Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1393

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 paź 2020, 14:40

DDK pisze:
25 paź 2020, 14:24
Jaki to ma związek z naszą dyskusja odnośnie mojego komentarza o zdziwieniu, że policja ich gazuje?
Wlasnie jaki? Jaki zwiazek Twoje doswiadczenia z marszow maja z tym co sie teraz dzieje?
Nijaki ale sobie musiales napisac ze skoro Ty kiedys tam dostales gazem to niech teraz te kobiety i osoby je wspierajace sie nie dziwiaj ze moga dostac gazem.
Jakbys czul jakas satysfakcje z tego powodu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 paź 2020, 14:44

Nie, nie czuję satysfakcji, z tego że ktoś dostaje gazem.

Czuje obrzydzenie i zażenowanie, jak widzę ludzi, ktorzy płaczą, że dostali gazem, a rok temu pisali, żeby mn i kibiców "palowac i gazować ile wlezie". Najprościej oceniać, nie znając sytuacji. Ja w takiej sytuacji byłem, gazem dostałem, widziałem ludiz ktostz dostawali wyroki za nic. I mase ludzi, którzy oceniali to, nie będąc w takiej sytuacji. Teraz mogę poczuć to co Ci ludzie czują, mimo że reprezentują inne poglądy. I dlatego nie czuję satysfakcji. Mam tylko, pewnie złudna nadzieję, że wyciągną z tego jakieś wnioski.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 paź 2020, 14:51

Chlopaczek pisze:
25 paź 2020, 14:21
Nie ma symetrii. Badz mezczyzna
Bije od Ciebie tak ogromny homofobizm, że aż nie da się tego czytać. Zaścianek średniowieczny.
Jak Dudek będzie chciał to sobie będzie kobietą i nic ci do tego.

;)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 paź 2020, 15:10

DDK pisze:
25 paź 2020, 14:24
Jaki to ma związek z naszą dyskusja odnośnie mojego komentarza o zdziwieniu, że policja ich gazuje?
Oj DDK, przecież to jasne, że wtedy szły tępe masy "patriotyczne" i trzeba ich gnoić a jak się już pałuje bydło lewe to już nie jest takie fajne, bo jak ?! Chwała wielkiej postępowej Europie zachodniej.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4374
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 paź 2020, 15:24

Słabe to w ch....

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 paź 2020, 15:27

Alez skad! Nadszedl czas rewizji.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 25 paź 2020, 15:53

Słabe to w ch....
Niemniej słabe, jak wpierdalanie się kościoła w życie milionów polek, bo ja nie mam wątpliwości, że ten wyrok jest niczym innym jak wywiązaniem z zobowiązań PIS - u wobec KK. A jak dodamy do tego, że od momentu ogłoszenia będziemy mieli prawo aborcyjne surowsze niż w Iranie to zrozumiałe wydaje się wkurwienie ludzi. Choć środków nie pochwalam.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 paź 2020, 15:54

Eyesmon pisze:
25 paź 2020, 15:24
Słabe to w ch....
Jeszcze nie udało mi się poznać tolerancyjnego lewaka. A chętnie poznam ;)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 paź 2020, 15:56

DDK pisze:
25 paź 2020, 12:12
Naprawdę się dziwicie Bosakowi? Powiedział swoje zdanie - inne ma Dziambor, inne ma Korwin, inne miała Godek, gdy była w Konfederacji. Ja w sumie nie dziwie się, bo mało kto czyta programy wyborcze.
Nie dziwię się, absolutnie. Dziwię się tym ludziom, którzy są zdziwieni.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 paź 2020, 16:51

