AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 4445

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 wrz 2019, 18:51

Diamen23 pisze:
02 wrz 2019, 17:28

biały dym
Gość szukający całe lato nowego klubu kończy z napisałem "Jobs finden" na koszulce :rotfl4: :rotfl4: W sumie dobra reklama dla firmy Indeed, już widzę ten slonga "Potrafimy znaleźć pracę każdemu, nawet Andre Silvie" :mrgreen:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 wrz 2019, 18:59

Potwierdzenie silvy tez nastapilo?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 wrz 2019, 19:53

gilardino11 pisze:
02 wrz 2019, 18:59
Potwierdzenie silvy tez nastapilo?
To już jest mało ważne :wink:

Znając Giampaolo to Rebic zagra około Grudnia, zanim pozna tajniki taktyki. Od razu pojechał na kadrę z Mediolanu.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 02 wrz 2019, 21:01

Jeszcze godzina ale chyba można powiedzieć że mercato chiuso :roll:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 wrz 2019, 21:41

Coś czytałem, że Silva nie przeszedł pierwszych badań (problem z więzadłami). To miała być wymiana za Rebicia czy Chorwat przyszedł jako indywidualny transfer bez żadnych powiązań z Silvą?

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 02 wrz 2019, 21:43

Tomusmc pisze:
02 wrz 2019, 21:41
Coś czytałem, że Silva nie przeszedł pierwszych badań (problem z więzadłami). To miała być wymiana za Rebicia czy Chorwat przyszedł jako indywidualny transfer bez żadnych powiązań z Silvą?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 wrz 2019, 21:51

Już chyba się nic nie wydarzy, więc można coś skrobnąć. Będzie bez żadnych ocen, bo na to trzeba czasu.
Departures:

Patrick Cutrone - €18M
Diego Laxalt - Loan
Andre Silva - Loan
Cristian Zapata - Contract expiration
Ignazio Abate - Contract expiration
Riccardo Montolivo - Contract expiration
Ivan Strinic - Contract termination
Andrea Bertolacci - Contract expiration
Jose Mauri - Contract expiration
Sytuacja z zakończeniem kontraktów sprawiła, że straciliśmy głębię w pomocy. Gównianą głębię, ale trzeba było ich zastąpić. Czy odejście Zapaty było konieczne? Pewne więzy trzeba wreszcie zerwać, więcej miał złego okresu niż dobrego, niech ostatni sezon nie zamydli niektórym oczu.
Szkoda, że zostali tacy gracze jak Castillejo, Suso, Borini, Hakan, RR. Możliwości, po ich sprzedażach, zarząd miałby o niebo większe, trudno nie udało się.
Arrivals:

Rafael Leao - €20M
Theo Hernandez - €20M
Ismael Bennacer - €16M
Leo Duarte - €11M
Rade Krunic - €8M
Ante Rebic -€5M Loan
Najbardziej liczę na Bennacera, Theo i Rebica. Reszta to piłkarze rotacyjni z ogromnym potencjałem(jak Leao) czy solidni jak Duarte i Krunic. Żaden, tak naprawdę, nie miał jeszcze okazji się zaprezentować(poza Leao, który zrobił kilkuminutowe pozytywne wrażenie), więc nie ma oceniać.
Nazwiska nie grają, cieszy mnie fakt, że Giampaolo dostał graczy pod swoją wizję. Zatrudniliśmy trenera, więc trzeba mu zaufać i dać czas.
Milan has revolutionized the squad this transfer window while respecting FFP regulations. €59 million has been spent and players have arrived who can be the basis of the future. The revolution is expected to continue in the upcoming January and Summer windows. [@DiMarzio]
Oczywiście, że tak będzie. Może niektórzy siedząc na ławie zaczną pakować się już w zimie. Oby.

Słupek, który spodoba się Gazidisowi.
Salaries saved - 38Me (gross)
Baka: 6.5Me
Abate: 4.2Me
Monto: 4.6Me
Berto: 3.7Me
Zapata: 3.4Me
Mauri: 2.6Me
Laxalt: 3.148M
A Silva: 3.7M
Cutrone: 2Me
Strinic: 3.7M
Plizzari 400K

Added salaries - 16.5Me (gross) with the new Italian tax law
Theo: 2.8Me
Krunic: 2.2Me
Bennacer: 2.78Me
Leao: 3.0.4Me
Duarte: 2.2Me
Rebic: 3.4M

Bennacer wybrany MVP meczu z Brescią. Miła odmiana od "backpass" Biglii.

