Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 8019

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5280
Kibicuję: Tylko WISŁA

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 16:42

Jeśli mam być tą nietolerancyjną, konserwatywną twarzą tego forum... to zrobię to z miłą chęcią :)

Nigdy nie mam nic przeciwko nikomu dopóki nie robi tego w miejscu publicznym. Dlatego jestem przeciwnym nadmiernemu ukazywaniu uczuć jakichkolwiek par w miejscach publicznych. Dzisiaj np. idąc z babcią minąłem jakąś menelską parę, która miziała się pod sklepem (a dokładnie to kobieta trzymała rękę przy kroczu partnera), więc kulturalnie zwróciłem uwagę, żeby tego nie robili. Taki już ze mnie nietolerancyjny facet, ze czegoś takiego nigdy nie będę akceptował :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2019, 16:45

A mnie sie wydaje że DDK przykozaczył bo był otoczony kumplami, gdyby był sam to by całującym się gejom nawet słownej uwagi nie zwrócił. Tacy samozwańczy stróże własnego prawa są zazwyczaj mocni tylko w grupie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 16:51

Już tłumaczyłem, że nic nie jest czarno białe. Jak widzisz 13 latka, który waży 50kg a rozwala kosz na śmieci, to zwrócisz mu uwagę, czy nie? A jak to będzie robił 30latek, który waży 120kg? No właśnie, zawsze mierz siły na zamiary. Wiadomo, że kilkukrotnie w życiu źle oceniło się swoje siły, ale jak w Krakowie wyskakuje ci 20 osób ze sprzętem, a Ty jesteś sam, to uwierz, że chyba nie ma na świecie osoby które stanie z pięściami i będzie chciała stawiać opór.

Zawsze, jak masz możliwość to stawiaj opór, ale bez sensu to robić w przypadku gdy jesteś skazany na porażkę. A szczególnie jeśli masz do czynienia z pijany osobami w klubie/na osiedlu czy na mieście. A tam tak było.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2019, 16:53

Czyli gdyby na parkiecie lizało się 20 gejów to byś nie zwrócił uwagi, bo nie miałbyś przewagi liczebnej?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 maja 2019, 16:56

sickstick pisze:
27 maja 2019, 16:53
Czyli gdyby na parkiecie lizało się 20 gejów to byś nie zwrócił uwagi, bo nie miałbyś przewagi liczebnej?
to już chyba klub nieco innego rodzaju :D

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 maja 2019, 16:58

W sumie nie wiemy, w jakim klubie był DDK :think:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 16:59

Sam wiesz, że to zależy od sytuacji. Zdarzało się, że mijałem kiedyś trzech nafukanych małolatów i wiedziałem, że lepiej do nich nie podchodzić, bo to mogłaby być ostatnia rzecz jaką bym w życiu zrobił, ale zdarzyło się chyba kiedyś w Bochni, że stało kilku trzeźwych gości, ale robili bydło i im zwróciłem uwagę. To nie jest tak, że człowiek sie boi, tylko chodzi o to, żeby trzeźwo ocenić sytuacje. I nie ma znaczenia, czy wieziesz kogoś do szpitala (jedziesz 150km/h w mieście czy np. 100km/h?), czy zwracasz komuś uwagę. Chodzi o to, żeby w każdej sytuacji zachowywać się w miarę racjonalnie i dobrze analizować sytuację. Wziąc pod uwagę wszystko za i przeciw i wtedy zdecydować :)

I żeby ktos się nie doczepił - słowo "racjonalnie" nie odnosi się w żaden sposób do poglądów, tylko do samego zachowania, podjęcia ewentualnego ryzyka.

Piotrek pisałem, że byłem w zwykłym studenckim dla erazmusów, gdzie trzeba było mieć specjalną pieczatkę żeby wejść ;)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2019, 17:41

Jakby ktoś się zastanawiał czemu jesteśmy odbierani jako homofobiczny i ultra konserwatywny kraj możecie mu wskazać tą dyskusję :>
A żże publicznien ie można się całowąc to rozumiem Kraków 2im Stambułem ?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 maja 2019, 17:45

Potem się pytają dlaczego forum nie przybywa nowych użytkowników. Ktoś wejdzie, poczyta teksty pełne nietolerancji, agresji i nawoływaniu do nienawiści i spieprza jak najdalej stad. W sumie nie dziwie się, jak czytam takie rzeczy jak typ z politycznego przed chwila to sam mam ochotę zrobić detoks.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 maja 2019, 17:47

