Mercato Rossonerich

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Mercato Rossonerich

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lis 2005, 11:21

Postanowiłem założyć ...drugi raz ten temat a to ze wzglęgu że popszedni został wklejony (?) nie wiedziesz czemu a temat "Transfery (zbiorcze)" znikną także nie wiedzieć czemu. (?) mercato do dziedzina sportu wiec chyba nie łamie regulaminu :roll:

Zablokowanie tego tematu będzie równo znaczne (mam nadzieje) z zablokowaniem 10 innych tematów mających na celu wyrażanie swoich opini na temat transferów jednego klubu lub piłkarza. A jest takich tematów naprawde kilka :wink:

To tyle sprostowanie :p dla często będącej na rybach Grupy Trzymającej Władze :roll: By potem nie było nie porozumień. Obiecuje ze swojej strony że postaram sie nie sam do pilnować by temat nie było o "rowerach" i jak napisałem wcześniej by nie tyło pisanie dla pisania. :wink: choć tak naprawde to ja nic nie moge w tej kwesti :roll:

Mercato Rossonerich :!:

I to by w zasadzie było tyle. Ale trzeba zacząc temat. Zimowe okno transferowe może nie być tak ciekawe jak letnie, ba na pewnie nie będzie. Narazie spekulacje transferów Milan dotyczą wszczęgolność obrońców. Wysokiej klasy defensorów jak i młodych nie opierzonych obrońców. Ostatnio coraz głosniej o tym że jak Cicinho podpisze umowe z Real - Milan zarzuci sieci na 22 letniego Nelsona z Benficki. Nie umarł temat Chivu - rossonero [?] ostatnie Barzagli, Gallas czy też Ivan Helguera.

Pewnie jest ze Ancelottiego czeka trudne zadanie przebudowac ta drużyne od tyły. Po sezonie Billy zakończy kariere. Stam może wrócic do PSV (Alex?) Cafu po MŚ może podziekować za te wszystkie lata. Bym bardzie ja by wsniósł w góre puchar Mistrzów Świata jako kapitan Canarinhos. Ewentulanie podpisze roczna umowe i bedzie kims takim w klubie jak Serginho. Czyli zawsze gotowym by pokazać co potrafi. Paolo Maldini może podjąć decyzje że także końcy swa jakże piekna kariere. Simic na ryby i w zasadzie Ancelotti z Gallianim budują na nowo linie obrony opierając ja na Sandro Nescie i lewej flance Kakha Jankulovski. Także to nastepne okno będzie nie zwykle ciekawe pod względem wiekszych zakupów. Tym bardzie ze Stara Dame czeka podobne zadanie i bedzie mała rywaliacja o nie jednego gracz. (chyba?)

Ja jak zwykle zaczynając temat spróbóje cos nakreślić 8) Wrózka Balia dziś nie pracuje ale sznuta piłkarska jak najbardziej :lol: :wink: Było ostatnio z 5000 plotek ale postaram sie ocenić szanse na transfer w skali 1-5 tylko tych najbardziej "ziemskich". Tak jak w popszednim sezonie byłem pewnień transferów Gilardino i Jankulovskiego tak w tym jeszcze mnie nie oświeciło na kogo Milan "postawi". Ale mam pewne przypuszczenia. Dużo bedzie zależało od tego jak nie które kluby zakończą sezon. A zwłaszcza co wywalczą w tym sezonie. Tak to juz jest. :wink:

Obrońcy - Helguera - 4 :(, Gallas - 4 :), Chivu - 3,5, Barzagli - 4, Cicinho - 2, Zaccardo - 3, Bonera - 3, Sagnol - 3, Alex - 4 :), Puyol - 1 (:lol:), Materazzi - 1 ( :shock: :lol:), Ujfalusi - 2 :(, Boumsong - 3 :(, Heitinga - 4 :), Kompany - 3, Yepes - 3, Terlizzi - 3, Cris - 3, Andrade - 3 :(, Metzelder - 3, Oddo -3, Zambrotta - 2 :(, Nelson - 3, Reveillere - 3, Felipe - 4, Trabelsi - 4, Maxwelle - 4,

Pomoc - Ballack -3, Snejder - 4, Totti -1 ( :shock: :lol:), Piennar, 3, Foggia - 4,5 (:wink:) Govou - 2, Mancini -3.

