O futbolu na luzie... - Strona 5561

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 paź 2020, 23:15

Włączyłem 15 minut temu i to jakas masakra :D Boniek dla niej najwybitniejszy polski pilkarz w historii. Już o kwiatkach takich ona wie bo jest kobietą to wie:D

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 06 paź 2020, 23:18

teraz perełka Borek zadzwonił i pytanie od kiedy zna Jerzego Brzęczka Domagalik od 2012. Borek od 1995 roku Domagalik: W przedszkolu :rotfl4:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 paź 2020, 23:24

Smokowski nawet nie udaje, że sobie z niej kpi, Stanowski jedzie jej przez telefon, Borek za to pizdowato, też chciał trochę pocisnąć, ale to ona pocisnęła jemu, a ta baba jak się rozgada, to się jej nie da uciszyć, choć przez 90% jej wypowiedzi nie wiadomo, o co jej w ogóle chodzi. Za głowę się idzie złapać.

Stano to przewidział lata temu xd

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 paź 2020, 23:25

A kim ona w ogóle jest?
Osiągnęła coś?

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 06 paź 2020, 23:30

cloner pisze:
06 paź 2020, 23:25
A kim ona w ogóle jest?
Osiągnęła coś?
Autorka książki o Kubie i przede wszystkim o Brzęczku z mocnymi tezami :rotfl:

i wrzuciła Borka, Hajta i Wichniarka do jednego worka, że jadą na picu :haha:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 paź 2020, 23:33

Google mi teraz pokazało. Jakaś przeciętna dziennikarka, ze sportem nie ma nic wspólnego, poza 2 książkami.
Aż dziwne że robią jej darmowa promocje, na pewno teraz więcej osób (Jak np ja) się o niej dowiedziało i jakiś odsetek kupi książki.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 paź 2020, 23:39

dodatkowo jak trollują, jest serwis LubimyCzytac.pl gdzie zostalo wspomniane że ktoś ocenił te jej dzieło 10 a nazwa profilu to domagalik_official , ocena książki jak sprawdziłem była 1.4 a teraz trolle dają masowo 10-tki i już ocena wyższa.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 paź 2020, 7:44

cloner pisze:
06 paź 2020, 23:33
Google mi teraz pokazało. Jakaś przeciętna dziennikarka, ze sportem nie ma nic wspólnego, poza 2 książkami.
Aż dziwne że robią jej darmowa promocje, na pewno teraz więcej osób (Jak np ja) się o niej dowiedziało i jakiś odsetek kupi książki.
Wiesz czy kupią to nie wiem... Bo umówmy się, tematyka piłkarska, czy postacie pokroju Brzęczka średnio mogą wzbudzić zainteresowanie a jak już, to głównie konkretnego środowiska co już zawęża grupę odbiorców. Jeśli chodzi o promocję, to raczej jest ona w niesławie, może się odbić negatywnie na sprzedaży tej książki jak i każdej innej Pani Domagalik a także mocno podważyć jej kunszt, bo nie sądzę by już kiedykolwiek chociaż by dostała propozycję by napisać czyjąś biografię... Stała się obiektem kpin. Ja sam nawet jako osoba zainteresowana środowiskiem piłkarskim, mająca na półkach biografie różnych piłkarzy jaki i trenerów, nie sięgnę po tą książkę, bo zwyczajnie straciłem nią zainteresowanie a właściwie nigdy go nie było, bo Brzęczek to dla mnie osoba jaka nie wiem... Najbardziej kojarzona jest z bramką na wembley ... Fakt, może człowiek by się dowiedział jakiś ciekawostek z jego kariery, anegdot, może jakiś życiowych historii, ale z tego co widzę, to ta książka głównie skupia się na tym, jak Brzęczek jest postrzegany jako selekcjoner przez grono kibiców czy dziennikarzy, gdzie po każdym meczu jest poddawany krytyce.
Na pewno Domagalik włożyła trochę pracy w jej pisanie, bo robiła jakieś tam wywiady, badała materiały prasowe, oglądała mecze - gdzieś tam chciała rzeczowo oddać pewne rzeczy, no ale z drugiej strony widać, że poza tym zainteresowaniem skupionym pod pisanie książki, to jej wiedza piłkarska jest słaba, rzeczy jakie ona dowiedziała się tworząc tą książkę uznała za jakieś odkrycie tajemnej wiedzy z jaką musiała podzielić się z Światem który jest nieświadomy - co gorsza, jeszcze te rzeczy będzie wyolbrzymiać.

