Ulubiona hiszpańska drużyna forumowiczów pilka.pl

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Maro juve » 06 paź 2005, 19:46

Z Hiszpańskiej La liga moimi ulubionymi drużynami są Barcelona i Villareal. Jak również wiadomo jestem antimadrista. Barcelona to za ogół, historię, grę i obecnych piłkarzy, wiadomo, każdy kocha popisy Ronaldinha czy bramki Eto'o. Fantastyczna drużyna, dla mnei jeden z faworytów do zdobycia Ligi Mistrzów. Mam nadzieję, że kibice innych drużyn się nie obrażą, ale dla mnie na obecną chwilę jest trzech kandydatów - Juve, Chelsea i właśnie Barcelona.
Villareal, wiadomo w moich oczach pojawił się dopiero gdy zaczął błyszczeć, wcześniej był dla mnie drużyną obojętną, której piłkarzy znałem niewielu, bądź wogóle. Obecnie gra tam kilku naprawdę bardzo wartościowych zawodników, a na ich czele stoi niechciany w Barcelonie, Juan Roman Riquelme. To głównie za niego lubię Villareal, ponieważ jest on dla mnie wspaniałynm piłkarzem. Oczywiście nie tylko za Riquelme, wiele można czynników podać, nawet głupie(np. ponieważ grają w żółtych koszulkach ;) ). Liczę, że jedna z tych drużyn zdobędzie mistrzostwo w La Liga, chociaż wszem i wobec wiadomo, że to Barcelona napewno ma dużo większe szanse na obronę tytułu, niż Villareal na zdobycie.

Wróć do „Wracając Do Meritum”