Bzdura, że bzdura.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 11 cze 2020, 18:36
Bzdura, że bzdura.
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 cze 2020, 18:43
Znów wymyślasz.moody90 pisze: ↑11 cze 2020, 18:13pierwsze trzy sezony dybali w turynie to 23, 19 i 26 bramek. w dwoch ostatnich, o ktorych mowilem ze regresuje 10 w poprzednim i 13 w obecnym. spadek ogromny. przelicznik goli/asyst na minuty ma dobry, ale rownoczesnie jego pozycja w druzynie zamiast sie umacniac, to slabnie i gra mniej, niz w poprzednich latach (wg transfermarkt tylko 65% mozliwych minut do rozegrania w tym sezonie), wiec ciezko to traktowac jako argument za tym, ze zawodnik sie rozwija. alcacer tez w pewnym momencie ladowal gola co pol godziny, a i tak nie potrafil wywalczyc miejsca w pierwszym skladzie borussii, z ktorej zdazyl juz zreszta wyleciec
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 11 cze 2020, 18:44
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 cze 2020, 18:47
w jaki sposob jego pozycja wzrosla w stosunku do tej sprzed dwoch, trzech, czterech lat? jak dla mnie w zaden. juz wtedy wtedy wygladal na goscia, na ktorym mozna oprzec budowe druzyny, ktory stanie sie jej liderem na lata. tylko wlasnie pare lat minelo, a on wcale blizej tego statusu nie jest, a moim jest wrecz dalej, bo sciagniecie ronaldo pokazalo, ze juventus w powazaniu mial, czy zawodnik ten bedzie pasowal do dybali i to ten niby przyszly lider musi sie dostosowywac. no a w praktyce wychodzi tak, ze dostaje minut mniej, niz jako dzieciak sciagany po jednym dobrym sezonie w palermo. naprawde ciezko mi tu dostrzec rosnaca pozycje dybali w klubieLeague pisze: ↑11 cze 2020, 18:28dalej porównujesz dwa przypadki ktorych rozsądnie nie da sie porównać. Inaczej to wygląda na statach w transfermarkt a w realnym życiu.
Nie wiem skąd wziąłeś tezę ze jego pozycja słabnie zamiast się umacniać bo w tym sezonie zdecydowanie jego pozycja wzrosła a klub zaraz mu da dobry kontrakt i zamierza budować na nim drużynę.
moody
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 cze 2020, 19:05
dobra to lopatologicznie, bo takie obracanie kota ogonem mnie zaczyna irytowacvenomik pisze: ↑11 cze 2020, 18:43Znów wymyślasz.moody90 pisze: ↑11 cze 2020, 18:13pierwsze trzy sezony dybali w turynie to 23, 19 i 26 bramek. w dwoch ostatnich, o ktorych mowilem ze regresuje 10 w poprzednim i 13 w obecnym. spadek ogromny. przelicznik goli/asyst na minuty ma dobry, ale rownoczesnie jego pozycja w druzynie zamiast sie umacniac, to slabnie i gra mniej, niz w poprzednich latach (wg transfermarkt tylko 65% mozliwych minut do rozegrania w tym sezonie), wiec ciezko to traktowac jako argument za tym, ze zawodnik sie rozwija. alcacer tez w pewnym momencie ladowal gola co pol godziny, a i tak nie potrafil wywalczyc miejsca w pierwszym skladzie borussii, z ktorej zdazyl juz zreszta wyleciec
Po pierwsze: jeśli juz piszesz, że 'statystycznie nigdy tak przecietnie nie wyglądał' to pisz szczerze, że masz na mysli wyłącznie bramki i że masz zamiar porównywać niezakończony sezon do zakończonych sezonów. Będzie łatwiej zauważyć, ze piszesz bez sensu.
Po drugie: co to za sugerowanie, że rola Dybali spadła. Wyliczyłeś mu staty dla obecnego sezonu (65% czasu na boisku). Brawo. A gdybyś jeszcze poświęcił dodatkowe 3 minuty na wyliczenie jak to wyglądało wcześniej to byś zauważył, że dla całego wcześniejszego pobytu w Juve ten współczynnik wynosi 66%. Czyli nic się zupełnie nie zmieniło w tym sezonie we wspolczynniku, który sam wybierasz.
Trzeba było chociaż patrzeć na samą LM, przynajmniej miałbyś jakiś punkt odniesienia, zamiast samemu udowadniać, że nie masz racji.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2020, 19:07
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 cze 2020, 19:08
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2020, 19:09
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 11 cze 2020, 19:12

BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 cze 2020, 19:16
tyle ze ja nie pisalem nigdzie, ze gra marnie. zrobil w tym sezonie przeciez wiele swietnych rzeczy, chocby z milanem wlasnie. tylko my nie o tym rozmawialismy. chlopak stoi w tym samym miejscu, co dwa, trzy lata temu i to tak patrzac zyczliwym okiem na jego kariere, bo wydaje mi sie, ze do stania sie "niezmienialnym" liderem juve czy transferu do barcy/realu, ktory pewnie mu sie marzy, blizej byl wtedy niz teraz(L)oczkerson pisze: ↑11 cze 2020, 19:09To wpadaj na bieżąco do tematu. Jak mi napiszesz po meczu z Milanem, że Dybala zagrał marnie to możemy obiektywnie podyskutować. O tym czy kariera Dybali licuje z twoimi oczekiwaniami to sobie możemy.
moody
wloski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 cze 2020, 19:51
sci
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2020, 20:28
To nie Ronaldo go blokuje, a ta paskudna pomoc. Bierzemy to pod uwagę, że jak o Dybali marzyli fani Barcelony to grał z Pogbą, a nie z tymi pionkami? Przecież nawet po odejściu Francuza JUVE wygrywał na stojąco z Lazio czy Napoli gdy teraz jedziemy do Rzymu czy Neapolu bez większych szans na wygraną. Oceniajmy piłkarzy indywidualnie, ale pamiętając, że to jednak sport zespołowy.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 cze 2020, 20:44
sci
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio