---> Rap <--- - Strona 19

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 02 lis 2005, 21:03

Momi zdaniem Pe pojechał PiHa nie to żebym lubial P{e bo tak nie jest,nie lubie ludzi z UMc nie licza 5 2 ale cóż,Pe wygral to battle i tyle,ale to moje zdanie.Pe jest średnim freestalerem

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2005, 23:10

cloner pisze:PiH - to hip-hop dla marginesu, ludzi niezbyt wyksztalconych, po jego tekstach mozna wywnioskowac, ze sam nie jest zbyt wyksztalcony, inteligentny, itp.
Z tego co wiem Pih skonczyl prawo wiec na chwile obecna posiada wyzsze wyksztalcenie w przeciwienstwie do jego konkurenta Pe.
Jego hip hop nie jest dla ludzi z marginesu a przykladem tego moge byc Ja :wink:

cloner pisze: Pan Duze Pe/Grande Pe (rozne ma pseuda, zalezy gdzie wystepuje)
to muzyka dla inteligentnych ludzi, on sam do nich nalezy, preferuje kulturalne, wyszukane slownictwo,
ta bardzo wysublimowane slownictwo a moze podasz jakis przyklad??
cloner pisze: niszczy ludzi na free
Ostatnio sam zostal zniszczony przez zioma Piha- Pogo
Przypomne tylko ze wbw juz dawno powinien przegrac ale niestety glos publicznosci nie byl brany pod uwage. Wspomne jescze ze najlepsi w stylu wolnym nie biora udzialu w tych zawodach.
cloner pisze: nie wiem skad ten PiH sie urwal, czy w jakis grupach wystepuje, ale wiem, ze Grande Pe to elita polskiego ragga/dancehall :)
Pih jest bardzo znanym i cenionym raperem ktory nie wyskoczyl z nikad. Wspolpracowal z najlepszymi djami w kraju, a przedewszystkim jest czesto zapraszany na rozne plyty chocby z wspomnianym w beefie Mesem.
Jestem tylko ciekaw czy podobnie jak Markus nie znasz pojec takich jak chocby V kolumna, masoni, jarmulka, mimikra, albo juz trudniejsze skazani, palak
jezeli nie odpowiesz w ciagu 24 minut uznam ze nie masz pojecia o czym piszesz
Oczywiscie jest to nawiazanie do Pe ktory min tym tekstem sie zblaznil
:lol:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 02 lis 2005, 23:16

Ostatnio sam zostal zniszczony przez zioma Piha- Pogo
Przypomne tylko ze wbw juz dawno powinien przegrac ale niestety glos publicznosci nie byl brany pod uwage. Wspomne jescze ze najlepsi w stylu wolnym nie biora udzialu w tych zawodach.
Dobrze piszesz najlepszi nie biora udziału przykładem jest Ostry

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8692
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lis 2005, 8:19

Jestem tylko ciekaw czy podobnie jak Markus nie znasz pojec takich jak chocby V kolumna, masoni, jarmulka, mimikra, albo juz trudniejsze skazani, palak
troche za pozno odpowiadam, ale dobre i to :lol:
zeby nie bylo, nigdzie nie napisalem, ze przesluchalem/przeslucham dissa :!:

no i oczywiscie znam wiekszosc tego slownictwa, ktore tutaj wymieniles - i co w zwiazku z tym :?:

dzieki za krotkie info o PiH'u ;) (moj brat ma kilka jego trackow, przesluchalem, ale nie jakos nie spodobal mi sie ten styl)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 lis 2005, 11:19

Oto cytat z forum hip-hop.pl:

