O futbolu na luzie... - Strona 4920

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 gru 2018, 11:05

Tomusmc pisze: Hiszpania ma jakiegoś Włocha? Te dwie ligi od zawsze cholernie się gryzą
Nie. Mają trzech Argentyńczyków i 17 Hiszpanów.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 gru 2018, 12:21

patrzac na te liczby z 20 wloskimi trenerami w serie a i 17 hiszpanami (+3 latynosow grajacych wczesniej w hiszpanii) w la lidze latwo zrozumiec, dlaczego te ligi ma swoj charakterystyczny styl. moze sie on podobac bardziej, lub mniej, ale jest jakis. i tez potwierdza sie to, co lubie mowic, czyli ze liga angielska jest coraz mniej angielska i niedlugo nawet bedzie mozna to z przyjemnoscia ogladac. latami posilkowano sie wyrozniajacymi zawodnikami z innych lig, w koncu angielskie kluby zaczely myslec logicznie i zaczely sciagac nie tylko zawodnikow, ale i trenerow nie majacych nic z angielska pilka wspolnego. na dzisiaj z tego co widze w premiership trenuje ledwie czterech anglikow (bournemoth na miejscu siodmym i trzy kluby z miejsc 15-20), tyle samo co hiszpanow

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 gru 2018, 13:34

Kalinic strzela bramkę dla Atletico. I co hejterzy? :mrgreen:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 gru 2018, 13:43

warto zaznaczyc, ze strzelil ja kutasem. co za zawodnik

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 gru 2018, 13:56

Kuźwa jaka ta Premier League jest [ch**], kolejny mecz i wałek. Koniec, wyłączam to ścierwo

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 gru 2018, 14:03

Tomusmc pisze: Hiszpania ma jakiegoś Włocha? Te dwie ligi od zawsze cholernie się gryzą
można podpiąć pod to Simeone, Cholo całą wiedzę wyciągnął z Serie A.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 08 gru 2018, 14:13

Tomusmc pisze: Kuźwa jaka ta Premier League jest [ch**], kolejny mecz i wałek. Koniec, wyłączam to ścierwo
Bramki ze spalonego mnie już nie ruszają, niezależnie od tego czy Liverpool je strzela czy traci. Od następnego sezonu w Premier League będzie VAR, więc coś się może poprawi, na razie ten problem jest ignorowany.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 gru 2018, 14:26

matt_ pisze:
Tomusmc pisze: Kuźwa jaka ta Premier League jest [ch**], kolejny mecz i wałek. Koniec, wyłączam to ścierwo
Bramki ze spalonego mnie już nie ruszają, niezależnie od tego czy Liverpool je strzela czy traci. Od następnego sezonu w Premier League będzie VAR, więc coś się może poprawi, na razie ten problem jest ignorowany.
Mam dokładnie to samo. Arsenal został przekręcony przez sędziów w dwóch ostatnich meczach na szczycie a mnie to już nawet nie denerwuje. Ogólnie na te 20-klika spotkań Arsenalu w tym sezonie było może ze 5 spotkań, w których sędzia nie popełnił jakieś 'dużego' błędu (gol, karny czy czerwona kartka), czasem na korzyść jednych a czasem drugich. Straciłem już rozeznanie czy w ogólnym rozrachunku jesteśmy na plus czy minus bo to nie jest ważne. Natomiast ważne że w 22 meczach Arsenalu w tym sezonie przynajmniej 15 miałoby inny scenariusz, gdyby sędzia miał dostęp do VAR. Te liczby są przerażające i wprost ciężko w nie uwierzyć. Ponad 70% spotkań Arsenalu reżyseruje sędzia - to w teatrze można nieraz trafić na większy procent improwizacji :lol2:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2018, 14:34

Brak varu w Anglii nie powinien być żadnym usprawiedliwieniem dla sędziów, którzy na wyspach zwyczajnie nie ogarniają. W tym sezonie mamy chyba średnia jednego wału na mecz. Mam wrazenie, że w ostatnich latach nigdy nie wyglądało to tak fatalnie jak w tym sezonie a varu przecież wtedy Anglicy też nie mieli.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 08 gru 2018, 15:19

Bednarek w pierwszym skladzie. Może przyjście nowego managera to będzie punkt zwrotny....

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2018, 15:39

Alcacer 11 celny strzał w tym sezonie i 11 gol :lol2:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 gru 2018, 15:45

Delpiero14 pisze: Alcacer 11 celny strzał w tym sezonie i 11 gol :lol2:
Przecież to nie on strzelił tylko Delaney

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2018, 15:56

Tomusmc pisze:
Delpiero14 pisze: Alcacer 11 celny strzał w tym sezonie i 11 gol :lol2:
Przecież to nie on strzelił tylko Delaney
Wydawało mi się na samym początku ze Alcacer, potem dopiero zauważyłem, że Delaney :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 gru 2018, 15:57

Sancho to jest kocur, świetnie się porusza z piłką

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 gru 2018, 16:46

sickstick pisze:
matt_ pisze:
Mam dokładnie to samo. Arsenal został przekręcony przez sędziów w dwóch ostatnich meczach na szczycie a mnie to już nawet nie denerwuje. Ogólnie na te 20-klika spotkań Arsenalu w tym sezonie było może ze 5 spotkań, w których sędzia nie popełnił jakieś 'dużego' błędu (gol, karny czy czerwona kartka), czasem na korzyść jednych a czasem drugich. Straciłem już rozeznanie czy w ogólnym rozrachunku jesteśmy na plus czy minus bo to nie jest ważne. Natomiast ważne że w 22 meczach Arsenalu w tym sezonie przynajmniej 15 miałoby inny scenariusz, gdyby sędzia miał dostęp do VAR. Te liczby są przerażające i wprost ciężko w nie uwierzyć. Ponad 70% spotkań Arsenalu reżyseruje sędzia - to w teatrze można nieraz trafić na większy procent improwizacji :lol2:
Cofam co napisałem, jednak zaczęło mnie to już wk*wiać. Właśnie nie uznano gola Lacazette z powodu spalonego, który przeciął podanie obrońcy do bramkarza. Spalony po podaniu od obrońcy :boje się: :boje się: :boje się: Co za skandal, sędziwie w tej lidze w ogóle nie oganiają przepisów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”