Źródło pilka.plNiewykluczone, że w najbliższym czasie słynny amerykański klub New York MetroStars zostanie przejęty przez Barcelonę.
Władze Katalończyków nawiązały kontakt z właścicielami drużyny: Johnem Kluge i Stuartem Subotnickim. Szacuje się, że na zakup tego zespołu Hiszpanie będą musieli wydać od 7 do 10 milionów funtów. Nie jest to dużo, jeżeli weźmiemy pod uwagę, jakie zyski z tej transakcji Barca może osiągnąć w przyszłości. Prezydent Joan Laporta chce, aby Barcelona stała się marką rozpoznawalną na całym świecie, a posiadanie klubu w USA, którego rynek wciąż w dużym stopniu jest niewykorzystany, na pewno znacznie ułatwi to zadanie
Ja mam pytnie.. Nie znam się za barrdzo na MLS i chciałbym wiedzieć czy New York MetroStars jest dobrym klubem ,ile razy zdobywał puchar MLS, i najbardziej mnie ciekawi jacy dobzi zawodnicy wywodzą sie z tamtąd I jak uważacie opłacalny interes
Według mnie to nawet bardzo. Może stracimy max.10mln funtów, ale z czasem to isę zwróci z procentem (chyba). I nie wykluczone że możemy znaleźć tam paru uzdolnionych młodzików.
Jedyny minus to chyba to że Laporta jeśli kupi klub to chyba tez będzie w niego inwestował (jeśli kupuje ten klub dla sukcesów a nie tylko dla kasy)