Jej tłumaczenie się na starcie w programie hejtparku, że ona to pisała z perspektywy kibica, że to są jej odczucia, że każdy ma prawo do własnego punktu widzenia, od razu na starcie programu objęła pozycję obronną starając się już wykluczyć pewne ataki na swoją osobę. Ale no kurde, następnym razem niech napisze książkę "Jerzy Brzęczek okiem Domagalik" a nie podpisuje ją jako biografia, bo to jest jej subiektywne podejście do osoby jaka zajmuje jedno z najważniejszych obecnie stanowisk w Polskiej piłce, osoby jaka przejęła prawdopodobnie najlepszą generacje zawodników przynajmniej od czasu Engela a i tu uważam, że Engel miał mniejsze pole do popisu, gdzie u niego był przede wszystkim deficyt napastników i ratował się naturalizowanym Olisadebe oraz Pawłem Kryszałowiczem - bodaj wtedy piłkarzem Eintrachtu Frankfurt, więc to się nijak ma do napastników obecnej kadry, gdzie mamy Lewandowskiego - obecnie najlepszego napastnika Świata, Arakdiusza Milika jaki efektywnie gra na poziomie Serie A w Napoli czy Krzysztofa Piątka jaki furorę zrobił w Genui i później obniżył loty w Milanie i Heartha BSC.

Na przyszłość niech ona sobie tego typu felietony pisze, ale nie książki, bo sama się wystawia na taką a nie inną opinię publiczną. Fakt faktem, że całą sytuację nadmuchali dziennikarze, gdyby nie ich hejt, to pewnie ta książka przeszłaby bokiem, kupiła by ją garstka i tyle. Więc jak tą książką ktoś wpływa na złą atmosferę w kadrze czy środowisku Brzęczka, to właśnie dziennikarze, robiąc z tego jakiś "skandal" używając słów, że ta książka wprowadza taki a nie inny niesmak, pompowanie tego wprowadza to wszystko a nie jej książka, bo ona sama w sobie by nie skupiła takiego zainteresowania jakie obecnie powstało.

