Elche Cf (zbiorczy) - Strona 5

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 24 paź 2005, 20:45

a mianowicie Recre ( i chyba ta drużyna zajszybciej odpadnie z tej czołowej
Tego to ja bym nie powiedzial. Wg mnie obecnie w Segunda Division jest 8 druzyn ktore maja szanse na awans do Primera i miedzy nimi jest Recreativo. W niedziele Recre wygralo 3:0 z R. Ferrol.
Oczywiscie ja kibicuje Tenerife, ktore wczoraj nieszczesnie zremisowalo 0:0 z Herculesem.
Gdzie można znaleźć fotki stadionów Lorca Deportiva
Nie mam pojecia. Wiem tylko ze ten klub zostal zalozony w 2002 roku, czyli 3 lata temu i to jest oficjalna strona tego klubu. Dowiedzialem sie ze na stadion moze pomiescic tylko 8064 kibicow, ale nie wiem gdzie mozna zdobuc zdjecia.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 27 paź 2005, 9:35

Najbliższa kolejka:

La Condomina: C.Murcia - Tenerife
Nou Estadi: Nastic - Murcia
Mediterraneo: Almeria - Levante
J.R.Perez: Hercules - Sporting
La Rosaleda: Malaga B - Ferrol
O. de Chapin: Xerez - Valladolid
C.Belmonte: Albacete - Lleida
Municipal de C.: Castellon - Lorca
Los Pajaritos: Numancia - Eibar
C.Deportiva: Real B - Ejido
N.Colombino: Recreativo - Elche

Elche czeka więc trudny wyjazd, ale może chociaż remis wywalczą, to będzie dobrze ;). Ciekawe spotkanie także w Alicante i Jerez de la F. :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 paź 2005, 17:39

Nie bedzie mialo tak latwo Recreativo, ktore zajmuje teraz 3 miejsce w lidze z Elche. Poaztym Elche zagralo wczoraj mecz towarzyski z lokalna druzyna La Nucia i wygrali 4:0. W tym meczu po raz pierwszy w tym sezonie zagral Sergio Aragoneses, ktory byl kontuzjowany.
Inny ciekawy mecz to Tenerife-C.Murcia, zapowiada sie na remis, tak jak zawsze...

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 30 paź 2005, 14:31

Dzisiaj Elche Frankowskiego gra na wyjeździe z Recreativo Huelva :D . Może znowu spełni się powiedzenie "Franek, Franek łowca bramek". Ciekawe tylko czy Franek bedzie grać.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 30 paź 2005, 19:52

Elche przegrało dziś 0-2 z Recreativo. Jest 7 w tabeli. Ma 4 punkty straty do Realu Murcia. W tabeli pomiędzy 1 a 12 miejscem jest tylko a może aż 7 punktów. To w sumie tyle co nic. Ze dwa zwycięstwa i remis i można posunąć się w górę klasyfikacji. Trzeba koniecznie ustabilizować formę i będzie dobrze. Dotyczy się to każdego klubu w tej lidze teraz :).

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 30 paź 2005, 22:18

Frankowski grał, ale nie błyszczał. Został zdjęty z boiska w 80 minucie spotkania. Nie miał zbyt wielu okazji, a i przy piłce był mało widziany :( . Martwi także ostatnia forma piłkarzy Elche. Grają mało skutecznie. Może Franek przełamie się w następnym meczu. Mam taką nadzieje i trzymam za niego kciuki :) :)

Awatar użytkownika
Henry 007
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 30 paź 2005, 22:55

No moze z Elche franek odejdzie w styczniu....... jesli Elche nie zacznie wygrywac to z awansu nici.......Co ciekawe 2 bramki dla recetarivo strzelil brak kalu uche :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 lis 2005, 18:17

STRUMYK pisze:Elche przegrało dziś 0-2 z Recreativo
To byl trudny mecz, wiec nie dziwie sie ze Elche przegralo.
Nastepny mecz Elche musi wygrac. Graja przeciwko Malaga Club de Futbol B, ktora zajmuje 19 miejsce w tabeli z 10 punktami. Jak marzy im sie jeszcze Primera Division to takie mecze musza wygrywac. :P

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 04 lis 2005, 18:21

No i mamy już 11 kolejkę ;)

Carlos Belmonte: Albacete - Gimnastic
C. de Valencia: Levante - Castellon
Ipurua: Eibar - Xerez
S.Domingo: Ejido - Almeria
Camp d'Esports: Lleida - Tenerife
F.A. Carrasco: Lorca - Numancia
La Condomina: Murcia - Recreativo (hit kolejki)
A Malata: Ferrol - Real B
El Molinon: Sporting - C. de Murcia
Jose Zorrilla: Valladolid - Hercules (równie ciekawe spotkanie)
Martinez Valero: Elche - Malaga B

Myślę, że tym razem Frankowski coś trafi na spółkę z Nino :):)

Snake czy mógłbyś opisać w skrócie w jaki sposób Hiszpanie budowali swoje stadiony w ostatnim 50 leciu? Czy korzystali z pomocowych funduszy Unii Europejskiej? Czy budowany właśnie stadion w Kadyksie jest przykładem pomocy od UE czy też jest to inicjatywa miasta, czy też ludzi związanych z klubem? :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 04 lis 2005, 19:14