DDK pisze:
27 maja 2019, 16:42
Jeśli mam być tą nietolerancyjną, konserwatywną twarzą tego forum... to zrobię to z miłą chęcią :)

Nigdy nie mam nic przeciwko nikomu dopóki nie robi tego w miejscu publicznym. Dlatego jestem przeciwnym nadmiernemu ukazywaniu uczuć jakichkolwiek par w miejscach publicznych. Dzisiaj np. idąc z babcią minąłem jakąś menelską parę, która miziała się pod sklepem (a dokładnie to kobieta trzymała rękę przy kroczu partnera), więc kulturalnie zwróciłem uwagę, żeby tego nie robili. Taki już ze mnie nietolerancyjny facet, ze czegoś takiego nigdy nie będę akceptował :)

Z miłą chęcią do Ciebie dołączę :) I z tym postem zgadzam się w 100% ;)
W swoim mieszkaniu niech sobie geje robią co chcą. Tak samo jak kobieta z facetem. Ale miejsce publiczne nie jest od tego. Oczywiście że bardziej przymkne oko na calujaca się parę hetero, bo sama jestem w 100% hetero, a calujących sie dwoch facetow (czy dwie kobiety) jest dla mnie czymś obrzydliwym.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2019, 17:51

Ach i rozumiem że laska obsciskująca się z factem w klubie nie jest ok ? Sami się czytacie ?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2019, 18:01

Delpiero14 pisze:
27 maja 2019, 17:45
Potem się pytają dlaczego forum nie przybywa nowych użytkowników. Ktoś wejdzie, poczyta teksty pełne nietolerancji, agresji i nawoływaniu do nienawiści i spieprza jak najdalej stad. W sumie nie dziwie się, jak czytam takie rzeczy jak typ z politycznego przed chwila to sam mam ochotę zrobić detoks.
Akurat agresywne i kontrowersyjne dyskusje to w internecie magnes, a nie coś co odstrasza ;)

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 maja 2019, 18:03

Zależy jak się obsciskuja. Serio nie mam ochoty patrzeć jak jakas para w publicznym miejscu się bzyka lub prawie bzyka.
Jeśli chodzi o jakieś obsciskiwanie w tańcu to spoko ;)

@Delpiero14 spokojna Twoja rozczochrana: pewnie około 90% forumowiczów jest bardzo tolerancyjna. Bez problemu posty tych nietolerancyjnych znikna w tlumie tych Waszych pelnych milosci do wszystkich i wszystkiego ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2019, 18:07

DDK pisał o 'lizaniu', Bebej odbił na 'przesadne lizanie', a Ilka zrobiła z tego 'bzykanie albo prawie bzykanie'. To pokazuje jak może zmienić się opowieść, byle tylko pasowała pod tezę ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 18:09

j1mmy pisze:
27 maja 2019, 17:41
Jakby ktoś się zastanawiał czemu jesteśmy odbierani jako homofobiczny i ultra konserwatywny kraj możecie mu wskazać tą dyskusję :>
A żże publicznien ie można się całowąc to rozumiem Kraków 2im Stambułem ?
Homofobiczny nie, bo fobia to strach, a ja się nie boję, tylko mnie to obrzydza ;) Ale konserwatywny? Jak najbardziej, uważam że to wielka chwała, że jesteśmy tak odbierani.
Nadal uważam, ze nie powinno się nadmiernie okazywać uczuć w miejscach publicznych. Jednak czym innym jest jakiś buziak, a czym innym obleśne lizanie się.
Analogiczną sytuacją jest palenie fajek i np. przystanek autobusowy. Jeśli ktoś robi to na przystanku, to jest to karane. Jeśli ktoś robi to 20m od przystanku i nie przeszkadza siedzacym tam ludziom to jest to w porządku.
Delpiero14 pisze:
27 maja 2019, 17:45
Czym jest tolerancja napisałem już w jednym z poprzednich postów, jest to mrzonka tych, co nie tolerują tych, co mają skrajnie inne od nich poglądy. Natomiast czy ja wiem, czy moje posty są pełne agresji? Raczej starałem się wyzbyć agresji z tych postów, a jedynie konstruktywnie przekazywać swoje poglądy. A o nawoływaniu do nienawiści to już w ogóle szkoda mówić ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”