Z profanacją religijną jest pewien problem. Wcześniej czy później znajdzie się jakiś fanatyk, który upierdoli łeb nożem na żywca, wiele wbrew pozorom nie trzeba. Łatwo pisać 'czas rewizji' siedząc za granicą robiąc za niewolnika na obcy kapitał i obserwując to z dystansu. Tu jest czyste podżeganie do konfliktu w imię interesów politycznych (przejęcie władzy, gdzie w normalnych okolicznościach opozycja nie ma na to szans - co pokazują ostatnie wybory - przecież 'zmęczenie materiału' rządzących było już bardzo duże), w takim a nie innym czasie (pandemii, gdzie niewiele trzeba, a za chwilę będzie drugie Bergamo). Jeszcze nam małej wojenki domowej brakuje. Zajebiście. Ciekawe co będzie, jak druga strona sporu zacznie być agresywna w sposób lustrzany, a to kwestia czasu, bo Słowianie to gorąca krew. Ale będzie wtedy ubaw, że hej!
A wszytko dlatego, że część ludzi nie może usiedzieć na dupie kiedy trzeba, bo przecież zamknęli siłownie czy pub i świat się zawalił (ludzie w dupie mają aborcję - wkurwia ich lockdown w mojej opinii). A to, że ktoś właśnie zdycha pod respiratorem? Jego problem. A właściwie tylko statystyka. Jako dzieciaka zastanawiało mnie, czemu posiadając te same,a nawet lepsze geopolityczne warunki niż Francja czy Niemcy Polska zniknęła z map na ponad wiek, nie utrzymała pozycji mocarstwa. Odpowiedź jest prosta - mental na poziomie najgorszego syfu ludzkiego najwyraźniej jest na dużo wyższym % niż gdzie indziej. Ilu ludzi teraz otwarcie przyjęło by z 4x wyższe pensje (na tzw. poziomie europejskim), ale z realnym rządem w Berlinie i realną utratą suwerenności? Zadajcie sobie szczerze to pytanie i zastanówcie się nad konsekwencjami - w sensie podobną decyzję podjęła kiedyś polska magnateria, której zwisało czy suwerenem jest car czy polski król. Liczyły się tylko osobiste korzyści. Do czego to doprowadziło - wiadomo. Względną wolność odzyskaliśmy dopiero w 89.

Dlaczego zionę taką nienawiścią do środowisk lewicowych? Proste, wiedzę to tak:

robią to świadomie czy nie - tak to niestety wygląda.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 paź 2020, 16:53

ten filmik to wypisz wymaluj lewa strona tutaj na forum

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4374

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 paź 2020, 16:57

cloner pisze:
25 paź 2020, 15:54
Eyesmon pisze:
25 paź 2020, 15:24
Słabe to w ch....
Jeszcze nie udało mi się poznać tolerancyjnego lewaka. A chętnie poznam ;)
Ja znam jednego prawie tolerancyjnego i prawie lewaka :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 paź 2020, 17:09

Taki prawie tolerancyjny i prawie lewak to tak prawie ja bym się łapał

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1955

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 paź 2020, 17:10

Mazur zapuść wąsy kup sonie kasztankę i bądź nowym Piłsudskim serio pewnie kilka osób za Tobą pójdzie.
Proszę bardzo prawicowi koledzy powiedzcie jak ludzie którzy nie godzą się na sranie im na głowy i niszczenie życia mają na dzień dzisiejszy dać władzy znać że tego nie chcą jak mają wyrazić swój sprzeciw na robienie z nich/nas ciemnogrodu ?
Przecież Kaczyński wiedział że to się tak skończy a mimo tego nie miał oporów żeby to zrobić.
Fajnie jest biegać w bluzie PW gdzie ludzie będący w tej organizacji słusznie odmawiają prawa do używania tego symbolu komuś kto nie ma o tym pojęcia,fajnie tatuować sobie husarię i udawać Skrzetuskiego a z drugiej strony nawoływać do strzelania do innych z ostrej amunicji(prawda Mazur ?)
Zastanawia mnie jakim trzeba być kmiotem żeby nie widzieć że kaczka krok po kroku robi z nas państwo wyznaniowe gdzie kler rządzi w równym stopniu co rząd jakbyśmy się cofnęli w czasie o przynajmniej dwieście lat.
Ciekawi mnie Mazur czy kiedykolwiek byłeś w sytuacji gdzie mogłeś komuś odebrać życie że tak łatwo o tym piszesz ?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 paź 2020, 17:19

MazurXIII pisze:
25 paź 2020, 16:51
robiąc za niewolnika
Samo sie zatrudniam.🤗
MazurXIII pisze:
25 paź 2020, 16:51
czemu posiadając te same,a nawet lepsze geopolityczne warunki niż Francja czy Niemcy
Dobry lot! Proponuje sie zapoznac z Mearsheinerem, bo glosisz bezdure. Geogtafia Polski w ujeciu geopolitycznym jest tragiczna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”