Pih pewnie nagra, bo nie odpuści, nawinie coś w stylu "Nie będziesz mi ku..o dyktował warunków, spuszczę ci się na ryj, wyr.....am w d...ę cwelu, niedomyty byczy pisiorze" hehehe, na tym się skończy, że Pe nie odpowie, bo Pih się nie wyrobił w czasie, a Pih będzie się spinał że wygrał
A forumowicze będą się jarać "niedomyty byczy pisiorze" whoaaaa, ale pancz skur.....ńskii, whoaaaa!
ej napisz ktos esemesa do piha moze by to nagral dzisiaj jeszcze bo nudy cos ......... :( :(

No i ja się pod tym podpisuję

Zmieniam ten post zeby nikt sie nie przycepil ze pisze jeden pod drugim.
Prosze, co za tandeta - http://www.hip-hop.pl/albumy/getit.php? ... af07ddb1f2 odpowiedz PiHa, jak wczesniejsze dalo sie sluchac, tutaj totaaalna porazka.
yyy wbiles ch.. w serce dziewczynie zobacz jak wyglada masz w krzywym zwierciadle haha dziewczyne bonda
co to ma byc?
jaka Cisza i spokoj - C..a i konus.

Najwieksza tandeta jaka slyszalem. A Pe mu powiedzial ze nie ma podkladu dobrego to chlopak sie zmienil :lol: A wyzszy post jest jakby wyrocznia calego utworu :lol: Zabawny ten Piszek :lol: Jaracie sie tym? whoooa :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lis 2005, 22:33

Widze Loczek ze dalej nie masz argumentow i w dodatku operujesz zdaniem innych :evil:

odpowiedz Piha nie jest slabsza od pozostalych ale Pe i tak nie ma szans bo NCCSJ nie jest na poziome c&s
Nie podoba mi sie nawiazanie do miasta, czyzby Pe chcial sobie zjednac stolice?

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 06 lis 2005, 14:57

Jeśli ktoś chce to dwa kawałki z nowego dwupłytowego WWO.

http://rapidshare.de/files/7214775/wwo.rar.html

Kawałek Sokoła na wysokim poziomie (szczególnie bit)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 lis 2005, 20:19

wlasnie slucham Polomienia... iii co sie stalo z Malolatem bratem Pezeta siedzi?!?!?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 06 lis 2005, 20:25

dzieciol31 pisze:wlasnie slucham Polomienia... iii co sie stalo z Malolatem bratem Pezeta siedzi?!?!?

JUż nie. Siedział około 6 miesięcy może troszeczkę dłużej jeżeli się nie mylę. POdczas jego pobytu w więzieniu organizowane były koncerty pt"Free Małolat". Zwrotki Małolata nawijał Pezet, a dochód z koncertów szedł na adwokata.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lis 2005, 13:56

Siedzial dluzej ale to nie wazne. Teraz chlopak promuje swoja plyte i mozna wrescie zaczac chodzic na jego koncerty

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 lis 2005, 16:08

Widze, że nic się nie dzieje w temacie. Słuchał już ktoś nowe WWO?? Ja się zastanawiałem, czy kupic oryginalne WWO czy Mesa. Wybrałem tego drugiego. Kupiłem edycje 2-płytową i jestem bardzo zadowolony. KOzacki jest wywiad z młodym raperem. hehe niezłe jest tło , kto oglądał ten wie o co chodzi :wink: Teraz czekam na płyte Pelego. Wychodzi ona 12 grudnia, czyli już za niecały miesiąc.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2005, 16:27

WWO jecze nie ma. Chyba ze kos ma znajomosci w prosto...jak dobrze pojde to przeslucham sobiewwo w poniedzialek :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 lis 2005, 16:33

Ale na necie już chodzi.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 18 lis 2005, 16:37

Płyty WWO drogie jak na Polske, ale napewno bedzie dobra dawka Rapu.

Co do Mesa daje rade.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 lis 2005, 17:11

Jeszcze nikt do tej pory nie wydał bardzo dobrego 2 płytowego labumu. Jedna płyta zawsze jest dobra a druga do dupy. Mam nadzieję, że się myle w przypadku WWO i będzie równa produkcja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”