Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post autor: Alkoholiko » 09 lis 2005, 0:06

Chciałem tu napisać coś o transferach Legijnych...po niektóre przymiarki sprawiają że włos jeży mi sie na głowie (np:Tosić, Milijas, Pogosjan, Olisadebe, Radonjić) ;/

Nie ma co sprowadzać zagranicznych zawodników kiedy w Polsce jest pełno wartościowych grajków....a panowie z ITI mogliby kopsnąć jakiś hajs na transfery - 2mln napewno by się zdaały :D

Bramkarze:
Co do bramkarzy to chyba pewne miejsce ma Fabiański...drugie....nie gorszy Mucha - ale potrzeba nam dobrego młodego bramkarza - taka 'melodia przyszłości', bo ani Zaremba ani Ryłka raczej nie będą tą melodią :D Więc należy szukać w niższych ligach....klasowego bramkarza -16, -17 latka...który za 5 lat - jak Fabiański wyjedzie grać do Arsenalu, to wygryzie z bramki słowaka Muche ;) Przymiarki takich 'portiere' jak Gostomski, Szczęsny to chyba dobre przymiarki...ale nienależy zapominać o Białkowskim który już jedną nogą był w rewelacji Premiership - Wigan! Możnaby go sprawdzić!

Obrońcy:
W tej formacji jak wszyscy wiemy - potrzeba nam wzmocnień! Jeśli chodzi o środek: Choto, Rzeźniczak, Ouattara i Rosłoń nam wystarczą, choć możnaby było wzmonić jakimś zawodnikiem tę formacje...ale nie ma co się śpieszyć...już w wakacje będziemy mieli brązowego medaliste mistrzostw świata w drużynie - Jacka Bąka! Jeśli chodzi o boli to na lewej w miare spisuje sie Kiełbowicz...ale to ni jego pozycja! Przymierzani są Chałas(z Hetmana) i Tosić(z OFK Belgrad) ale czy te nazwiska nam coś mówią? Nam potrzeba ogranego zawodnika, z doświadczeniem ligowym (tudzież reprezentacyjnym)....ja postawiłbym na Sznaucnera który jak na razie świetnie radzi sobie w Grecji...ale możnaby go wydobyć spowrotem, dla dobra Polskiej piłki, dla dobra reprezentacji!Poledića jakoś mi w Legii nie pasuje....miał jeden dobry mesz...ale myśle ze jak najszybciej misie z Legii powinni się go pozbyć....A co do strony Wojtka Szali...to Wojtek końcówke poprzedniego sezonu miał znakomitą - gorzej jest teraz...ale powinno sie go zostawić w drużynie...a Ghanem...hm...ciekawy zawodnik - ja dałbym mu szanse...ale Wdowiec chyba juz wie na co go stać i Egipcjanin najprawdopodobnij odejdzie! Ja na to miejsce widze marnującego taleny w Łęcznej Bronowickiego...bardzo szybki zawodnik (stylem gry przypomina Baszczyńskiego)...grający ofensywnie...to jest mój typ...możnaby też rozważać sprowadzenie z zachodu Łągiewki - też (jak w przypadku Sznaucnera) dla dobra reprezentacjii i Polskiej piłki!

