El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 448

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 24 paź 2020, 17:48

Z 1/3 jedenastki Barcelony chodzi po boisku i nie zamierza choćby podejść do zawodnika Realu, ciężko się to ogląda.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 paź 2020, 17:51

W środę będzie pojedynek ślepego z kulawym chociaż wydaje się, że to Barcelona jest zdecydowanie dalej od formy

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 paź 2020, 17:53

Tomusmc pisze:
24 paź 2020, 17:51
W środę będzie pojedynek ślepego z kulawym chociaż wydaje się, że to Barcelona jest zdecydowanie dalej od formy
Dobić leżącego 😉

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 24 paź 2020, 17:55

Bardzo dobry jest Modric od koronaprzerwy - znakomity w ostatnich 10 meczach w tamtym sezonie, teraz też bardzo pozytywnie. Druga młodość.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 24 paź 2020, 17:56

Wystarczyło gwizdnąć ewidentny rzut karny, byłoby pewnie 2;1 i zupełnie inny mecz.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 24 paź 2020, 17:57

Zasłużony wpierdol. Połowa składu Barcelony nadaje się do ligowych średniaków a nie do drużyny która ma walczyć na trzech frontach o trofea. Spóźnione zmiany.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 24 paź 2020, 18:01

Jakie są największe zalety tego Viniciusa? No ni cholery nie widzę tego jego potencjału

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2419

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 24 paź 2020, 18:05

po dwoch ostatnich klasykach wkurwia, ze nie potrafimy przekuc przewagi na gole. pierwsze 60 minut zdecydowanie na nasza korzysc, powinno byc 2-1 + stykowy karny na leo ale to juz nie dziwi w tej lidze. a potem idiotyczne zachowanie lengleta i na tym dobre rzeczy sie skonczyly

z plusow jedynie wymazanie z historycznych ksiag viniciusa i znowu najmlodszym strzelcem klasykow jest gracz barcy. no i dest calkiem obiecujacy debiucik, nie dal sie ani razu objechac

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 24 paź 2020, 18:07

Vinicius najlepie wyglądał w swoim pierwszym sezonie. Miał gaz, drybling i ułańską fantazję. Teraz nie ma nic z tego. Może za dużo siłowni albo social mediów? Dest go nakrył czapką. Świetny mecz Amerykanina.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2811
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 paź 2020, 18:08

Brawo dla trenera za odwagę. Będzie pożytek z tych młodych jeśli sodowa im nie odbije. Chyba zbyt późne zmiany. Dembele to totalna porażka Barcy ...

Zasłużona jednak wygrana Realu.
Gratulacje dla kibiców.

Mnie też wkurza takie pociaganie za koszulkę. A najbardziej wkurza mnie ciągnięcie za koszulkę gdy zawodnik wychodzi sam na sam!

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 paź 2020, 18:15

To jest trup, tylko pudrowany gorzej lub lepiej
Fati będzie wspaniały, Dest to materiał na top 3 na swojej pozycji, z Pedriego też coś fajnego będzie za sezon dwa

Busquets to odpowiednik Marcelo, udaje piłkarza, z tym że w Barcelonie się nabierają jeszcze
Messi jest mentalnie poza klubem, to chyba silniejsze od niego

Haha, na wywiad po meczu wysłano...Desta :roftl3:
Zaczął się od przypomnienia dziennikarzowi przez Amerykanina że nie mówi po hiszpańsku :mrgreen:
Trochę mnie dziwi że jednym z kapitanów został zatem, bo ich rola przecież jest, zwłaszcza w sytuacji porażki w GD

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5314
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 paź 2020, 18:46

wloski pisze:
24 paź 2020, 17:34
Włączyłem druga polowe i jak narazie widzę że Messi non stop truchta, on w pierwszej połowie też tak robił? Wygląda jakby miał wyrabne totalnie
W pierwszej trochę klepał, wypracował sobie jedną setkę i drugą bardzo dobrą sytuację, ale w momencie strzału mu ściągneli.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 24 paź 2020, 18:58

mbcz pisze:
24 paź 2020, 18:07
Vinicius najlepie wyglądał w swoim pierwszym sezonie. Miał gaz, drybling i ułańską fantazję. Teraz nie ma nic z tego. Może za dużo siłowni albo social mediów? Dest go nakrył czapką. Świetny mecz Amerykanina.
No ja jak na niego patrzę to mam wrażenie że to taki brazylijski Kucharczyk

