Boulahrouz, v. Buyten, Demel, chciałbym zwrócić uwagę na Atoube, który swietnie radzi sobie w HSV, najczesciej akcje Hamburgczyków są przeprowadzane stroną Atouby, zawodnik jest tak szybki i tak dobrze wyszkolony technicznie, że trudno jest go powstymać rywalom... 8)
Pomoc: Wicky, Trochowski, Mahdavikia, Beinlich, Van der Vaart, Jarolim - z taką pomocą klub musi dobrze grać :D . David Jarolim świetnie rozgrywa akcje, dyryguje drużyną, jak narazie to własnie on dostaje wyższe noty za występy od Rafaela van der Vaarta.
Atak: Lauth, Takahara,Mpenza, Barbarez...
No cóż moge powiedziec(napisac) oby tak dalej wychodziła im gra!

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 02 paź 2005, 21:30

HSV nie zwalnia tempa i bardzo sie z tego ciesze, chciałbym zeby zdobyli mistrza ale to jeszzce daleka droga i bardzo ciezka :!: widac ze VdV bardzo szybko sie zaaklimatyzował a niemczech i spisuje sie jak narazie kapitalnie :D

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 03 paź 2005, 17:07

Szczerze mówiąc, przed sezonem nie dawałem najmniejszych szans HSV na wywalczenie w tym sezonie czegokolwiek..ale przyszło do tego, że będe musiał uderzyć się w pierś(nie po raz pierwszy) i powiedzieć, że się grubo myliłem...co nie podlega żadnej dyskusji..HSV robi kapitalne posunięcia na rynku transferowym...i tu moje oczy zwrócone są głównie(ale nie tylko) na VDV..drużyna jest naprawdę zdolna do osiągnięcia w tym sezonie wielkich sukcesów.....ja bym celował w LM....do tego dołożyć dobrego trenera i mamy sensacje na wiekość Grecji...coś mi tu pachnie czarnym koniem tego sezonu....ja ze swojej strony życzę szczęścia, które jak codziennie pokazuje życie przydaje się..

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 17 paź 2005, 20:02

VDV został zawieszony na 3 mecze z powodu bójki9 po meczu z Wolfsburgiem,dostał tez kare finansową.Młodosc i głupota

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8736
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 paź 2005, 20:07

Tomi pisze:VDV został zawieszony na 3 mecze z powodu bójki9 po meczu z Wolfsburgiem,dostał tez kare finansową.Młodosc i głupota
ehhh, Ty tez jestes mlody, i nie za madry :lol:

zreszta 3 mecze za drobna przepychanke - smiech na sali :lol: :lol:
pozniej chodzilby naladowany emocjami, agresja, i moglby w meczu dostac czerwien, i oslabilby zespol w danym meczu, a tak trener spokojnie bedzie ustawiac team, wiedzac, ze VdV nie zagra :)

pozdro

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 20:07

Szkoda bo zawieszenie Van der Varta to napewno osłabienie zespołu a co zatym idzie niewiadomo jak bedzie im teraz szła gra. Napewno piłkarz bedzie sie odwoływał, ale czy to cos pmoze? przez głupote tak powaznie osłabił swoja druzyne :!:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 17 paź 2005, 23:31

cloner pisze:zreszta 3 mecze za drobna przepychanke - smiech na sali
VdV był prowokatorem całej sytuacji, on pierwszy zaatakował Franza, a następnie zaatakował Facha (trener VfL). Według mnie kara absolutnie zasłużona.
cloner pisze:pozniej chodzilby naladowany emocjami, agresja, i moglby w meczu dostac czerwien, i oslabilby zespol w danym meczu, a tak trener spokojnie bedzie ustawiac team, wiedzac, ze VdV nie zagra
Twierdzisz, ze w nastepnym meczu VdV byłby nadal naładowany emocjami i by kogoś chcial wykosić na czerwień :?: :haha: :rotfl2:
luk1208 pisze:Napewno piłkarz bedzie sie odwoływał, ale czy to cos pmoze?
Nie będzie raczej, HSV zaakceptowało karę i ponoć chce jeszcze dodatkowo ukarać piłkarza. Zasłużył sobie.

Niewątpliwie osłabienie HSV w nastepnym meczu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8736
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 paź 2005, 15:09

kama_reda pisze:
cloner pisze:zreszta 3 mecze za drobna przepychanke - smiech na sali
VdV był prowokatorem całej sytuacji, on pierwszy zaatakował Franza, a następnie zaatakował Facha (trener VfL). Według mnie kara absolutnie zasłużona.
po zapoznaniu sie z dokladnym opisem, i cala sytuacja :)
przyznaje racje :) zasluzona kara :)

luk1208 pisze:
cloner pisze:pozniej chodzilby naladowany emocjami, agresja, i moglby w meczu dostac czerwien, i oslabilby zespol w danym meczu, a tak trener spokojnie bedzie ustawiac team, wiedzac, ze VdV nie zagra
Twierdzisz, ze w nastepnym meczu VdV byłby nadal naładowany emocjami i by kogoś chcial wykosić na czerwień :?: :haha: :rotfl2:
hmm, no jest taka mozliwosc :)
nie wiem dokladnie o co im poszlo (nie widzialem meczu), takze nie mozna przewidziec jakby sie Rafael zachowywal w nastepnym meczu :)
(no i sie nie dowiemy :lol: )

p.s. - oby HSV nie stracilo za wiele przez ta 'bojke'

pozdrawiam

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2005, 10:56

We wczorajszym meczu Pucharu UEFA, HSV pokonał norweski Viking 2:0
Bramki zdobyli : niezawodny van der Vaart oraz Benjamin Lauth.
HSV miało wyraźną przewagę nad rywalem i wygrało zasłużenie.
Bardzo dobry wystep zaliczył Charles Takyi, który 2 - krotnie mógł pokonać bramkarza Vikinga, jednak piłka w obu przypadkach minimalnie mijała poprzeczkę.
HSV zajmuje 1 miejsce w Grupie A. Po 2 meczach ma komplet zwycięstw, bramki 3:0 :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lis 2005, 12:34

Już dziś drugi mecz HSV bez van der Vaarta. Jeszcze tylko ten i jeszcze jeden i już HSV będzie mogło grać ze swoim najlepszym piłkarzem. Swoją droga ciekawe ile musi zapłacić za bójkę.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 03 gru 2005, 17:38

Hamburg w dzisiejszym meczu Bundesligi pokonał beniaminka Koeln. Bramki dla Hamburga zdobył Atouba, Lauth i Barbarez, zaś dla beniaminka Schlicke. Piłkarze Thomasa Dolla zajmują obecnie drugą pozycje w tabeli, do liderującego Bayernu tracą 7 punktów, zaś nad trzecim Werderem Brema utrzymują różnicę 2 oczek. Za tydzień Hamburger gra u siebie z Herthą Berlin.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2005, 19:31

Mikusinski i Ty jeszcze pytasz kiedy zdejmiemy Ci rangę? To jawna kpina z Twojej strony. W jakim celu piszesz takie posty? Nie potrafisz samemu wymyślić czegoś twórczego i poprawnego językowo to wstrzymaj się z pisaniem a nie przepisujesz podstawowe informacje które są dostępne na pierwszej lepszej stronie. Uważasz, że jak zajrzysz na stronę o Bundeslidze, przepiszesz kilka zdań to już ktoś Cię pochwali, że się poprawiłeś? Dorośnij dziecko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”