Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: Valverde » 23 paź 2005, 12:07

Diamen23 pisze:
Valverde pisze:Cóż, Manchester to teraz chyba najbardziej "skomplikowany" team na świecie :) Są tysiące zarzutów do Fergiego - a to, że nie ma pomysłu na prowadzenie zespołu, że ma złą politykę transferową, że zamiast pracować, to mówi, że wszystko jest dobrze etc.
To jest tak jak z trenerem rep. Anglii - nikt nie widzi geniuszu tego trenera.
SAF ciągle żyje THE TREBLE z 1999 roku i na wzór tamtych sukcesów buduje drużynę, czyli wychowując młodzież. Przykłady :?: Bardsley, Richardson, Pique, Rossi - to tylko niektórzy juniorzy z rezerw ManU.
U Fergusona brakuje ciągłości. Wychował pokolenie Becksa, Neville`ów, Scholesa, oni odpłacali mu się zwycięstwami. Teraz, kiedy ci piłkarze starzeją się, Fergie na ich miejsce wprawadza młodych "Diabełków", czyli w Man Utd następuje zmiana pokoleń, przez to obecnie Manchester przeżywa kryzys - stara gwardia gra z meczu na mecz słabiej, a juniorzy jeszcze nie są gotowi do gry o najwyższe cele, więc należy sprowadzić doświadczonych następców Scholes`ów czy innych Keane`ów :D Przykład: Ballack, który prawdopodobnie przyjdzie na OT. Pogra 3-4 sezony i zastąpi go dajmy na to Jones.
Zmiana pokoleń - to jest główny problem ManU (nie Fergie :) )
Zgadzam się z gościem. Tylko jeżeli ta młodzież nie będzie tak utalentowana jak poprednia? Manchester popadnie w przeciętność?
Bo jakoś nie wyobrażam sobie Fergusona wydającego miliony euro na nowych zawodników. Już nie mogę patrzeć na takich zawodników jak Silvestre (jeden z gorszych piłkarzy na Euro04) czy Scholes. Nawet powoli sam Ryan Giggs gra coraz słabiej. Cóż zobaczymy jak potoczą się losy Man.U.
Ja też nie wyobrażam sobie Fergiego wydającego miliony euro na transfery. Przeczytaj mojego posta wyżej. Tam jest coś o transferach. Gdy to przeczytasz, wnioski co do SAFa nasuną się same...

Wróć do „Anglia”