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 24 paź 2020, 20:51

Chyba niektórych kibiców Barcy odrobinę ponosi fantazja z jakimiś kartkami dla Casemiro, karnymi, VARem. Jak rzadko w Hiszpanii, dzisiaj akurat do decyzji sędziego ciężko się doczepić. Rozumiem, że po długim okresie klepania Realu w świątek, piątek i niedzielę ciężko się przyzwyczaić do czekania dwa lata na zwycięstwo w Klasyku, ale niech będzie jakaś granica. Sędzia Munuera i ekipa VAR stanęli na wysokości zadania.

Mecz zaskoczył tym, że się go fajnie oglądało. Patrząc na formę obu drużyn, nastawiałem się na ślamazarne kopanie od boku do boku i 1-0 na koniec, a tu udało się przyjemnie spędzić sobotnie popołudnie. Szczególnie pierwsza połowa na plus. Bardzo wyrównana, ale obyło się bez szachów. Jedni i drudzy grali o 3 punkty i mieli szanse żeby schodzić na przerwę z prowadzeniem. Po zmianie stron wyszło to, z czym Real boryka się od początku sezonu, czyli katastrofalne przygotowanie fizyczne. Na tle Cadizu i Szachtara Królewscy wyglądali jak old boye, dzisiaj animuszu starczyło na 45 minut. Na szczęście dla nich Lenglet przykasztanił po stałym fragmencie, a jak już Real Zidane'a ma prowadzenie, to z reguły potrafi go bronić.

Słówko dla bohaterów tego spotkania: pozytywnego i negatywnego. Ten pierwszy to Fede Valverde. Co za kozak. Jeden z nielicznych graczy Realu którzy wydają się być w formie fizycznej. I do tego jakiej. Biega, odbiera, podaje, strzela. Urugwajczyk był fenomelany.

Najgorszą ciamajdą za to dzisiaj okazał się Koeman. W drugiej połowie Real słaniał się na nogach i druga linia Barcy z łatwością zbierała każdą piłkę, więc co zrobił Koeman? Zabił środek pola i wprowadził 2 skrzydłowych i napastnika. A chwilę później jeszcze jednego napastnika za bocznego obrońcę, po którego stronie Real miał dwóch świeżych graczy - Rodrygo i Modricia. Nie wiem co chciał grać Holender na koniec. 3-1-6? 3-2-5 z Coutinho na pivocie? Natomiast to że ja nie wiem, to pół biedy, ale chyba ani Koeman ani jego piłkarze też nie wiedzieli jaki był zamysł. Od momentu jak Barca zrobiła zmiany, na boisku był już tylko Real.

I nie jest to pierwszy taki popis Koemana. Z Getafe goniąc wynik też robił zmiany jakby grał w Fifę na amatorze i też najwięcej skorzystał na tym rywal. Widać, że Koeman ze swoim 4-2-3-1 ma jakiś koncept na tę Barcelonę - lepszy czy gorszy ocenimy po sezonie - ale zupełnie nie umie robić zmian.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 24 paź 2020, 20:52

Wojtekb pisze:
24 paź 2020, 20:51
Chyba niektórych kibiców Barcy odrobinę ponosi fantazja z jakimiś kartkami dla Casemiro, karnymi, VARem. Jak rzadko w Hiszpanii, dzisiaj akurat do decyzji sędziego ciężko się doczepić. Rozumiem, że po długim okresie klepania Realu w świątek, piątek i niedzielę ciężko się przyzwyczaić do czekania dwa lata na zwycięstwo w Klasyku, ale niech będzie jakaś granica. Sędzia Munuera i ekipa VAR stanęli na wysokości zadania.
Właśnie zastanawiałem się czy coś ominąłem, bo miałem wrażenie, że to był bardzo dobry występ sędziowski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”