Szkoda.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 29 cze 2019, 23:51

Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2019, 23:57
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 cze 2019, 0:27
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 cze 2019, 0:29
Cement
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 cze 2019, 2:57
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 cze 2019, 13:14
W tym przypadku nie masz racji, bo spalone przy nieuznanych golach dla Urugwaju zostały odgwizdane po sygnalizacji liniowego, VAR tylko potwierdzał jego decyzje.Chlopaczek pisze: ↑30 cze 2019, 2:57Bez VAR ten mecz skonczylby sie przekonywujacym zwyciestwem Urugwaju ze 3:0 i nikt by z tym nie polemizowal.
Co w takim razie, lepiej żeby uznawane były nieprawidłowo zdobyte gole?Chlopaczek pisze:Teraz pilkarze musza bardzo dokladnie i krotko paznockie u nog obcinac zeby potem mogli miec o te pol centymetra krotsze korki co jest kluczowe przy stykowych sytuacjach dotyczacych spalonego w erze VAR.
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 cze 2019, 13:31
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 cze 2019, 13:33
Na moje to liniowy nie mial prawa wylapac tych spalonych i jest to sygnalizacja na wszelki wypadek.
Nie. Moj problem z tymi centymetrowymi spalonymi jest taki ze bardzo podobala mi sie zasada promowania atakujacych i nie gwizdania takich stykowych sytuacji. Teraz nie ma to jak widac zastosowania.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 cze 2019, 13:36
No cóż. Mówi się trudno. Szkoda, bo liczyłem na medal tym bardziej patrząc na miałkość takiej Argentyny, ale widać trzeba będzie spróbować za rok. Przypomnę tylko, że Peru to nie jest jakiś chłopiec do bicia - 2011 i 2015 brązowy medal, 2016 odpadnięcie po karnych w ćwierćfinale, teraz już półfinał.
HMK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 cze 2019, 13:37
Jakby w meczu Chile-Peru było 0:0, zaś Argentyna wygrałby półfinał i finał do 0 (czyli raptem 3 mecze muszą siąść - całkiem możliwe) to wówczas Argentyna będzie jedynym zespołem który strzelał gole w fazie pucharowej. Jest też możliwość że ktoś z grupy Peru/Chile/Brazylia wygra turniej nie strzelając ani jednego gola w tej fazie.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 cze 2019, 13:55
Trochę sobie przeczysz - po co miałby sygnalizować na wszelki wypadek, skoro i tak będzie to sprawdzane?Chlopaczek pisze: ↑30 cze 2019, 13:33Na moje to liniowy nie mial prawa wylapac tych spalonych i jest to sygnalizacja na wszelki wypadek.
Jakie znaczenie ma teraz obecnosc sedziego liniowego gdy uzywa sie VAR? Niezaleznie czy podniesie choragiewke (wytyczne sa takie ze ma z tym czekac az akcja sie zakonczy) czy tez nie i tak zostanie to sprawdzone.
Otóż to. Rozumiem, że odgwizdywanie spalonego za to, że napastnik miał rękę wysuniętą o 20 cm przed obrońcę może się wydawać sprzeczne z duchem gry, ale muszą istnieć jakieś obiektywne zasady. W przeciwnym razie wprowadzamy subiektywizm i chaos.Chlopaczek pisze: ↑30 cze 2019, 13:33Niech juz jednak zostanie tak jak jest bo jezeli jeszcze pozwola sedziemu na interpretacje pozycji spalonej (byla korzysc nie bylo korzysci) to bedzie jak z odgwizdywaniem rak.
I tak chyba żaden turniej nie przebije Pucharu Narodów Afryki z 2002 r. (mój pierwszy PNA) - średnia 1,50 gola na mecz
Cement
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 cze 2019, 14:31
To juz pytanie do kogos kto jest zaznajomiony z dokladnymi wytycznymi dla sedziow i sposobu w jaki sa oni oceniani. Moze lepiej podniesc choragiewke i ewentualnie VAR cofnie niz jej nie podniesc. Ja nie mam takiej wiedzy wiec snuje tu wylacznie przypuszczenia.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2019, 14:32
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 03 lip 2019, 4:48
Cement
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio