Gry... - Strona 319

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 mar 2019, 17:35

Jakbym miał zabijać wiele stworów, a do każdego podchodzić po kilkanaście razy, bo nie trafiałbym z bronią, wyrzuciłbym i konsolę, i telewizor przez okno xD

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 mar 2019, 22:44

To o czym Kesz i DelPiero pisza to jest wlasnie to, co tak lubie w grach od From Software - gra pozostaje GRA, uczy Cie jak trzeba grac, a efekt zalezy od skillu gracza. Poswiecasz jej czas, robisz sie coraz lepszy, widzisz progres, i to wszystko daje mega satysfakcje. Kurwica mnie trafia w grach typu Last of Us czy inne Uncharted, gdzie 'wyzwaniem' jest 'podejdz do wozka i nacisnij X zeby go przeciagnac', a potem 'nacisnij X zeby opuscic drabine' i takie tam. To jest po prostu robienie z graczy idiotow, i dopasowywanie poziomu gry do kilkuletnich dzieci.

To juz jak bylem maly, za czasow Pegazusa czy Commodore, gry byly TRUDNE i nalezalo wlozyc w nie troche czasu i umiejetnosci, zeby wygrywac - i z tego czlowiek czerpal przyjemnosc. Boje sie ze tendencja pojdzie coraz bardziej w gierki typu interaktywne filmy, gdzie po prostu patrzysz naokolo i czasami nacisniesz guzik zeby cos zrobic ech

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 27 mar 2019, 23:21

cruel pisze: za czasow Pegazusa czy Commodore, gry byly TRUDNE
dodałbym jeszcze gry na automatach, w przyczepach z tirów

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 27 mar 2019, 23:56

W sumie wielu producentów gier uznało, że lepiej robić gry pod casualowych graczy i przekłada się to na większą ilość odbiorców. Takie platformy jak twitch promują gry i przykładowo Sekiro jest ciekawym nawet zjawiskiem socjologicznym gdzie wiele osób uległo hype'owi i kupiło grę a wcześniej na ogół grali właśnie w casualowe produkce w konsekwencji po 20 min gry Ci gracze uznawali, że gra jest bez sensu, że nie ma tu balansu a ten kto projektował bossów to jakiś idiota i ironicznie polecali grę jako najlepiej zmarnowane pieniądze lub dla masochistów. Z drugiej strony widzę streamerów jacy zjadli zęby na trudnych grach a nawet te teoretycznie casualowe gry przechodzili na najwyższym poziomie trudności i wymagali od gier zawsze czegoś więcej - ta grupa graczy się grą zachwyca.

To pokazuje jak rynek jest podzielony. Moim zdaniem to powoli sie zmienia i ofiarą casualowości swoich gier jest m.in wielki Activision Blizzard który obecnie każdą swoją grę upraszcza do granic możliwości. To jest taka mała ironia, bo tak jak twórcami Sekiro jest From Software tak wydawcą jednak jest...Activision. Totalnie mi to nie pasuje do obecnej filozofii tej firmy ;) z resztą jak Activision Blizzard wychodzi na swojej polityce pokazuje aktualna pozycja firmy jaka spada na łeb i na szyję.

Ciekawe co by było gdyby Activision Blizzard zlecił zrobienie gry w uniwersum Diablo w stylu właśnie Dark Soulsów? hm...

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 28 mar 2019, 0:34

To jest prosty podział na graczy starych i młodych. Przytoczyłem gry na automatach, gdzie poziom trudności gry był podkręcony do maksimum, bo w tamtych czasach po prostu aby zagrać, trzeba było do automatu wrzucić złotówkę, a Vampirowi sprzedającemu żetony za złotówki nie opłacało się aby młody gracz bębnił w nieskończoność, więc słabizna odpadała w przedbiegach a tylko najlepsi mogli cieszyć się długą rozgrywką. Dla oldschoolowców przejście z automatów do podręcznych domowych komputerów nie stanowiło już takiego problemu, ale pojawiła się nowa krew, która nie uświadczyła już zmagania połączonego z hazardem i tym samym poziom w grach przeszedł metamorfozę z odradzaniem się energii. Ja zawsze startuje w grach od najwyższego, najcięższego poziomu, a niweluje go wtedy, gdy widzę, że poziom trudności rozgrywki odpowiada tylko ilości pojawiających się nowych przeciwników na planie gry, bez sensownego wytłumaczenia, dlaczego ci przeciwnicy się pojawili - Wiedźmin 2.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 823

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 mar 2019, 13:51

Ja za to zrobiłem drugie podejście do Horizon Zero Dawn i muszę przyznać ze bawię się świetnie. Za pierwszym razem jakoś humoru musiałem chyba nie mieć bo mnie znudziła po 3h, natomiast teraz nawet wykonując misje poboczne zabawa jest przednia.
A co do Sekiro to poziom trudności walki jest na poziomie tego z Bloodborne?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 mar 2019, 14:10

BadBoy pisze: A co do Sekiro to poziom trudności walki jest na poziomie tego z Bloodborne?
Powiedziałbym, że trudniejszy. W Bloodborne nie trzeba było w zasadzie umieć specjalnie parować, tutaj natomiast bez parowania nie da się w ogóle grać. Tak więc jeśli masz słaby refleks to możesz mieć bardzo ciężko.

Btw fajny filmik o Sekiro

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2019, 20:21

W sieci pojawił się rzekomy wyciek wyglądu pada do PS5. Ze względu na niewielką wiarygodność autora, trzeba to traktować raczej jako ciekawostkę niż faktyczny przeciek, ale mam nadzieję, że ten ostateczny nie będzie wyglądał w ten sposób. Ten prezentuje się jak jakaś tandeta do pegazusa:

Obrazek

Swoją drogą ten pad do PS4 jest bardzo udany, wygodny w użytkowaniu, znacznie lepszy niż do poprzedniczki.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 28 mar 2019, 20:54

piotrcies pisze:W sieci pojawił się rzekomy wyciek wyglądu pada do PS5. Ze względu na niewielką wiarygodność autora, trzeba to traktować raczej jako ciekawostkę niż faktyczny przeciek, ale mam nadzieję, że ten ostateczny nie będzie wyglądał w ten sposób. Ten prezentuje się jak jakaś tandeta do pegazusa:

Obrazek

Swoją drogą ten pad do PS4 jest bardzo udany, wygodny w użytkowaniu, znacznie lepszy niż do poprzedniczki.
A mi się podoba. Przypomina pada do xboxa.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 mar 2019, 20:54

Model walki wyglada kozacko. Skończę Horizon, potem GoWa i pomyśle

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 28 mar 2019, 21:29

dziki pisze:
A mi się podoba. Przypomina pada do xboxa.
Chcesz pada, który podobny jest do Xbox https://1.allegroimg.com/s512/034e0e/59 ... cffaf45951

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2019, 21:32

Swoją drogą jak jakis czas temu wbiłem do znajomych na piwko i Zboża, to stwierdziłem, że znacznie lepiej mi się używa tego z PSa.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 mar 2019, 21:35

Podstawowa sprawa jeżeli chodzi o pada jest to jakie kto ma dłonie. Ja mam niewielkie i pad do PS od zawsze mi idealnie leży w dłoni, a ten z x’a to jakaś masakra. Jak ktoś ma duże łapska to lepiej mu będzie leżał ten z X’a

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2019, 21:36

piotrcies pisze: na piwko i Zboża
Dobre :brawo: :lol2: chyba wspomniane piwko zaszkodziło ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2019, 21:37

Skubaliśmy owies, hehe

Głupi słownik nie zna słowa „Xboxa” ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”