NapadCassano - ... :wink:, Crespo - 4 :wink:, Torres - 3,5, Henry - 3, Ruud 3 :evil: , Di Vaio - 4,

Oczywiście lista gracz oparta jest na przypuszczenia prasy. Zawsze może na nia "wskoczyć jakiś Brazylijczyk" czy gracz którego transfer to jest tajemnica. W popszednim mercato prasa pisała o dwóch obrońcach i napastniku - przyszli dwaj pomocnicy i napastnik. W zimowym oknie gracza do napadu pewnie Milan nie pozyska. Tym bardzie że mamy ich czterech plus mega ofensywni pomocnicy. Wczoraj sie pojawiła informacja że El Nino nadal jest nr. 1 tylko gdy sie zdecyduje odejśc z Vincente Calderon. Ten sezon moze byc kluczony. Jak wiemy Hiszpanie w serie A to zazwyczaj zły pomysł zwłaszcza za takie pieniadze. Ale coraz wiecej czynników przemawia za tym że może już w nie długim czasie Silvio postawi na swoim. :wink: Henry może odejśc z Kanonierów po sezonie, może ale nie musi. Barca ma już przygotowną oferte. I watpie by chcial wrócic do Włoch. Choć Vieria wrócił ? Patrick - Milan Arsenal Juve - Heniu Juve Arsenal Milan ? teoria - małe szanse. Camp Nou też przyciąga. Cassano był już łaczony z każdym klubem w Europie wiec jeden Pan Bóg wie gdzie będzie grał. Może nawet Roma (?) ... ahh te pieniądze. :wink:

W pomoc nie potrzebujemy aż takich zmian. Gdyż ta formacja jest mocna. Sądze że przyjdzie ktoś na prawa strone. Może własnie młody skrzydłowy Foggia :wink: - za darmo po sezonie do wyrwanie jest Piennar z Ajaxu ale inne kluby też go widzą u siebie. O tottim nie ma co rozmawiać. Pewnie Milan spyta o Misze Ballacka. Bo to bedzie najbardzie pożądny gracz w czasie mercato. Bardzo możliwe że na odejście z Lyonu zdecyduje się Govou - on jako jedyny ma obiecane że jeśli bedzie chciał odejśc do wiekszego klubu i dostanie Lyon kwote zapisana w umowe Aulas nie zrobi problemu (prawa strona) kwota ? hmm trudno strzelac :wink:

Obrona ? tu nie ma sensu pisać nazwisk bo nikt chyba nie trafi. Dużo będzie zależało od decyzji ws. transferów Romy, decyzji Jaapa o powrocie do ojczyzny, od tego czy pozwoli sobie w kasze dmuchac Mourinho :wink:, co wymyśli syn Gallianiego :lol: :wink: może znów trafi w 100%, czy też podstawowego czynnika środków finansowych. Nie długo podpisze nowa umowe sponsorska, wiec z tym chyba nie będzie problemu. Mafiia Wuja Berlusconiego musi załatwić wszystko przed koncem tego sezonu. Gdyż nowy obrona to nowe wzyczaje i muszą się zgrać :wink: A każdy zespół trzeba budować od obrony.

To tyle z mojej strony. Jak zawsze ten temat będzie służył to plotem spekulacji i wróżenie :lol: Dziś temat nr. mercato to deut - Ajaxu Trabelsi i Snejder.

Bardzo prosze o nie blokowanie tego tematu. Tym bardzie że są inne tego pokroju a wcześniejszy taki temat był "na poziomie" i co najważniejsze troche sie napisałem wiec chyba możecie odpuścic :wink:

Pozdro Tifosi - Forza Milan
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006, 11:41 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 10 lis 2005, 11:35

No własnie czemu nie ma zadnego temtu o transferach we Włoszech taki fajny był Letnie mercato rossonerich.Mogło by byc 3 tematy o transeferach Interu,Milanu,Juve no i jeden głowny gdzie pisało by sie o innych zespołach i ich transferach.
Jezeli nie mozna to chociaz ten jeden zbiorczy by mogł byc bo we Włoszech mercato ciagle zyje co dzien nowe transfery wypisuja.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lis 2005, 11:46

Hunter teraz to już "po obiedzie" a szkoda bo tamten temat "Letnie mercato rossonerich" był jak biblia dla każdego kibica. Ważnośc kontraktów, kwoty w nim zapisane, spekulacje itd. Takie tematy to sól tego forum. Istna encyklopednia :twisted: Dla tego mam nadzieje że nie zrobią znów tego samego :roll:

