Wypowiem sie jutro na temat tego meczu jak go zobacze!!
Wynik nie napawa optymizmem niestety:/
Wydaje mi się, że błędem Barcy jest granie ciagle tym samym schematem, nie w kontekście wychodzenia na mecz w innym ustawieniu, bo mają grac "swoje" ale w przypadku różnych zdażeń boiskowych.
W każdym zespole (liczącym się w światowej piłce) sa zawodnicy ktorzy moga zmienić charakterystyke gry druzyny a w Dumie katalonii zmiennicy sa poprostu zmiennikami zawodników na tych samych pozycjach:/ Ryjek nie wprowadza podczas meczu zmian taktyki ustawienia!!
Przydali by się zawodnicy o innej charakterystyce gry, których wejście na boisko zmienia ustawienie i taktyke:/ badz dostosowanie zawodników do innych założen gry
Wiadomo że jak się wygrywa np. 3 - 1 to nie trzeba atakowac pełna parą, wiadomo najlepsza obroną jest atak, ale nie trzeba w niego angazowac calej drużyny!! ktoś musi asekurować i bronić!!
Tak samo w przypadku gdy " nie idzie" drużyny przeciwne sa roznie ustawiane, zreszta każdy wie jak gra Barca, dlatego jak nie stwarza się sytuacji standardowa taktyka to moze trzeba cos zmienić?? zagrać np 2 środkowymi napastnikami?? mieć na zmiane typowego skrzydłowego, ktory pobiegnie wzdłuż lini i dośrodkuje itd.
Kolejnym minusem jak dla mnie jest zgranie obrony!! pujol był kiedyś prawym obrońcą teraz jest srodkowym ale gdy gra z oleguerem w parze to gra tzw. lewego środkowego obrońce a koles jest prawonożny co widac utrudnia mu gre na tej pozycji:/
co do valdesa, to chłopak ma trudne zadanie, bo trudno mu się wkrecić w mecz, nie jest to bramkarz który może błyszczeć kilkoma dobrymi interwencjami w meczu , bo to barca atakuje a przeciwnik ma kilka akcji podczas spotkania, ja bym bramkarza nie winił za nic!!
Jeszcze mam jedną propozycje: może przestawic roro na środek boiska??? za etoo , kiedys za czasów beniteza valencia grała 1-4-2-3-1 gorszymi zawodnikami, a wygrali lige i uefa w iście olśniewającym stylu ( wiązało by się to z mniejszym zaangażowaniem w ofensywe xaviego i deco)
Przepraszam za błędy ale mam dobrą pizde:D
Pozdrawiam!!!