Podbeskidzie

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Piter26
Junior
Junior
Reputacja: 0

Podbeskidzie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piter26 » 17 wrz 2004, 12:12

Witam wszystkich fanów Podbeskidzia B-B. Co sądzicie o obecnej sytuacji jaka panuje w klubie???? Mimo dobrych zawodników z ligową przeszłością i dobrym fachowcem Janem Żurkirm coś nie potrafią się przełamać w lidze...

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 wrz 2004, 22:50

napewno sie przełamią :lol: Żurek jest dobrym trenerem i niedługo beda widoczne efekty jego pracy :lol:

Awatar użytkownika
JAREKK
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JAREKK » 17 wrz 2004, 23:38

JA mam nadzieje ze chłopali wkońcu wejdą do 1 LIGI

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: Podbeskidzie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 01 sie 2011, 20:56

Muszę przyznać, że Podbeskidzie zaimponowało mi walecznością do końca :) Podniosło się po 2 bramkach strzelonych przez Jagiellonie i w ostatniej minucie meczu mogło, a nawet powinno podwyższyć na 3-2. Wynik nie do końca sprawiedliwy, ponieważ Jagiellonia była zespołem lepszym w tym meczu, ale ponoć szczęście sprzyja lepszym.

Poziomem Podbeskidzie odstaje od reszty stawki w ekstraklasie, ale dzięki waleczności i zawziętości będą mieli szanse na utrzymanie ( chociaż będzie ciężko ).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 sie 2011, 20:58

romantyk_emil pisze:w ostatniej minucie meczu mogło, a nawet powinno podwyższyć na 3-2
Śmiem twierdzić, że gdyby nie pogoda, to pewnie ta piłka wturlałaby się :P Choć mogę się tyci mylić :P

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 01 sie 2011, 21:05

bartbuks pisze:Śmiem twierdzić, że gdyby nie pogoda, to pewnie ta piłka wturlałaby się :P Choć mogę się tyci mylić :P
też mi się tak zdaje :) tylko jakby padła ta bramka dla Podbeskidzia to Michniewicz chyba zjadłby obronę Jagiellonii :P

mikes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikes » 20 wrz 2011, 22:28

Kurcze mogliby się chłopaki wziąć do grania, bo potem będzie płacz i zgrzytanie zębów :D

misia182
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misia182 » 20 wrz 2011, 22:46

gora beskidzie niech wygra najlepszy

mikes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikes » 22 wrz 2011, 22:41

No w sumie 6 punktów to nie jest mało, jednak pod koniec lub w połowie ligi zazwyczaj następuje wyrównywanie. Tak jak to miało miejsce w zeszłym sezonie, że nagle Cracovia i Arka nagle zaczęły zdobywać coraz więcej punktów. Tego się właśnie boje w sezonie obecnym, że nawet jak Podbeskidzie będzie na pozornie bezpiecznym, środkowym miejscu w tabeli, to to gonienie czerwonych latarni może je wchłonąć.

Co do piłkarzy i prezesa to niestety masz rację. Nie są to jakieś asy, a atutem Podbeskidzia był zawsze kolektyw. Jeżeli jednak prezes wywali trenera, to wg mnie zrobi duży błąd, bo kto jak kto ale pan Kasperczyk zna możliwości tych chłopaków i potrafi ich porządnie poustawiać i zmotywować.

Mam nadzieję, że jutro wygrają z Lechią i prezesowi zrobi się dobrze przynajmniej na jakiś czas. :)

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Podbeskidzie Bielsko-Biała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 04 lis 2011, 18:44

Nie ma jeszcze takiego tematu.
Jak na razie to rewelacja rozgrywek.

Podstawowe informacje
TS Podbeskidzie Bielsko-Biała (Towarzystwo Sportowe Podbeskidzie) – polski klub piłkarski z Bielska-Białej, powstały w obecnej formie 11 lipca 1997 w wyniku fuzji sekcji piłkarskiej BBTS Włókniarz Bielsko-Biała i DKS Inter Komorowice[1], kontynuujący tradycję utworzonej w 1907 sekcji piłkarskiej Bielitzer Fussball Klub – późniejszego Bielsko-Bialskiego Towarzystwa Sportowego[2][3] – a także innych bielskich klubów, m.in. DKS Komorowice, Inter (Budowlani) Bielsko-Biała, Biała Lipnik i Włókniarz Bielsko-Biała.