A wracają do sedna sprawy :wink: ja Ci kiedyś podałe link do profilu takiego młodego obrońcy Rumuńsniego ? hmm chyba Radoi ? Partnera Chivu z reprezentacji ? masz go jeszcze gdzieś ? Napisz jak masz :)

To mercato będzie wyjątkowe. Z wzglęgu na to że trzeba zmian. Nie ze względu na jakieś braki a poprostu "młodą krwe". Nie dawno Łysy coś mówiło nowym stadionie, ale tak na zdrowy rozum to chyba mysli o takich pieniadzach że włos się jeży. Bo nie wyobrażam sobie by dal rade połączyć te dwie sprawy.Choc to łysy i wszytsko jest mozliwe. Potem podziekuje Berlusconiemu jak by nigdy nic a cały Włoch wiedza i tak że to premier dał 22 bańki na Alberto. Ale liczy sie oficjal:lol:

Awatar użytkownika
whelan
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: whelan » 11 lis 2005, 10:51

Nie lubie go za to co robi !!! 8) 8)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 lis 2005, 12:16

Dobrze że Zaza zrobiłeś ten temat bo za bardzo na tym forum niema gdzie się wypowiadać bo zaraz piszą ze nie na temat.

Panowie może zrobimy taki mały konkurs kto w tym roku zasili Milan(na letnim mercato tak wypisywaliśmy).Myśle że 3 nazwiska wystarczą
Mam nadzieje ze Milan zasili:

1.ALEX

2.BONERA

3.CHIVU

Stawiam na obrone bo tam mamy największy braki

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 lis 2005, 12:30

Gilardino jeszcze chyba za wcześnie na konkursy czy zakłady 8) Przyjdzie czas. Wiesz jest taka liczba plotek też teraz trzeba czekać które się przekształcą w seriel a które upadna z dnia na dzień :lol: choć te serialowe nie zawsze się sprawdzają :wink: Choć nie powiem 2 nazwiska z tych 3 pasuja mi i bym sie pisał :wink:

Wczoraj troche mnie zaszokował troche informacje że Vieri odejdzie w zimie a potem jak przeczytałem że Crespo przyjdzie w zimie (który notabene pokłucił się z Mourinho - nie oficjalnie :p) A umowe Hernana też chyba jest na wymarciu już. Nie wiem co Łysy kombinuje ale oby mu to wyszło. Czeski film - nikt nic nie wie. :lol:

Co ciekawe Włosi co dziennie sprzedają do serie A jednego gracza Ajaxu. :wink: Dziś Maduro na liście wielkich Calcio. Wczoraj Trabelsi przed wczoraj Maxwelle, Piennar, Snejder itd. Troche chyba ich ponosi. Rozumie zainteresowanie ale cała armia .. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 lis 2005, 12:48

Wiesz zaza włosi mają bujną wyobraźnie.Ale myśle że tacy zawodnicy jak alex czy bonera sami mówią że z chęcią przyjdą do Milanu

A hernana jestem pewien że niezobaczymy już w Milanie :(

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 11 lis 2005, 16:58

Bravo dla Zazy za nakreslenie "nam" rossonerim tematu.
Jestem pewnien, że zima raczej nikt nas nie zasili, aczkolwiek zaklepiemy z pewnością kogoś na lato :wink: Defensywa to podstawa, ale to juz wszyscy wiedzą.Więc spróbuje poruszyć temat pbrony!! Ja osobiscie pokładam duże nadzieje w prawej stronie defensywy( to pierwszy i podstawowy cel mercato)
Często padają tutaj nazwiska Bonery, Heithingi :!: Ten pierwszy Milan ma w sercu od dziecka (podobnie jak Ja :wink:) ale czy to byłoby dobre rozwiazanie..Obawiam sie że nie. Potrzebujemy kogoś o walorach ofensywnych (wide Cafu) , który jest równie skuteczny w obronie.
Młody holender Johnny też mi tutaj nie bardzo pasuje, raczej widziałbym
Go na środku defensywy...Pada pytanie więc kto :?: Ja osobiście widziłbym tutaj kogoś z : Oddo( jedyny minus wiek) Sagnol ( na dzien dzisiejszy jestem ZA, a i jakby dobrze poszło to pozyskamy gościa za friko) Gallas ( wszestronny zawodnik, duże skłonności ofensywne, prawo i lewoskrzydłowy :!: ) Zaccardo (jak dla Mnie zagadka) Nikogo więcej tutaj nie widze.

