Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 kwie 2020, 15:06
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 07 kwie 2020, 18:07
szmagel
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2020, 20:07
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 kwie 2020, 21:41
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 kwie 2020, 21:55

Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 kwie 2020, 23:03
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gog_LSO » 09 kwie 2020, 8:17
Gog_LSO

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 kwie 2020, 8:52
A ja tego zarzutu o brak zakończenia nie rozumiem. Jest proste. Gościu jest tak uwikłany, że nie ucieknie. Jak raz w to wdepnąłeś, to nie ma wyjścia. Jakie są inne interpretacje?Boromir pisze: ↑08 kwie 2020, 21:55Natomiast do czego miałbym się przyczepić to do fabuły a raczej jej braku i braku zakończenia. Bo dla mnie jeśli w sieci lata kilka interpretacji i wszystkie pasują ale żadna w 100% - to to jest do bani. A tutaj mamy takie właśnie zakończenie o którym nie wiadomo co mamy myśleć.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 kwie 2020, 12:43
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 kwie 2020, 13:18
Boromir pisze: ↑09 kwie 2020, 12:43Spoiler:Interpretacje są dwie: jedna, że Dareczek przeżył grudniowe zakopanie i ustanowił nowe porządki z Kubusiem, który jawnie mu kłamał w żywe oczy i który jest spalony na psach, spalony na mieście i spalony życiowo. Dwa, że Dareczek nie przeżył i w ostatnim odcinku jest projekcją Kubusia który dostał na łeb, tu jest jednak kilka zgrzytów które mi do końca nie pasują.Spoiler:Fightclubowa teoria miałaby sens, gdyby Dario zacząłby się pojawiać wtedy, kiedy Kuba, po tym jak sytuacja zaczyna się mu wymykać spod kontroli zaczyna brać, a z tego, co pamiętam, pojawia się wcześniej. Wtedy kiedy Kuba jest jeszcze "aktorem we filmie", postacią, którą sobie stworzył i po prostu w sterylny sposób zarabia. Więc bliższa prawdzie jest teoria nr 1 - Dario wrócił, wykosił konkurencję i pozyskał sobie z niej najlepszego sprzedawcę, zmuszając go do zabójstwa na jego oczach i szantażując zabraniem się za rodzinę. Kuba więc musi u kolejnego chama odpracowywać swoje. I nie ma żadnej Argentyny i żadnych wakacji. I nie będzie. Bo jest jak w "Hotelu California" - można wejść, ale nie można wyjść. Ale fakt - stary gangus Dario, wszechwiedzący i demoniczny, ma tu rysy diableSpoiler:Brak fabuły no bo nie ma tu jakiejś wielkiej historii poza historią Dareczka i jego towaru, która na samym końcu i tak pozostaje bez znaczenia. Serial pokazuje nocne życie Warszawy, a główna linia wydawała mi się jedynie dodatkiem.
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 kwie 2020, 13:20
piotrcies

Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 kwie 2020, 13:23
Aaa, boję się sprawdzać spojlery. Też jest na mojej liście razem z kilkoma innymi produkcjami. Zabieram się za Kruka, ale nie mam dostępu do tego na NC+Go, muszę wydębić dostęp od brata.Delpiero14 pisze: ↑09 kwie 2020, 13:21Swoją droga muszę to kiedyś obejrzeć.Spoiler:Chyba o „slepnac od świateł”
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 kwie 2020, 13:25
Delpiero14
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio