Ja też nie wyobrażam sobie Fergiego wydającego miliony euro na transfery. Przeczytaj mojego posta wyżej. Tam jest coś o transferach. Gdy to przeczytasz, wnioski co do SAFa nasuną się same...Diamen23 pisze:Zgadzam się z gościem. Tylko jeżeli ta młodzież nie będzie tak utalentowana jak poprednia? Manchester popadnie w przeciętność?Valverde pisze:Cóż, Manchester to teraz chyba najbardziej "skomplikowany" team na świecieSą tysiące zarzutów do Fergiego - a to, że nie ma pomysłu na prowadzenie zespołu, że ma złą politykę transferową, że zamiast pracować, to mówi, że wszystko jest dobrze etc.
To jest tak jak z trenerem rep. Anglii - nikt nie widzi geniuszu tego trenera.
SAF ciągle żyje THE TREBLE z 1999 roku i na wzór tamtych sukcesów buduje drużynę, czyli wychowując młodzież. PrzykładyBardsley, Richardson, Pique, Rossi - to tylko niektórzy juniorzy z rezerw ManU.
U Fergusona brakuje ciągłości. Wychował pokolenie Becksa, Neville`ów, Scholesa, oni odpłacali mu się zwycięstwami. Teraz, kiedy ci piłkarze starzeją się, Fergie na ich miejsce wprawadza młodych "Diabełków", czyli w Man Utd następuje zmiana pokoleń, przez to obecnie Manchester przeżywa kryzys - stara gwardia gra z meczu na mecz słabiej, a juniorzy jeszcze nie są gotowi do gry o najwyższe cele, więc należy sprowadzić doświadczonych następców Scholes`ów czy innych Keane`ówPrzykład: Ballack, który prawdopodobnie przyjdzie na OT. Pogra 3-4 sezony i zastąpi go dajmy na to Jones.
Zmiana pokoleń - to jest główny problem ManU (nie Fergie)
Bo jakoś nie wyobrażam sobie Fergusona wydającego miliony euro na nowych zawodników. Już nie mogę patrzeć na takich zawodników jak Silvestre (jeden z gorszych piłkarzy na Euro04) czy Scholes. Nawet powoli sam Ryan Giggs gra coraz słabiej. Cóż zobaczymy jak potoczą się losy Man.U.