Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Post autor: matt_ » 17 wrz 2019, 1:56

Dla jasności:
W piątek ter Stegen w rozmowie z hiszpańskimi mediami zasygnalizował, że nie podoba mu się ta sytuacja. - Nie jest łatwo znaleźć wytłumaczenie tego, czego doświadczam. W każdym meczu daję z siebie wszystko, by utrudnić decyzję trenerowi (Loewowi - przyp. red.). Ostatnie zgrupowanie kadry było dla mnie dużym ciosem - wypalił ter Stegen.
Po sobotnim hicie Bundesligi (Bayern zremisował na wyjeździe z RB Lipsk 1:1) na słowa ter Stegena zareagował Neuer. Bramkarz numer 1 kadry Niemiec nie krył rozczarowania wypowiedziami kolegi.

- Oczywiście słyszałem je, choć gdy byliśmy na zgrupowaniu, to (ter Stegen - przyp. red.) niczego nie powiedział. Zasadniczo uważam, że jesteśmy drużyną i powinniśmy występować jako drużyna. Nie wiem, czy jego słowa pomogły zespołowi - powiedział Neuer.

Golkiper Bayernu Monachium zasugerował, że ter Stegen powinien był powstrzymać się od takich komentarzy. - Nie wiem, czy taka wypowiedź służy sprawie, zwłaszcza że na pozycji bramkarza mamy wielu dobrych zawodników - także Kevina Trappa czy Bernda Leno. Każdy, kto nie gra, jest niezadowolony. W pełni to rozumiem. Uważam jednak, że zawsze najważniejszy jest sukces i dobro zespołu - dodał Neuer.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... -andre-ter

Nie da się ukryć, Neuer ma mocną pozycję w reprezentacji i choć dyplomatycznie, słusznie mówi, że w sporcie zespołowym dobrze jest czasem schować dumę.

Wróć do „Niemcy”