Plebiscyt forumowy 2018

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Plebiscyt forumowy 2018

Post autor: Kluchman » 25 lis 2018, 15:43

Tegoroczny plebiscyt to może być taki mały pogrom dawnych mistrzów w niektórych kategoriach. Kiedyś gdzie nie spojrzałeś, to byli fieldy, Morrow i Doktor. Wpisywani trochę z automatu, bez refleksji. To były zawsze dobre typy. Znamienne jest, że poniżej nie wyróżniłem żadnego z nich w choćby jednej kategorii, a najbardziej pasowaliby do nieistniejącej typu „kto najbardziej osiadł na laurach”. Szkoda, że pomyślałem o tym dopiero teraz, bo może ta kategoria nawet zostałaby zaakceptowana, a powyższych nie musiałbym pomijać. Dość jednak o nich, bo życie forum idzie do przodu i mamy kilku nowych bohaterów. Nie wszędzie wymieniłem po trzy osoby, a starałem się skupić na tych, którzy najbardziej moim zdaniem zasługują. Jeśli jednak o kimś sobie nagle przypomnę, a tak może się stać, to na pewno go dopiszę, edytując posta.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP)

matt_ – Zasługuje, by go wymienić. Coraz bardziej angażuje się w forumowe życie, świetnie zajął się organizacją BPU, jego posty zwykle coś wnoszą do rozmowy. Jest jeszcze bardzo młody, więc chyba można powiedzieć, że to jakaś zmiana warty w tej kategorii po tym, jak stare, regularnie wyróżniane koty się rozleniwiły.

piotrcies – Kiedyś twarzą forum był fieldy. Czasy się jednak zmieniają i w tym roku był nią on. Większość forumowych gier i zabaw, włącznie z niniejszym plebiscytem, organizuje on. Wyróżnienie bez cienia wątpliwości, nawet pomimo jego preferencji do gadania o niczym. Reszta uzasadnienia w punkcie dziewiątym.

2. Debiut roku (Rookie Challenge)

fillion – Zdecydowanie pasuje do niego wyróżnienie w tej kategorii, bo dobrze się tutaj odnalazł. Wystarczy zresztą spojrzeć na liczbę napisanych przez niego postów. Jak jeszcze będzie trochę mniej okazywał swoją niechęć do Realu Madryt, to może za rok trafi mu się wyróżnienie w punkcie dwunastym.

MK92 – Najwięcej go w tematach, których za często nie śledzę z uwagą, ale to bardzo pewny typ i cenny forumowy nabytek.

3. Najsłabsze ogniwo forum

League – Gdzie się pojawia, tam często tworzy się gęsta atmosfera. Prowokowanie kontrowersyjnymi treściami chyba sprawia mu aż za dużą przyjemność.

Kamil232 – Ogólnie uważam go za wartościowego i potrzebnego, a do tego lubię, jak zaczyna pisać o piłce. Nieraz ma celne spostrzeżenia i czasami nawet w tej polityce celnie punktuje co mniej przygotowanych adwersarzy. Umieszczam go tu tylko za absurdalne dyskusje z moderacją i robienie z siebie ofiary.

4. Największy piłkarski znawca

Bernabeu – Bardzo cenna postać w „hiszpańskiej” części forum. Pisze rzeczowo i w zdecydowanej większości nie sposób nie przyznać mu racji.

masacra – Za zwracanie uwagi na niuanse i zmiany taktyczne podczas meczów.

Cement – Nie będę ukrywał, że zwykle nie chce mi się czytać jego opisów spotkań, ale ogląda ich obecnie dziesięć razy więcej ode mnie, zaglądając przy tym do wielu zakątków piłkarskiego świata. Szkoda, że tak rzadko włącza się do bardziej ożywionych rozmów o piłce, angażując się w ten sposób tylko w tematy światopoglądowe.

5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać

Chlopaczek – Mamy sporo wspólnego. Na forum zaliczono nas do „lewaków”, jesteśmy zmanipulowani przez lobby LGBT, lubimy książki o wszechświecie i inne naukowe wynurzenia. Jednak żeby zgodnie z tą narracją nie siać dyskryminacji, dodam, że w sumie chętnie poznam każdego, jak będzie taka możliwość.

6. Największy dowcipniś

Chlopaczek – Nudno tak głosować co roku na niego, ale po prostu jest tutaj klasą samą w sobie.

sickstick – Bardzo charakterystyczna postać. Jak to mówią best of the rest.

7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?

janop – Tak naprawdę wpisuję go tu głównie dlatego, że był stałym bywalcem i odszedł stosunkowo niedawno. Jest wiele postaci, których brakuje mi bardziej niż janopa, ale zniknęły stąd kilka lat temu.

8. Największy dziwak

moody90 – Za to, jak mu się chce gloryfikować Messiego i umniejszać Ronaldo. Choć tego ostatniego może zaprzestać po tym, jak Portugalczyk poszedł sobie do Juventusu i prawdopodobnie przestał się liczyć w walce o złotą piłkę, to na pewno wybuduje jeszcze nie jeden forumowy ołtarzyk dla gracza Barcelony. Nominacja bardziej za zawziętość, bo nie można mu odmówić argumentacji.

Kamil232 – To chyba pierwszy kojarzony przeze mnie człowiek, który może kibicować partii politycznej być może nawet bardziej niż drużynie sportowej, a przy tym nie być jej członkiem (?). Słowo kibicować ma tu kluczowe znaczenie. Być może nasze emocjonalne przywiązanie do klubów piłkarskich jest trochę dziwne, ale niemal bezinteresowne darzenie podobnymi uczuciami polityków, a przynajmniej tworzenie takich pozorów, z pewnością można zaliczyć do dziwactw wagi ciężkiej.

cloner – Za umiejętność wyprowadzenia forumowych dziewczyn z równowagi i wciągania ich w bezcelowe dyskusje. Rzadka umiejętność, talent, dar. Nie wiem, czy częściej się przy tym złości, czy śmieje, ale nie wierzę, że zachowuje pokerową twarz. Na pewno zauważy kolejne wyróżnienie w tej kategorii i może nawet tu wygra, choć niekoniecznie powinien. Dziwaków mamy tu wielu.

9. Najlepszy mod

piotrcies – Dziennik moderacji nie pozostawia żadnych wątpliwości, że to on jest tutaj największym murzynem od nomen omen czarnej roboty. Nikt tyle nie sprząta co on, usuwając boty, spam i ogólnie dbając o przejrzystość forum. Ma też plusa za sprawdzenie, czy może zbanować Doctore Jacka. Może.

10. Najlepszy avatar

cloner – Ma w avatarze gołą babę i nikt się go nie czepia.

Rojiblanco - Nie zmieścił mi się na podium w punkcie czternastym, więc wyróżnię go tutaj, bo jego dzbanek też jest fajny.

11. Wydarzenie roku na forum

Mundial w Rosji – Ogólnie cała pozytywna atmosfera wokół tego święta futbolu, na którego temat napisano tysiące postów. Mundial może nie jest wydarzeniem czysto forumowym, ale na pewno związanym z główną tematyką forum i wyraźnie przyczynił się do ożywienia dyskusji.

12. Kto poczynił największy postęp

HMK – Zazwyczaj mam problem z tą kategorią, ale w tym roku faworyt jest dla mnie wyraźny.

Ilka – Wróciła na stałe i konkuruje w wyścigu po tytuł największego nabijacza. Wyróżnia się głównie płcią, wrzucaniem swoich fotek, wytrzymywaniem docinek o staropanieństwie, dyskusjami z clonerem, ciągłym zmienianiem pracy, miłością do zakładów bukmacherskich i nietypowym połączeniem sympatii kibicowskich. Czyli w sumie wyróżnia ją wiele.

13. Najbardziej pomocny użytkownik

czubatka – Nie kojarzę, by cokolwiek pisał w tematach piłkarskich, ale dzięki niemu to forum funkcjonuje i się rozwija. Nie sposób też nie docenić jego aktywności w pytaniach technicznych.

seba82 – Stały głos w tej kategorii. Interesuje się między innymi odżywianiem i kwestiami związanymi z budowaniem sylwetki. Chętnie dzieli się swoją wiedzą i potrafi poświęcić na to sporo czasu. Jakiś czas temu chyba trochę poróżniła nas dyskusja na temat GMO, którego jestem zwolennikiem, ale to zupełnie nieznaczące dla oceny tego bardzo wartościowego użytkownika forum.

sickstick – Za znajomość branży telefonów komórkowych i rzeczowe doradztwo w tej kwestii.

14. Najfajniejszy użytkownik

futbolowa – Miała być naczelnym dziwakiem ze względu na autobiograficzne opowieści, a jednak zabrakło mi dla niej miejsca. Niech będzie więc wspomniana tutaj, bo też pasuje. Za miłość do literatury, za przyciąganie tabunu (czy tabuna?) fanek, za zapuszczenie korzeni na raczej męskim forum, za wszechstronność.

Delpiero14 – Gdzieś muszę go upchnąć. Chyba największy nabijacz na forum. Do tego ma podejrzanie bliskie relacje z piotrciesem i stara się być zabawny na ich wspólny, oryginalny sposób. Nie zawsze mu wychodzi (dawny syndrom idola?), ale ogólnie jest lubiany, nie sposób go nie zauważyć i na pewno by go brakowało, gdyby stąd odszedł.

Boromir – Fajny to takie słowo, które się z nim kojarzy. Wystarczy spojrzeć na avatar lub przeczytać kilka postów. Mógłby trochę częściej zaglądać, więc wpisuję go też na zachętę.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2018, 10:13 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”