Najlepsze filmy - Strona 26

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2005, 23:46

coco pisze:jednym z najlepszych filmów jakie zostały nakrecone jest Człowiek Demolka Arrow bardzo dobra gra aktorów (Snipes i Stallone ) zwarta szybka akcja kapitalne wrecz rozróby masa świetnych efektów specjalnych to tylko niektóre zalety tego filmu Arrow polecam Wink
:angry: kolejny "najlepszy" film wg coco.
Po prostu najgenialniejszy, najwybitniejszy, najbardziej obsypany nagrodami, najlepeij obsadzony, najlepszego rezysera i w ogóle - film wszech czasów - "Człowiek Demolka"
:lol: , :lol: i jeszcze raz :lol:
brak słów - sorki za OT - ale to już przechodzi ludzkie pojęcia - jak można :?
nie pojmuje tego w którym momencie ten film jest taki wybitny.
No ale cóż, jak mawaiła moja polonistka - człowiek całe życie się uczy i głupi umiera :angry:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 paź 2005, 0:55

Kiedys tam slyszalem ze maja krecic druga czesc Swietych z Bostonu, slyszeliscie o tym?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 18 paź 2005, 19:51

Bienias pisze:Kiedys tam slyszalem ze maja krecic druga czesc Swietych z Bostonu, slyszeliscie o tym?
ja osobiscie nic nie słyszałem na ten temat ale gdyby to była prawda to jestem jak najbardziej za bo pierwsza czesc była dobra :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 paź 2005, 21:09

Ogladalem dzis film Seven, co prawda jest z 1995 roku i jak sie okazalo podczas ogladania filmu kiedys ogladalem jego urywki, to nie przeszkodzilo mi to w zalamaniu sie na koncu filmu, normalnie przezylem szok i nie moglem sie 'podniesc' przez 10 minut. Film swietny.

Jakis czas temu ogladalem Memento, film ma znakomite przeslanie. Aktorzy graja znakomicie. Co prawda na koncu nie 'zalamalem' sie tak jak po Seven, ale szczena mi opadla.

Musze sobie jeszcze zalatwic Fight Club, bo jak byl puszczany na Polsacie, to obejrzalem tylko koncowke, gdy puszczali Where is my mind?. Nie dlugo opisze wam moje wrazenia.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 paź 2005, 22:52

Haha ludziska :twisted:

Przed wczoraj ściągnąłem American Pie 4 Band Camp . :lol: Premiera światowa jest zaplanowana na 23 listopad . Oglądalem go po angielsku , nie ma jeszcze nigdzie napisow . 8)

nie bedzie juz starej paczki , tylko uwaga filmu skupi sie na mlodszym bracie Stiflera Mattcie :D Świetny film , polecam wybrac sie do kina

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 paź 2005, 23:39

Lakier pisze:Ogladalem dzis film Seven, co prawda jest z 1995 roku i jak sie okazalo podczas ogladania filmu kiedys ogladalem jego urywki, to nie przeszkodzilo mi to w zalamaniu sie na koncu filmu, normalnie przezylem szok i nie moglem sie 'podniesc' przez 10 minut. Film swietny.
Seven to klasyka kina
:wink:

ja z kolei polecam film My Sassy Girl - film produkcji koreanskiej :wink: świetna komedia opowiadajaca o losach chłopaka i dziewczyny a tak własciwie to o nieudolnosci chłopaka :wink: wiecej nie zdradze polecam :wink:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 30 paź 2005, 19:04

ja chciałbym polecić filmy z Kevinem Specey "American Beuty" i "K-pax" dla mnie to klasyka :D goraco polecam

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 30 paź 2005, 19:07

Loco pisze:ja chciałbym polecić filmy z Kevinem Specey "American Beuty" i "K-pax" dla mnie to klasyka Very Happy goraco polecam
rowniez sie przylaczam ;) znakomite filmy, ktore powinien obejrzec kazdy :D po prostu klasyka kina

