Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 05 lis 2005, 11:32

Powiedzcie, że to nieprawda Wlaśnie przeczytalem, że na Polsacie Sport nie pokaża meczu znakomitego Bayernu ze znakomitym Werderem, lecz pokażą mecz Słabej Borussi Dortmund z jeszcze słabszym Bayerem. To tak jakby w PD był mecz Real - Barca, ale C+ by pokazał mecz Elche, bo tam gra Franek.
Wiem, że zagra Krzynowek i Smolarek, ale to już lepiej zrezygnować z pokazania meczu Rangers - Aberdeen, które gowno wszystkich obchodzi.

Wracając do meczu bayernu.
Backerbauer, Rumenige i te inne dziady jak przed każdym meczem wierzą, że Makaay się odblokuje Zapewne znów będzie wszystko pieprzył każdą okazję, a Bayern wygra. Czekam, aż Magath skończy z Makaayem i wystawi atak Guerrero-Pizzaro. Nie można przeciez wsytawiać ciągle jednego piłkarza tylko za zasługi. 1000 minut bez gola. He he. Makaay już wyleciał z kadry Holendrów; jak się nie pozbiera wyleci z pierwszego składy bayernu i nie pojedzie na Mundial.
Werder po dramatycznym zwycięstiwe nad Udine jest szczęsliwy, ale zmęczony (z resztą bayern też), miejmy nadzieję, że to nie wpłynie na poziom spotkania. Liga sie wyrównała. Jeśli Bayern straci punkty, to wyrówna się jeszcze bardziej. Pamiętacie jak w sierpniu pisaliśmy, że juz wszystko przesądzone, że Makaay będzie Królem Strzelców, a Bayern Mistrzem? Teraz sytuacja się diametralnie odwrociła. Wszyscy faworyci gubią punkty, te zespoły z drugiej półki korzystają na tym. Wielka trójca: Bayern, HSV i Werder jest zagrożona.

Jeśli chodzi o moje zdanie, to pomimo kryzysy Roya nie wierzę, żeby Bayern przegrał na Allizanz Arena, gdzie bawarczykom jest trudno nawet gola strzelić. Patrzę teraz na składy. Atak Makaay-Pizzaro. Wydaję się, że to atak marzeń, ale obaj piłkarze sa nieskuteczni. Znów zwycięstwo Bayernowi uratuje Ballack, albo Deisler. Szkoda mi Schweinsteigera, który musi się męczyć na lewej obronie. Dziś też na niej zagra, ale jak przystało na wielki talent, jakim jest Basti to i na tej pozycji gra znakomicie.
Atutem Bayernu będzie także to, że nie zagra Klasnić. Bayern bez wiekszych strat. Santa Cruz, Lizarazu, to nie są największe gwiazdy zespołu.
Inny atut to statystyki. W ostatnich 8 meczach u siebie Bayern stacił tylko raz punkty. W sezonie 2001/02.
Składy:
bayern:
1 Kahn, 2 Sagnol, 3 Lucio, 25 Ismael, 31 Schweinsteiger, 6 Demichelis, 26 Deisler, 11 Ballack, 13 Zé Roberto, 10 Makaay, 14 Pizarro
Brema:
1 Reinke, 15 Owomoyela, 16 L. Andreasen, 4 Naldo, 27 C. Schulz, 6 Baumann, 22 Frings, 24 Borowski, 10 Micoud, 11 Klose, 17 Valdez,
Mój typ: 1-0 dla Bayernu.

Wróć do „Niemcy”