Orange Ekstraklasa - program TVN

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 31 paź 2005, 0:31

W dzisiejszym odcinku niektórzy mieli okazję poznać rzecznika Wisły Jerzego Jurczyńskiego. I po raz kolejny wyszedł poziom prowadzących, do którego zdążyłem się przyzwyczaić, ale teraz naszło bolesne przypomnienie. Jurczyński przy nich to jak Monika Olejnik przy większości posłów... zresztą jestem pewien, że kiedy kamera pokazywała Jurczyńskiego, obaj panowie w studiu słuchali z otwartymi ustami; "a więc można powiedzieć normalne, nie rzucając idiotycznego żartu, bez yyyy przerywników i nie tracąc wątku w połowie zdania"? Tylko raz jednemu ze zdumienia wymknął śmiech a'la Beavis lub Butthead. Strasznie wypadło porównanie profesjonalizmu i biesiadnej konferansjerki. No i jaki z tego wniosek? Że powinni rozmawiać z ludzmi pokroju Chałbińskiego czy Jacka "siedzę tu, bo mi płacą" Bednarza, albo Tuzimka, który wygląda jakby zaraz miał zerechotać "Boże, ale ja się znam na piłce"... Przynajmniej nie widać, że trafili do tego programu przez przypadek.

Oczywiście Paweł Wilkiewicz stosunkowo sobie radzi, ale jest przy tym tak nudny i bezbarwny, że sam zapomina o czym mówi... I tylko Gmocha mi brak...

A stadionu kolejki pozwolę sobie nie skomentować...

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”