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 09 lis 2005, 23:07

To jest zdecydowanie mój ulubiony film, uwielbiam go, na kompie mam i obejrzałem już z 10 razy, jest genialny, ponadto ściągnąłem niepowtarzalną muzę Dust Brothersów z filmu (warty szczególnego polecenia This is your life, a lubię bardzo też Space monkeys), a utwór where is my mind The pixies rewelka po prostu. Jedyna rzecz której mi barkuje, a musze ja znaleźć to książka na której podstawie zrobiono podziemny krąg, tytuł książki ten sam, autor Chuck Palahniuk, jak by ktoś posiadał proszę o kontakt. Co do treści filmu, jest po prostu genialna, to jest właśnie taki rodzaj filmu, że pokazuję ciekawą akcję, ale tak naprawdę ona jest tłem do całej filozofi tego filmu. Nie jestem anarchistą, ale ten film dał mi dużo do myślenia, jest wiele rzeczy z któymi chyba należy się zgodzić z Tylerem Durdenem, problem pojawia się w ocenie, czy Tyler to postać negatywna czy pozytywna. Ten film na niepowtarzalny klimat, wszystko świetne na czele z obsadą. Muszę się przyznać, że przed obejrzeniem tego filmu nie ceniłem zbytnio Brada Pitta jako aktora, ale po obejrzeniu go w tej roli, uważam że jest świetny. Trudność tkwi także w ocenie jakim typem filmu jest Fight Club, praktycznie pasuję do niego wiele rodzajów od sensacji do psychologi. POLECAM!!!! POLECAM!!!! POLECAM!!!!!POLECAM!!!!!!POLECAM!!!!

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

"Przekręt"-"Snatch"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 09 lis 2005, 23:17

Nie ukrywam, że moim ulubionym filmem jest "podziemny krąg", ale ten film także jest jednym z lepszych jakie widziałem, pare tygodni (może miesiąc) temu na polsacie miałem okazję go zobaczyć, czasem po obejrzeniu reklamy filmu, jesteśmy nim podnieceni i uważamy za 8 cud świata, potem bywa różnie, z tym filmem jest trochę inaczej oglądając reklamę uważamy że jest świetny, a po obejrzeniu filmu, że jest jeszcze lepszy. O czym jest film? Można by opowiadać w nieskączoność, głównymi wątkami są w mojej opini olbrzymi (nawet trochę więcej niż olbrzymi) brylant i nielegalne-"podziemne" walki bokserskie. Cudownośc tego filmu polega na tysiącach wątków i charakterystyczności postaci, mamy frajdę je rozgryzać, bo wiele rzeczy nie jest powiedziane wprost. (jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej o treści niech poszuka recenzji na googlach, ale prawda jest taka, że nie da się go streścić, trzeba obejrzeć).
Warty także polecenia utwór z filmu "golden brown" the stranglers
Może ktoś jeszcze oglądał ten film?

bronko
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bronko » 09 lis 2005, 23:43

fajny film..ale widzialem duzo wczesniej jak na polsacie..fajny szybki , dobrze zrobiony ...troche w stylu pulp fiction...ogolnie fajna rola pitta...i zakonczenie spoko:)pozdro

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 lis 2005, 12:48

squash pisze:To jest zdecydowanie mój ulubiony film
Z tego co widze prawie wszystkim sie podobal, ale ja go chyba nie widzialem. Jak czytam to co napisaliscie, to wydaje mi sie ze kiedys juz cos o nim slyszalem, a moze nawet widzaielm, ale jakos sobie nie przypominam. Tak czy inaczej, przekonaliscie mnie do niego i postaram sie jakos go zdobyc i obejrzec. :) Brad nie nalezy do moich ulubionych aktorow, wiec na tym napewno film troche straci :( ale jak obejrze to napisze czy mi sie podobal. :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 lis 2005, 19:51

napewno jednym z najlepszych filmów jest Gettysburg opowiadajacy o losach zołnierzy podczas jednej z najwiekszych wojen w Ameryce naprawde wybitne kino dla kogos kto lubi filmy historyczne :wink:

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 14 lis 2005, 20:04

Ja polecam Film "Blood Work" świetny film
Jeżeli ktoś lubi filmy zagadkowe o seryjnych mordercach to polecam
No i jeszcze jeden film "Odkupienie" też dobry
To są dość stare filmy ale Zajefajne.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2005, 20:17

znacie może jakieś filmy typu ,,chłopaki z sąsiedztwa", lub ,,młodzi gniewni" ? Jeżeli tak, to proszę, napiszcie jakie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”