To był drugi hejtpark jaki obejrzałem po Najmanie i szczerze. był on strasznie irytujący, ucieczki Pani Domagalik były po prostu wkur... Nie mogłem jej słuchać, już fakt, że gadała głupoty, to czasem gdzieś udało jej się szpilę wbić, ale ja nienawidzę takiej maniery u ludzi, zwłaszcza z większych miast, jacy to tego znają i tego, z tym gadali a to tu byli a tam i czują się alfą i omegą w każdym temacie, chodzą z nosem zadartym do góry czując się ponad innymi, doprowadza mnie to do szewskiej pasji, bo nie jestem w stanie słuchać takich osób, sam mam w swojej rodzinie osoby jakie mieszkają w Warszawie, prowadzą swoją działalność, siedzą w mieszkanku za 2 mln złotych i przyjeżdżając do nich nie czujesz się, jakbyś przyjechał do rodziny, nie czujesz tej swobody, naturalności, swojskości, tylko jakbyś przyjechał do jakiejś wysoko ułożonej szlachty jaka Ci będzie uświadamiać, że ty nigdzie nie byłeś i niczego nie widziałeś. Strasznie mnie to wkurza i działa jak płachta na byka, ale wytrzymałem te ponad dwie godziny i dochodzę do wniosku, że te dwie godziny były zmarnowane, bo Pani Domagalik lała wodę w większości skutecznie tak naprawdę wywijając się z pytań, Smokowski w pewnym momencie już wolał bardziej słuchać i się podśmiewywać niż silić się na argumenty, widać było, że jego zamysł na prowadzenie tego programu szlag trafił, bo przygotował sobie cytaty, fragmenty książki, pewnie zawalił nockę by tutaj jej dokopać tym czy drugim zdaniem a ostatecznie ona już na starcie go zgasiła, że są to odczucia jej jako kibicki i ma prawo pisać tak jak chce i tyle, Pan Smokowski już ratować się musiał telefonami a gdy zadzwonił Stanowski to już liczył, że Stanowski zostanie z nią na tej słuchawce i on będzie mógł sobie już tylko słuchać albo w ogóle sobie iść. Gdyby taka Domagalik przyszła do programu takiego Cejrowskiego czy nawet Wojewódzkiego, to by nie dali tak sobie wejść na głowę, no może Wojewódzki jeszcze by się ugiął, bo kiedyś był bezpośredni i dowalał do pieca, dziś bardziej to dupowłaz jaki często wchodzi gościom swoich programów w tyłek aby zbytnio nie przekroczyć pewnej granicy, Cejrowski by się nie pieprzył i babę by po prostu zrównał z ziemią a Smokowski? to dupa w trokach i do takiego programu już nadałby się bardziej Mateusz Borek, bo jak Stanowski zadzwonił, to też powtarzał to, co powtarzał przy swoich filmikach omawiających książkę - nie wyskoczył z żadnym jakimś argumentem jaki by tą kobietę miał wyrzucić z równowagi. Borek ma zdolność do tego by odpowiednio się przygotować a Pani Domagalik gdy zadzwonił, weszła tutaj bardziej na prywatę dziennikarską i czuje, że jakby Borek był w studiu, to nie byłoby, że się rozłącza, tylko była by wojna na argumenty, bo on nie da sobą poniewierać tak jak Domagalik się nastawiła agresywnie.

Cóż, cały ten wczorajszy hejtpark jedyne czym zapamiętam, to tą wkurwiającą manierą panny z wyższych sfer u Domagalik...

Dodam jeszcze jedno, niech ją ktoś porządnie wyrucha, bo ciągle pieprzyła jaki to Hummels jest piękny, później znowu o jakimś facecie gadała i też, że jest piękny i jak to kobiety zwracają tu uwagę na piłkarzy na ile są atrakcyjni. Widać, że ona jest na jakimś takim etapie kochliwym, niech sobie pisze teraz te romanse w stylu 50 twarzy Greya i ucieknie od pisania jakiś ambitniejszych książek a tym bardziej jakiś biografii ludzi publicznych jakich stawia w złym świetle, bo faktycznie, chyba jej cieczka się udzieliła na tyle, że i do Brzęczka się śliniła.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 07 paź 2020, 7:55

Morrow się włamuje ludziom na konta. Administracja zróbcie coś z tym.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 paź 2020, 8:03

League pisze:
07 paź 2020, 7:55
Morrow się włamuje ludziom na konta. Administracja zróbcie coś z tym.
nikomu się nie włamuję

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 07 paź 2020, 9:06

Kesz pisze:
07 paź 2020, 7:44
Cóż, cały ten wczorajszy hejtpark jedyne czym zapamiętam, to tą wkurwiającą manierą panny z wyższych sfer u Domagalik...
Jeszcze telefon jej co chwila dzwonił to jak smoku ją po prosił o wyłączenie to ona : nie, dlaczego?
Aroganckie dziadostwo z niej.
Ja oglądałem może 50 minut- godzinę ale sam się dziwię sobie że tak długo wytrzymałem.

Diamen23 pisze:
07 paź 2020, 8:03
nikomu się nie włamuję
Obrazek

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 08 paź 2020, 18:56

mecz u19 Anglii z Szkocją odwołany w przerwie meczu bo wyszło na jaw że ktoś ze sztabu Szkocji ma covid.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 paź 2020, 19:23

Dzisiaj baraże do Euro tak Btw. A nuż ktoś będzie chciał obejrzeć.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 08 paź 2020, 19:49

1 mecz w tych barażach?

Awatar użytkownika
piotrcies