161 nazwisk media wypluły w tym okienku, cała lista w tweecie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 wrz 2019, 1:47

Cóż napisać o tym oknie. Jestem niezadowolony. Mam wrażenie, że ściągnęlismy kolejny wagon przeciętniaków. Owszem lepszy ten Rebic niż Silva, ale czy to jest pocieszenie :?: :?:

Jak będzie wyglądał sezon :?: Myślę, że 2 pierwsze mecze już odpowiedziały wam na to pytanie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 wrz 2019, 8:23

Slim91 pisze:
03 wrz 2019, 1:47
Myślę, że 2 pierwsze mecze już odpowiedziały wam na to pytanie.
Mi kompletnie nie odpowiedziały i byłem tego świadom, biorąc pod uwagę kompletny brak nowych twarzy podczas okresu przygotowawczego i w większości tych 2 spotkań.
Boban: "Elliott? I didn't really hear from them. We worked hard during this transfer market. We organized ourselves, we wanted to give an important sign to improve the team structure. A €100M player alone won't change your team."

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 03 wrz 2019, 11:40

Nie rozumiem osób które non-stop piszą o jakimś okresie przygotowawczym. Na boisku w ogóle nie widać, żeby coś takiego miało miejsce. Ostatni mecz wygraliśmy, bo Suso po prostu potrafi dośrodkować. W tej grze nie ma ładu ani składu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2019, 12:04

Jurgen Klopp potrzebował 3 lata żeby Liverpool zaczął grać piłkę której oczekuje, Pep Guardiola ponad rok - mając nieograniczony budżet transferowy, Chelsea Sarriego dopiero po pół roku zakumała piłkę którą kazał im grać - choć efekt i tak był średni, nawet mimo Hazarda w składzie, nawet Conte w Chelsea w debiutanckim sezonie zaczął przeciętnie i dopiero korekty taktyczne dały mu marsz po mistrzostwo. Uważam że Gianpaolo - jako trener nie elastyczny, ale znany ze swojego konkretnego sposobu gry, będzie potrzebował czasu, nawet paru miesięcy, zanim wszystko zacznie grać jak powinno. Już sam fakt że Bennacer był MOTM w debiucie pokazuje, ile znaczy to że gość zwyczajnie wiedział jak się poruszać i co robić w swojej roli, czego inni jeszcze nie ogarniają.
Nie wiem czy Milan jest na tyle mocny kadrowo by wywalczyć TOP4 ani czy wizja trenera jest odpowiednia do tego typu celu, ale wiem na pewno że przez pierwsze kilka miesięcy Milan będzie wyglądał z meczu na mecz co raz lepiej. Tak to właśnie działa u trenera z wizją, kibice Milanu mając w ostatnim czasie Gattuso, Inzaghiego, Seedeorfa czy Brocchiego na ławce mogli o tym zapomnieć.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 wrz 2019, 12:26

Realista69 2.0 pisze:
03 wrz 2019, 11:40
Nie rozumiem osób które non-stop piszą o jakimś okresie przygotowawczym. Na boisku w ogóle nie widać, żeby coś takiego miało miejsce. Ostatni mecz wygraliśmy, bo Suso po prostu potrafi dośrodkować. W tej grze nie ma ładu ani składu
Masz całkowitą rację. Na okres przygotowawczy do USA poleciała grupa z Primavery i kilku tylko podstawowych zawodników. Nie było kim grać w pomocy, więc grał Borini.
sickstick pisze:
03 wrz 2019, 12:04
Już sam fakt że Bennacer był MOTM w debiucie pokazuje, ile znaczy to że gość zwyczajnie wiedział jak się poruszać i co robić w swojej roli, czego inni jeszcze nie ogarniają.
Dokładnie. Pisałem nie raz, że to gracz idealnie wpasowujący się w zadania jakich wymaga Giampaolo od registy. Sam fakt, że dzwonił do niego namawiając go na transfer(co potwierdził Bennacer) o czymś świadczy.

Gramy zupełnie inaczej niż za Gattuso, większość piłkarzy musi się nauczyć nowych zachowań na swoich pozycjach. Czas powinien zaprocentować.
Żeby zespół prezentował się optymalnie to wszyscy piłkarze muszą się wdrożyć i muszą grać ludzie mający predyspozycje do takiej gry, dlatego lewa strona będzie kuleć dopóki będzie tam stał RR.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 913

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 03 wrz 2019, 13:08

Czy któraś z naszych darmowych gwiazd środka pola znalazła klub? Bo nie kojarzę żadnego info, ale może przeoczyłem?

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 03 wrz 2019, 13:22

Nebula RN pisze:
03 wrz 2019, 13:08
Czy któraś z naszych darmowych gwiazd środka pola znalazła klub? Bo nie kojarzę żadnego info, ale może przeoczyłem?
tylko Zapata w Genoi. Reszta dalej wolna. Ale mi się wydaje, że oni mają wymagania płacowe jakby dalej graliby w Milanie i przez to nie mają klubu :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”