Pomocnicy:
Tu powinien wrócić Kiełbowicz...bo Karwan sobie nie radzi na lewej pomocy..ale Karwana nie wyrzucać....może kiedyś sie przebudzi :D No i jest tylko Kiełbik....można by wzmocnić te pozycje jakimś młodym grajkiem...lub sprowadzić porządnego lewonożnego zawodnika - żeby Kiełbik nam nie stanął w miejscu tylko sie rozwijał - mówi sie o Sobolewski (z Jagiellonii) i Kaczmarku (z Korony)...ale Sobolewski....chyba Legia to dla niego za wysokie progi...a Kaczmarek - Klicki go za małe pieniądze nie wypuści! Grzelak byłby dobrym wzmocnieniem mi sie wydaje! Z drugiej strony ...prezyszłość należy do Szałachowskiego - szybki, dynamiczny, strzela gole....niczym Sokołowski I za dawnych lat! a co do Sokołowskiego tylko tego drugiego to moim zdaniem nie ma miejsca dla tego zawodnika w Legii - koleś nie umie według mnie grać w piłe...szybko biega i wychodzą mu dośrodkowania, ale chyba za dużo daje w gaz...ale to tylko moja opinia :D Ja bym go sprzedał - wkurza mnie jak Wieszczycki w Canal+ chwali tego zawodnika i mówi ze możnaby go sprawdzić w reprezentacji <hahaha> ! Jako zmiennik Szałacha zostaje Karwan to Sokół II nam nie potrzebny! Co do defensywnych pomocników to Surma i Djoković w tym roku mają zwyżke formy, prezentują się wyśmienicie...niech zostaną....chociaż w przypadku Surmy - raczej odejdzie do Cracovii - jak Krakusy dadzą dobrą kaskę to Zygo go puści! Jarzębowski to zmarnowany talent...ja bym go zostawił...ale pewnie podzieli los Wróblewskiego...adejdzie do jakiegoś sredniaka ligowego :( Za to Magiera - Wdowiec z niego chyba już zrezygnował - ja mam sentyment do tego zawodnika i bym go zostawił..ale zobaczymy jak to będzie! Tymczasem na tę pozycje przymierzani są:Milijas (z Zemuna), Lachowski (z Sosnowca), Kaźmierczak(z Pogoni), Radonjić(z Partizana)...eh...Djoko i Surma są dobrzy, ale jak ten drugi odejdzie to Kaźmierczaka bym kupił...bo jak nie to trafi do Wisły! A ofensywni - Vuković drewniak powinien zostać jak najszybciej usunięty z zespołu - takiego drewniaka dawno nie widziałem ;/ I jeszcze zabrał zastrzeżony numer dla Deyny! Paranoja!Smoliński i Burghardt rzecz jasna zostają :DNa pozycje ofensywnego pomocnika przymierzani są Pogosjan (z Banancu) i to wszystko - w sumie racja bo Bury napewno odnajdzie swoją zagubioną forme z przed kilku miesięcy a Smoła będzie dobrym zmiennikiem! Nikogo na te pozycje nie potrzeba!

Atak:
Włodarczyk(przez sentyment), Klatt(pokazał że potrafi strzelać gole), Janczyk(nadzieja) zostają! Szczególnie Janczyk - nie można zmarnować takiego talentu - i nie puszczać go do Arsenalu! Zjawińskiego wyporzyczyc...jak najszybciej bo to bedzie stracony talent jak Sawicki! Chmiesta też wypożyczyć lub odsprzedać - pokazał że Legia to dla niego za wysokie progi i że nie umie strzelać goli ze stuprocentowych akcji!
Kto na wzmownienie...oto przymiarki: Janota(z Zielonej Góry), Hirsz(z Lechii), Pitry(z Sosnowca), Jeleń(z Wisły P.), Kiełb(z P.Siedlce), Wichniarek(z Herthy), Olisadebe(z Panathinaikosu)...ech - ten Oli mnie przeraża...nie chce go...znów bedą problemy z wracaniem od rodziny lub z chorobami! Ja bym wziął Hirsza - niech się ogrywa w Extraklasie, i Wichniarka - niech chłopak odżyje w końcu i nie ciągnir wielkiej kasy!

Włala:
Fabiański
Bronowicki - Choto - Bąk - Sznaucner
Szałachowski - Kaźmierczak - Burkhardt - Kiełbowicz
Włodarczyk - Wichniarek

A teraz wam przedstawie znanych zawodników którzy są aktualnie bezrobotni i poszukują pracy - może łysek Zygo by sie zastanowił nad którąś z propozycji:
Pegguy Arphexad (Francja) '74 Bramkarz - min.OM, Liverpool

Herve Alicarte (Francja) '74 Lewy obrońca - min.Bordeaux
Emeka Efejiagwa (Nigeria) '77 Libero - min.Wolfsburg, Charlton
Paolo Montero (Urugwaj) '71 Libero - min.Juventus
Rachid Neqrouz (Maroko) '72 Libero - min.Bari
Antonio Soldevilla (Hiszpania) '78 Libero - min.Espanyol
Jiri Homola (Czechy) '80 Prawy obrońca - min.Sp.Praga
Anthony Braizat (Francja) '77 Prawy obrońca - min.Lyon
+ ciekawostka: Daniel Markowski (Włochy) '83 Libero - min.Greuth Furth

Jerome Bonissel (Francja) '74 Lewy pomocnik - min.Rangers, Fulham, Bprdeaux, La Coruna
Jordi Cruyff (Holandia) '74 Środkowy pomocnik - min.Barcelona, Espanyol, Manchester
Jean Paul Kamudimba (Kongo) '82 Środkowy pomocnik - min.Nicea
Daniel Ngom Kome (Kamerun) '80 Prawy pomocnik - min.Gatefe, Numancia
+ciekawostka: Wojtek Leśniak (Polska) '86 Środkowy pomocnik - min.Velbert

Cylir Chapuis (Francja) '79 Napastnik - min.OM
Claudio Lopez (Argentyna) '74 Napastnik - min.Lazio, Valencia

No i to tyle!
Brawa dla tego ktpo to wszystko przeczyta!

Wróć do „Polska”