Tu nie ma co wierzyć. My jesteśmy tego pewni.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 mar 2019, 11:25
Pamiętam jak byłem w Amsterdamie i też byłem w szoku ile tam jest rowerów. Dosyć egzotyczny widok dla obcokrajowca.ycu pisze:Pol Holandii. Ja musze jeszcze poczekac z zakupem.
Swoja drogą, to jest niezły fenomen. Wszyscy wiedzą, ze holandia i rowery to długi i intensywny zwiazek, ale w rzeczywistosci to jest bardziej hardkorowe, niz niektorym sie wydaje. Np. praktycznie w każdym miejscu obok ulicy biegnie droga rowerowa. Często tylko ona, a sciezki dla pieszych - brak. Bywa tak samo szeroka, jak ulica. Czasem szersza o.O. Ale tu, w centrum 209k miasta, ujrzalem przegiecie. Ulice przecinaja przejazdy dla rowerów (dla pieszych duzo mniej), przy ktorych brak jakiejkolwiek sygnalizacji. W centrum. [k****]. Oznacza to, ze jadac jowejkiem moge sobie wyjebac w kazdym momencie na taki przejazd na ulicy, a wszystkie auta musza stanac. W tym kraju rowerzysta jest ponad kazdym prawem i chocby dlatego warto miec ten rower.
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 mar 2019, 11:25
Tego, że jest niesamowity? Dobrze prawisz
Byłem w Holandii i faktycznie tak było jak mówisz, ale bardziej mnie zastanawiał fakt, że piesi chodzą jak chcą. Tam kierowcy muszą mieć oczy dookoła głowy. Ludzie wchodzą na jezdnię nie patrząc czy coś jedzieycu pisze:Pol Holandii. Ja musze jeszcze poczekac z zakupem.
Swoja drogą, to jest niezły fenomen. Wszyscy wiedzą, ze holandia i rowery to długi i intensywny zwiazek, ale w rzeczywistosci to jest bardziej hardkorowe, niz niektorym sie wydaje. Np. praktycznie w każdym miejscu obok ulicy biegnie droga rowerowa. Często tylko ona, a sciezki dla pieszych - brak. Bywa tak samo szeroka, jak ulica. Czasem szersza o.O. Ale tu, w centrum 209k miasta, ujrzalem przegiecie. Ulice przecinaja przejazdy dla rowerów (dla pieszych duzo mniej), przy ktorych brak jakiejkolwiek sygnalizacji. W centrum. [k****]. Oznacza to, ze jadac jowejkiem moge sobie wyjebac w kazdym momencie na taki przejazd na ulicy, a wszystkie auta musza stanac. W tym kraju rowerzysta jest ponad kazdym prawem i chocby dlatego warto miec ten rower.
Tomusmc

Delpiero14
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 mar 2019, 11:35
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 mar 2019, 11:36
Pamiętam jak byłem w Amsterdamie i też byłem w szoku ile tam jest rowerów. Dosyć egzotyczny widok dla obcokrajowca.ycu pisze:Pol Holandii. Ja musze jeszcze poczekac z zakupem.
Keres
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 mar 2019, 11:51
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 24 mar 2019, 13:27
ycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 mar 2019, 13:56
Tomusmc
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 mar 2019, 13:59
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 mar 2019, 13:59