To prawda, 11 kolejka jest dosyc ciekawa. Elche, jak juz pisalem powinno wygrac z Malaga B. Murcia-Recreativo to jest bez watpienia hit kolejki. Tez licze na Frankowskiego.
Snake czy mógłbyś opisać w skrócie w jaki sposób Hiszpanie budowali swoje stadiony w ostatnim 50 leciu?
Nie bylo latwo budowac stadionow za czasow Franka. Budowano tam gdzie mozna bylo i za tyle pieniedzy ile sie mialo.
Czy korzystali z pomocowych funduszy Unii Europejskiej?
Hiszpania weszla do UE w 1986 roku, czyli prawie 20 lat temu. Z tego co wiem UE nie pomagala w budowie stadionow. Z tego co wiem, pieniadze na budowe daje "ayuntamiento" czyli urzad miasta no i oczywiscie wlasciciele klubu.
Czy budowany właśnie stadion w Kadyksie jest przykładem pomocy od UE czy też jest to inicjatywa miasta, czy też ludzi związanych z klubem?
Stadion w Kadizie jest bardzo ciekawy. Nie jest on w trakcie budowy, tylko w trakcie remontu. Ma on bardzo ciekawa historie. Estadio Ramón de Carranza zostal zinaugurowany w 1955 roku. Budowa trwala od maja 1954 roku do sierpnia 1955. Jest to symbol miasta. Remont rozpoczol sie w 2000 roku. Pieniadze znalazly sie bo szefowie klubu zdecydowali sie sprzedac spora czesc terenu nalezaca do klubu. Nie wiem czy UE pomoga w jakikolwiek sposob.
Stadion wyglada teraz tak:

Obrazek

A tak bedzie wygladal:

Obrazek

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 04 lis 2005, 20:10

Dzięki za odpowiedź ;).
Zawsze mnie interesuje tematyka budowy/renowacji stadionów.
I faktycznie ten stadion w Kadyksie jest symbolem klubu, bo jak słucham relacji radiowej z meczów Cadiz CF to komentatorzy bardzo podkreślają symbolikę tego stadionu. Ta pierwsza fotka to już chyba nieaktualna ;).
Tak stadion wygladał jeszcze w Segundzie B :P. Teraz są te nowe trybuny i te narożniki też. Ale niedużo im chyba zostało, bo inauguracja Nuevo Estadio Ramon de Carranza ma być w przyszłym roku. To wszystko jeszcze bardziej zachęca mnie do nauki hiszpańskiego, ale wszystko w swoim czasie ;).

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 04 lis 2005, 21:37

STRUMYK pisze:słucham relacji radiowej z meczów Cadiz CF to komentatorzy bardzo podkreślają symbolikę tego stadionu.
Jakiego radia sluchasz?
Ta pierwsza fotka to już chyba nieaktualna
Mozliwe, ale znalazlem ja na glownej stronie Cadizu.
To wszystko jeszcze bardziej zachęca mnie do nauki hiszpańskiego, ale wszystko w swoim czasie
Nie bedziesz tego zalowal nigdy. Jest bardzo latwo nauczyc sie hiszpanskiego. Jak juz bedziesz umial to radze cie przeczytac ta strone o stadionie Kadizu Jest tutaj wszystko co bys chcial wiedziec na ten temat. Poprostu wszytsko.

Od 13 kolejki w Segunda Division, czyli od 19 listopada do 21 kolejki czyli 22 stycznia, pilka ktora bedzie sie gralo bedzie zolta. Nazywa sie "Winter Ball" i wyglada tak:

Obrazek

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 04 lis 2005, 21:44

Ta piłka jets stworzona specjalnie na zimowe miesiące. Wyprodukowała ją Nike rok temu, rok temu w zimie, też ją grano. Jest po to, ponieważ w zimowe miesiące jest słaba widoczność na boisku, a dzięki tej piłce jest lepsza. Bez chwalenia się sam mam tą samą w domu :)

Sory za off-topic

Liczę na Frankowskiego, że w ten weekend coś ustrzeli. Mam nadzieję, że Elche pokona rezerwy Malagi.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 04 lis 2005, 22:55

Ta piłka ma ewidentne barwy Villarrealu a także Cadiz CF ;). Podobne barwy ma chyba Alcorcon, ale tego nie jestem pewien :).
Słucham relacji radiowych z meczów Cadiz ze strony oficjalnej www.cadizcf.com. Ostatnio słuchałem relacji z meczu Alaves-Cadiz. Mimo wszystko lepiej się słucha jak Cadiz gra u siebie. Wtedy słychać odgłos z trybun. A wtedy jest super. A w ogóle to brakuje mi relacji telewizyjnych z meczów Primery i Segundy. Jak było Estudio Estadio na TVE to starałem się tego programu nie przegapić :).

Elche powinno wygrać z 3-0. Ale tych rezerw bym nie lekceważył z deka :).

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 lis 2005, 13:58

brakuje mi relacji telewizyjnych z meczów Primery i Segundy. Jak było Estudio Estadio na TVE to starałem się tego programu nie przegapić
Ja zawsze ogladam EE ale na TVE 2. Watpie zeby byl dostepny w Polsce. Z satelity Astra mozna odbierac TVE International, ale chyba tam tego nie puszczaja.

Co do meczu z Elche to ja stawiam na 2:0.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”