AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

LKlajt
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 113

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: LKlajt » 11 lis 2019, 14:31

23, 22, 21, 26, 26, 20

To aktualny wiek transferow Milanu z ostatniego okienka a wliczając jeszcze zimowych Piatka i Paqa [24, 22] czy - mam nadzieje odzyskanych - Contiego i Caldare [25, 25] widać wyraźnie czego brakuje. Niby wiek to tylko cyferki ale na boisku brakuje doświadczonego przywódcy który w trudnych momentach dałby wsparcie. Dla Romagnoliego to chyba za duży rozmiar kapelusza a Reina zjeżdża do bazy z ławki. Oczekuje w zimie jednego ale mocnego transferu. Mocnego nie w kontekście finansowym ale przede wszystkim mentalnego wpływu na drużyne. Przypomina mi to troche sytuacje z przejściem zblazowanego Pirlo do Turynu. W Milanie wygrał wszystko i ani Carlo ani on sam nie potrafil sie zmobilizować. A Juve go odbudowało.

Troche jeszcze za wczesnie na pelną ocene letniego okna acz wydaje sie że co najmniej 5 na 6 transferów wnosi sporo do nowej drużyny, na flopa zapowiada sie tylko Rebic.

Za Giampaolo były przeblyski dobrej gry aczkolwiek nie zaczeło żreć w odpowiednim momencie, trener nie kupil szatni i odpadl. Pioli lepiej uklada zespół i z tego co do tej pory widać ma szanse na zbudowanie ekipy. Zespołu który zacznie przywozić punkty bo koniec końców o to chodzi.

To co mi sie rzuca w oczy najbardziej to nastawienie na grę na tak, czesto nawet na hurra. Pojade nawet szeroko – przypomina mi troche nastawienie Pepa który wystawia w pomocy D. Silve, Fernandinho i KdB i każe im harować w defensywie wiedząc ze w ataku rozniosą prawie każdego rywala. Prawa strona: Conti, Paq i Suso to korytarz dla druzyny przeciwnej. Po drugiej: Theo, Krunić i Turek czyli w sumie bez obrońcy ;)

Bardzo jestem ciekaw czy to wypali, po ultradefensywnym Rino idziemy w strone Pepowego futbolu na tak. Miał to implementować Giampaolo – nie wyszło – więc Milan idzie w jeszcze wiekszą improwizacje z Piolim.

Oby sie powiodło, Forza Milan!

Wróć do „Włochy”