Środek defensywy Tutaj jak najbardziej widze Heithinge, Kompanego bądz Alexa. Natomiast wytłumaczcie Mi wasz zachwyt nad panem Chivu :?: :!: Koleś wg Mnie nie gra nic rewelacyjnego, do tego wydaje się strasznie powolny. A i tutaj przypomina Mi sie Cosmin Contra...czyli wiadomo niewypał.
Lewa obrona dałbym wiecej szans Jankowi, myśle że po powrocie do zdrowia pokaże pełnie swoich mozliwości. Oczekuje takiego Marka jak w Udine, szybki , pewny z doskonałym, celnym dośrodkowaniem. Z Kaladze po sezonie bym sie pożegnal, średnio co 4 mecz dobry, i minus za te komedie z The Blues. Spróbowałbym natomiast Maxwella ( koleś jak był w pełni zdrowy czyli 2 sezony temu ) wymiatal ze głowa boli. Zreszta wybrano bo piłkarzem sezonu!! Ewentualnie młody francuz Evra....Co bedzie przekonamy sie niebawem...
Choc w gwiazdach wszystko już jest zapisane....
pozdrawiam armie Rossonerich

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 lis 2005, 20:17

Kaka patrząc na nazwiska gracz przypisywanych w linie obrony może się i zachwicać i śmiać i płakać. Bo ja nie sądze by Milan kupił gracza np. Kompanego który gra na max poziomie w swojej lidze :roll:. A tak naprawde to młody nie opierzony defensor który jeszcze "świata nie widział" z drugiej strony zadziwiają mnie nazwiska takie jak Yepes czy Cris - oby dwóch Bardzo cenie chyba najlepsi stoperzy w Ligue 1. (Jak nie ma Jacka Bąka :P) ale mają już swoje lata a co to za zmiana w obronie jak za dwa lata znów trzeba będzie szukać.

Uważam że Milan to nie miejsce by młokosy nawet mega talenty sie uczyły. Od tego jest Ajax, PSV, Parma czy Udinese. Najlepszy wiek dla obrońcy to 26 lat. Bo i świat widział (gdy grał w lepszym klubie) i swoje błędy już popełnił.

Trudno jest teraz wytypować teraz zawodników to transferu. Patrza na gre kilku zawodników w tym sezonie to z zamknietymi oczami bym chciał widzieć Alexa PSV, Barzagliego z Palermo, Sagnol z Bayernu. Ale każdy ma minus jakiś. Pewnie zawsze tak bedzie :) Tylko Ancelotti mówił kiedyś "Najpierw Włosi"

Bonera - milanista :) przyjaciel Gilardino, ponoć przy transferze Alberto zostawili działacze furtke. Ostatnio kontuzjogenny, Włoch co jest plusem może grać na boku lub na środku. Ale on jeszcze świata nie widział. :wink: Grał w kadrze cos to były takie mizerne wystepy jak mnie pamięc nie myli.

Heitinga - młokos kiedyś był juzż przymierzany. Cesare Maldini był go ogladac i nawet rozmawiali :) Ma talent ale ma też podstawowy syndrom młodość czyli nie równa forma. Ostatnio rezerwowy w Ajaxie :!:

Chivu - 26 lat. kilka lat we Włoszech. Max lewa noga (nawet wolne wchodzą) może grać na lewej jak i na środku. Ostatnio kontuzjogenny i nie pokazuje 100% możliwość. Jestem pewnień. Dla mnie jego to jeden z tych gracz który spełniaja wiekszość warunków.

Barzagli - młody miał wejście smoka w calcio. W Chievo sie dusił najwyrazniej. W Palermo gra naprawde świetnie. Strzela bramki i potrafi wejśc czysko wślizgiem nie na raz :!:. Lippi juz po ciuch widzi w nim gracza pokroju Nesty badź Cannavaro. Za wcześnie ale cos w tym jest.