BBTS (BFK/BBSV) było jednym z pierwszych klubów powstałych na dzisiejszym obszarze Polski[2]. W 1921 reprezentacja Bielska, składająca się głównie z graczy ówczesnego BBSV, była drugim przeciwnikiem reprezentacji Polski w historii (mecz nieoficjalny)[4]. Do 1928 drużyna rozegrała wiele spotkań z zespołami krakowskimi, przede wszystkim Cracovią i Wisłą – zarówno towarzyskich, jak i ligowych. Przed II wojną światową należała do czołowych drużyn rozgrywek w województwie śląskim[5], później występowała głównie na szczeblu wojewódzkim i okręgowym.

Po fuzji z 1997 drużyna zdołała w ciągu 5 lat awansować z klasy okręgowej do II ligi (o trzy poziomy ligowe wyżej). W drugiej klasie rozgrywkowej Podbeskidzie występowało nieprzerwanie w latach 2002–2011. W klasyfikacji wszech czasów tego poziomu zajmuje 54. miejsce, wyprzedzając inny bielski klub – BKS Stal (78. miejsce)[6].

Największymi sukcesami klubu są: 2. miejsce w I lidze i awans do Ekstraklasy oraz osiągnięcie półfinału Pucharu Polski w sezonie 2010/2011.

Nazwa klubu nawiązuje do potocznej nazwy regionu Podbeskidzie, obejmującego pogranicze Śląska Cieszyńskiego i Małopolski[7].
Dyskusja o Podbekidziu -zapraszam i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 05 lis 2011, 17:29

Wczoraj 1-1 z Górnikiem. Myślę, że już pewne utrzymanie dla Bielska..
Piszcie coś w polskie piłce, sam tu piszę-na playstation wychowani Manchasteru psychofani...
Polskie kluby to co? Same MAnchestery czy inne Aresenale ...
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 lis 2011, 17:34

:haha: i :cry: tyle w tematach w których się wypowiadasz...

Jak można pisać że drużyna która zajmuje miejsce wdolnych rejonach tabeli ma pewne utrzymanie i nawet nie ma jeszcze półmetka sezonu to tylko osoby które mają swój świat i nie grają w playstation :P

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 05 lis 2011, 17:39

ddemon pisze::haha: i :cry: tyle w tematach w których się wypowiadasz...

Jak można pisać że drużyna która zajmuje miejsce wdolnych rejonach tabeli ma pewne utrzymanie i nawet nie ma jeszcze półmetka sezonu to tylko osoby które mają swój świat i nie grają w playstation :P
WYgrana na Łazienkowskie, wygrana na Reymonta-pewny sztab szkoleniowy, bardzo dobra atmodfera w drużynie utwierdza mnie w przekonaniu, że Bielsko zachowa ekstraklasę.
Dużo nawet kibiców chodzi na mecze-więcej niz w Zabrzu, wiem że jest remont w Zabrzu ale i tak bardzo dobra frekwencja w Bielsku.

Pozdrawiam.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 lis 2011, 17:43

ddemon pisze:Jak można pisać że drużyna która zajmuje miejsce wdolnych rejonach tabeli ma pewne utrzymanie i nawet nie ma jeszcze półmetka sezonu to tylko osoby które mają swój świat i nie grają w playstation :P
Ta drużyna wygrała z Legią i Wisłą. Podobne osiągnięcia swego czasu dawały wielokrotnie utrzymanie chociażby Odrze Wodzisław :lol:

Pozatym, w następnej kolejce podejmują u siebie Lecha który jeśli ma aspiracje gonić czołówkę musi z PBB wygrać, wygrać z drużyną, która mimo tego że jak sam wspomniałeś nawet połowy sezonu nie ma, zdążyła już paru faworytom spłatać figla.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”