Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Maro juve » 04 paź 2005, 19:16

Henry to niewątpliwie największa gwiazda Arsenalu. Odejście jego jednak jest możliwe, z powodów które napisał fieldy. Wydaje mi się, że Arsenal choć oczywiście straci dużo, to nadal pozostanie w czołówce. Za Henryego, jeśli by odszedł, kasa byłaby astronomiczna, nie wierzę, że takiego piłkarza można tanio kupić. Jeśli odszedłby Wenger, który tak naprawde nie potrafił przeprowadzić dobrego, spektakularnego transferu już od kilku sezonu, na jego miejsce zostałby zatrudniony trener, który mógłby mieć obeznanie na rynku transferowym. Wtedy Arsenal z kasy za Hernyego mógłby kupić nie jednego, ale dwóch zawodników, o wysokiej klasie. Wzmocniłoby to napewno skład. Ponieważ Arsenal wyszkolił sobie Van Persiego czy Fabregasa, to jest to gwarancja przyszłości. Widać również, że Arsenal radzi sobie jakoś bez Henryego, napewno jest to duża strata, ta jego kontuzja, i mogliby z nim w składize grać lepiej, jednak jest on po części do zastąpienia. Napewno rzuci się na mnie fala krytyki, ale takie jest moje zdanie, streszcze to:

Duże prawdopodobieństwo jest, że Arsenal w nadchodzącym zimowym(bądź dopiero w letnim)okienku transferwym może sprzedać Thieryego Henryego. Moje zdanei jest takie, iż napewno strata ta będzie duża, i szkoda go oddawać, ale jest on po częsci do zastąpienia, gdyż p zmianie trenera Arsenal będzie odważniej sobie polował na rynku transferowym, a za pieniądze z Henryego będzie mógł kupić nawet dwóch zawodnikó wysokiej klasy. Wtedy będzie to wzmocnienie Arsenalu, a ponieważWenger wychował sobie Van Persiego, będzie miał kto załatać częściowo dziurę po Henrym, jeśli Arsenal nei kupi napastnika.

Wróć do „Anglia”