Prawa strona Włoch ? Kolega Barzagliego z klubu - Zaccardo jeszcze dużo przed nim. Albo wspomniany Oddo (lata) Cassetti (lata)

Jak przeczytałem wypowiedz Zambrotty po przedlużeniu umowy o tym że Milan i Chelsea składamu Juventusowi propozycje kupna jego. Ale zdecydował sie zostać (a Juve odrazu sie zabiezpieczyło) To doszło do mnie że Łysy zastapi tak wielkiech gracza jak jest Stam, Cafu czy Billy - wielkimi zawodniami. Odszedł Baresi - po jakims czasie zawitał Nesta chyba do tej pory transfer który budzi strach we Włoszech :smoke: Teraz tyle czasu łysy nie ma. Nie mamy co sie bać bo Mafia Wuja Berlusconiego "załata" nawet te najwieksze dziury. A bardzo możliwe że np. Cafu zostanie jeszcze rok i bedzie mega rezerworym jak Serginho. 8)

Widac Billy tez kuma co pisze :lol: www.acmilan.pl

Na temat braku młodych, zdolnych obrońców Billy powiedział: ”To problem o zasięgu międzynarodowym, nie dotyczy on tylko naszej piłki. Dziesięć lat temu brakowało napastników. Jest to prawidłowość cykliczna. W każdym razie według mnie są interesujący młodzi obrońcy: Barzagli czy Bonera wśród Włochów, ale też Alex i Cris z Lyonu. Albo Cassetti, który sprawował się dobrze w ubiegłym roku, a teraz ponosi konsekwencje nie najlepszej gry swojej drużyny.”

Nie wiem czy pamiętasz kiedyś Cafu powiedział że jak Milan chce to on sam "załatwi swojego nastepce" :lol: ma dwóch synów :wink: ale przykład Kaki pokazuje co drzemie w Brazylijskiej lidze. A wiec Leonadro (który przedłużył umowe z Milanem) będzie mógł znów pokazać swoją sznute piłkarską :wink:

Nie mam racji :?:
Pozdro Forza Milan.

Edit- Kaka' może wybiora kogoś wśród gracz których "już mamy" tylko sie ogrywają. Trudno jest namierzyć wszytskich ale postaram się:) bo ciekawa mnie Ci gracz z kartą współ własności :D

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 12 lis 2005, 0:16

Zaza wszystko jest mozliwe, jest kilku mlodych do których mamy 50 % własnosci. Ale wiesz jak to w ich przyadku wygląda. Przykład Dalla Bona, Donati...sam wiesz!
Kontynuują temat defensywy..to Yepes wg Mnie nie bardzo. Dobry na Lique 1, ale nic poza tym. Już wolałbym " nieopierzonego" Kompanego!
To samo z Chrisem, Bonera też ostatnio nie zachwyca, co więcej powiedziałbym mizeria. A co Chivu to mam jakieś złe przeczucia. :oops: Sorry. Ciekawa jest też armia z Palermo..moze tutaj baczniej sie przyglądać...
pozdrawiam

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 lis 2005, 9:02

Co do Chivu to myślę , że akurat wybierze Inter :roll: . Widziałbym go na lewej obronie. (albo jego , albo Marcella Jansena).
Pojawiła się też nowa (nowa?) plotka o tym , że Milan chce sprowadzić Ivana Helquere. Chyba żaden z kibiców Milanu nie chciał by go w drużynie. (ja osobiście jako kibic Interu bym go tam widział :wink: ).
Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lis 2005, 11:28

Prawde mówią Diamen to Helguera jest najlepszym graczem Realu w defensywie ... ale i tak słaby. :roll: Taka jest prawda że to on trzyma tam obrone w ryzach. Ostatnie występy chyba zmuszą Pereza do dania mu tyle ich chce na ręke za podpis. Bo Woodgate jest do dyspozycji co 5/7 kolejke :wink: a Ramos jeszcze wszystkich swoich błedów młodości nie popełnił :wink:

Jak by przeszedł do Rossonerich nie był bym zadowoloby - delikatnie mówiąc. :wink: :roll: Ale serie A to specyficzna liga dla obrońców. Tak są doceniani i moga być gwiazdami. Przydkład Samuela pokazuje że wszędzie tylko nie w Realu :wink: A Ivan grał w Romie już kiedyś za młodu. Jednak licze że Rafa go skusi i wybierze wyspy (jak Perez znów zabłyśnie)

Chivu - od roku przymierzany do Interu i Milanu. A nadal gra w Romie. :P Ważna będzie dacyzja tej komisji i nie tylko dla Romy :roll: Juve chyba odpada bo ma uraz do Capello. :wink: i bardzo możliwe że jak zdecyduje się odejśc (co nie jest pewne) kluby z Medilanu stoczą Niego walke :twisted:

A wracając do "walki" o innego gracza.

""Odpowiedzialni za transfery w obu klubach Adriano Galliani i Luciano Moggi wyznali, że jednym z głównych celów transferowych dla nich jest pomocnik Ajaxu Amsterdam Wesley Sneijder...

Wartośc rynkowa młodego Holendra to w tej chwili około 12 milionów Euro. Zarówno Rossoneri jak i Stara Dama jest w stanie takie pieniądze wyłozyc. Otwartą kwestią pozostaje jeszcze czy do transferu dojdzie zimą czy dopiero po zakończeniu sezonu.""

Pierwsza sprawa jak taka informacje podał któryś z działaczy to cena już nie wynosi 12 a 15 milionów - "cena wywoławcza" wiec to już pozwala zakończyć temat spekulacji. Po treści tego news. :wink: ale ...

Druga sprawa to Zlatan. I to już pozwala myśleć że Milan jest znacznie lepszej sytuacji.

Kolejna sprawa to Marco Van Basten i Moc Holendrów w Milanie od lat.

Czwarta "sprawa" to Inter :roll: "Gdzie dwóch sie bije tam ..."

To jest troche za bardzo kolorowa plota. :wink: Ja sądze że większa walka bedzie o innego gracza Ajaxu :roll: i w tej walce Juve też jest z tyłu "bo tam prawie każdy pił do rana po transferze Szweda" - jak stwierdził jeden z fanów Ajxu :wink:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 12 lis 2005, 12:23

Diamen23 pisze:Co do Chivu to myślę , że akurat wybierze Inter :roll: . Widziałbym go na lewej obronie.
Diamen nie żartuj Chivu jest zdecydowanie za wolny jak na skrzydłowego, no chyba że Mancio będzie mial jakąs inna koncepcje. Coś w stylu Stama na prawej w Milanie. Ale Christian na lewej flance jest w 50 % wydajny!
Zaza Wesley to jest dopiero koleś. Ewidentnie nadaje sie do koncepcji Carlo. Atutów holendra nie będe wymieniał. Powiem ze jestem jak najbardziej ZA! A swoją droga to kogo mialeś na myśli pisząc
Ja sądze że większa walka bedzie o innego gracza Ajaxu
Tylko nie pisz że Trabelsi, bo zwymiotuje :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lis 2005, 12:48

Kaka_ACM pisze:Decydowanie za wolny jak na skrzydłowego

Bob Budowniczy Kaczmarek mówi zawsze "Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać " :lol: i to sie odnosi do Chivu :)

Co do Wesleya to mam wrażenie że tak naprawde jeszcze żaden z klubów nie zacza rozmów a tu ploty że w zimie, że wojna, że 12 baniek ? :shock: za dużo kolorów. Ani Galliani, ani Moggi by nie wyjawili tak oficjalnie że chcą tego i tego za tyle :p Bo by zgineli na rynku mercato :wink: Może coś w tym jest ale troche za piękne by prawdziwe. Jak widzisz Milan ma wiecej plusów 8) w wyscigu o niego.

Inny gracz ? nie Trabelsi i nie Maxelle :P pomonik ale za wcześnie snuć domysły :D

Chcesz sie pośmiać ?

Calciomercato - Manchester chiama Ancelotti - Sab - 12:09

... :shock: :boruta:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 lis 2005, 13:02

Kaka_ACM pisze:Diamen nie żartuj Chivu jest zdecydowanie za wolny jak na skrzydłowego
nie każdy boczny obrońca musi grać jak napastnik. Chivu faktycznie jest za wolny do akcji ofensywnych i dlatego wymieniłem też Marcella Jansena jako zmiennika dla Rumuna , kiedy trzeba by było zagrać ofensywniej.

Zaza chodziło ci o Maduro prawda? W Ajaxie gra średnio i chcą go tylko dlatego , że jest młody. O wiele lepszy jest (wg mnie) Samir Nasri. Co do piłkarzy Ajaxu to ku mojemu zdziwieniu z 10 piłkarzy ma zmienić pracodawcę. W lidze grają taki piach jak nigdy. Wymienie kilku piłkarzy którzy mają odejść:
Maxwell - Inter
Heitinga - Milan
Trabelsi - Juventus
Galasek - Aston Villa
Maduro - Juventus
Pienaar - m.in. B.Dortmund.
de Jong - Man.Unt.
Sneijder - Milan , Juve

Jest ich aż ośmiu. Z tych piłkarzy w tym sezonie dobrze grają tylko Sneijder , Pienaar i de Jong. Dlatego jakoś dziwi mnie takie zainteresowanie nimi. Chyba , że to tylko plotki.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”